sound lokodekodér Piko problém s nastavením

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

sound lokodekodér Piko problém s nastavením

Příspěvekod hank61 » pon 14 říj, 2024 6:44 pm

Hoši. Před cca 2 měsíci jsem koupil 2 nové Hektory H0 PIKO s originál vestavěnými zvukovými dekodéry katal. č. 52432 a 52435. Mám problém s jejich naprogramováním. z21 se kterou pomocí tabletu běžně lokodekodéry programuji je vůbec nenačte a hlásí možnost pouze ručního nastavení. Když nastavuji potřebné CV 1-6 přes MM, tak se mi to na displeji jednak divně zobrazuje, a jednak to zpětně načítá nějaké nesmyslné hodnoty. Zjistil jsem také, že tyto lokodekodéry nemají funkci pro posun, která je běžně na F3. Lokodekodéry v obou zcela nových modelech se chovají naprosto stejně. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Předem děkuji za info.
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Re: sound lokodekodér Piko problém s nastavením

Příspěvekod fulda » úte 15 říj, 2024 7:37 am

Co teď vlastně dává piko do lokomotiv za dekodéry?

Teoreticky si dovedu představit potíže se čtením v "servisním režimu" (na MM režim CV) u lokomotiv s větším kondenzátorem. Pak celkem jednoduše pomáhá používat režim PoM, pokud dekodér podporuje RailCom, tak funguje i čtení a je to hezky rychlé.
Jo a pokud lokomotiva při programování dokáže "poposkočit", pak se situace zlepší, když na ní zatlačíš, aby nepoposkočila. Nevím jak to popsat lépe, ale jde o to, že když jde moc lehce, tak má malou spotřebu a centrála špatně čte. Když jí přitlačíš ke kolejím, zvětší to nepatrně spotřebu a zlepší to kontakt. Ale to asi znáš, to je běžně profláklá praxe.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Zpět na DCC v praxi