Tak to máme další blbost pro LocoNet. Nazval jsem to softwarová centrála. Vzniklo to vlastně nedopatřením. Původní myšlenka bylo zařízení pro vykrádání paketů, které používají různé ovladače a centrály. To je v zásadě hlavní způsob, jak dostat konkrétnější dokumentaci, ale to sem nepatří.
Prostě jsem si udělal zařízení, které se připojí do USB portu a z druhé strany se do něj připojí ovladač. Program v počítači se pak tváří jako centrála a ovladač si myslí, že ovládá kolejiště. Má to několik užitečných vlastností. Pokud se do toho připojí FRED, tak je poznat, jakou má nastavenou adresu, jaké má ID. Člověk mu může nastavit jinou adresu, nebo si jen vyzkoušet, jak se chová.
Sekundární je, že člověk může použít ovladač například v případě, že používá nějakou variantu centrály typu DCC++, nebo jak se dnes jmenují klony tohoto zázraku. Je to taková obezlička, ale použít se to dá.
Můj ovládací program je takové jednoduché okýnko, které vypisuje příkazy a zobrazuje stav jakože dvou lokomotiv. To slovo jakože je podstatné, máme jen jeden ovladač, tak vlastně stačí jedna. Ale dvě jsou proto, že jedna je ve slotu pro DISPATCH GET a dá se měnit její adresa, počet kroků a tak. Druhá je slot pro všechny ostatní lokomotivy. Tedy pokud připojím freda, který má nějakou jinou adresu, tak se mi tady zobrazí. Když otáčím kolečkem na ovladači, jak se na obrazovce posouvají posuvníky a tak.
Zařízení je úplně malé USB:
Prohlášení pro znalce: Při tvorbě tohoto zařízení nebylo ublíženo žádné mikrovlnné troubě... ... a ta nabíječka už byla stejně stará...
P.S.: vemte si s sebou do hospody své fredi, budeme experimentovat.