DiCo Station

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

DiCo Station

Příspěvekod alexander » pát 13 lis, 2015 8:10 pm

Páni kolegovia, nepoužívate niekto centrálu DiCo Station? Nedarí sa mi ju zprevádzkovať, preto privítam každú radu.
alexander

Re: DiCo Station

Příspěvekod fulda » pát 13 lis, 2015 8:53 pm

Takové ty hlášky jako že potřebuje k provozu DB4 a CD v počítači a tak, to máš??
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod alexander » pát 13 lis, 2015 10:33 pm

Mám DB-2 aj CD. Ale soft na originál CD nejde otvoriť a nefunguje ani s demo verziou stiahnutou z netu. Presnejšie, všetko vyzerá, že funguje ako má, akurát sa nedá nič ovládať. mašinka stojí, výhybka sa neprehodí....
alexander

Příspěvekod HonzaM » sob 14 lis, 2015 7:23 am

alexander píše:Mám DB-2 aj CD. Ale soft na originál CD nejde otvoriť a nefunguje ani s demo verziou stiahnutou z netu. Presnejšie, všetko vyzerá, že funguje ako má, akurát sa nedá nič ovládať. mašinka stojí, výhybka sa neprehodí....

U té centrály je možné volit dva digitální systémy, DCC a Märklin/Motorola. Máš zvolen správný, tedy DCC?
V každém případě by Ti měl pomoci prodejce. Případně se zeptej na informačním centru LDT: https://www.ldt-infocenter.com
Drivery pro různé verse Windows najdeš na https://www.ldt-infocenter.com/dokuwiki ... de:dl_dico
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod alexander » sob 14 lis, 2015 7:32 am

V tom je problém, centrála bola kúpená od predajcu, ktorý už neexistuje.... Mailom som požiadal o radu pána Modru, uvidíme.
Systém sa volí v softe DSI, tam mám zadaný Intelibox podľa návodu.
alexander

Příspěvekod Jarda » úte 17 lis, 2015 9:56 pm

S DiCo station LDT mám určité zkušenosti. Pokud ji chceš používat, jako DCC nebo Motorola centrálu potřebuješ SW licenci na program DIGITAL-S-INSIDE (DSI) která se prodává samostatně. DCC funkcionalita je totiž realizována pomocí tohoto programu, vlastní „centrála“ je pouze interface pro připojení boosterů. DSI SW je vázán na HW sériové číslo konkrétní centrály. Koncová cena je 70 EUR.
Na CD s centrálou a na stránkách LDT je pouze demoverze DSI, která funguje cca 2 minuty a potom centrálu vypne a je nutné ji znovu aktivovat.

Slušný prodejce, jako třeba já, tě na to upozorní předem. Bez plné verze DSI lze DiCo station použít pouze jako interface 3x S88 na USB.
Jarda

Zpět na DCC v praxi