Jednoduchý ovladač na výhybky

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Jednoduchý ovladač na výhybky

Příspěvekod Tomáš » ned 22 čer, 2014 12:06 pm

Myslím,že to bylo zde napsáno zcela korektně. Jsou zde lidi jako je Fulda,Bohouš,Mpinta...atd.kteří tomu dostatečně rozumí jsou "z jiného světa"a ví přesně co a jak.Pak je tu,ale i další skupina,do které se řadím i já.
Přečtu si se zaujetím všechny články o DCC,některé i 2x a končím s tím,že stejně nechápu oč jde.Před časem jsem se rozhodl,že mašiny budu tím "magickým digitálem" také ovládat,aby tak nějak šel z dobou.Musím říci,že toho nelituji,ale zároveň musím konstatovat,že při prvních zkouškách jsem si připadal,jako debil. Desítky papírku s různými kroky,jak to tam do té myši dostat a co který výraz znamená. Jo přesně takhle měla udělaný návod moje babi k TV protože se narodila za císaře pána,dnes něco podobného používá můj otec k ovládání PC a když mu doplňuji jeho vzdělání,chce abych na něj mluvil česky. Musím konstatovat,že toho vím jen malý zlomek a některé názvy,výrazy a zkratky jsou pro doposud tabu...Pouštět se do dalšího vyššího levelu, ANO... říká se že člověk se vzdělává celý život,ale už se neříká,že se mu musí chtít. Přijdu z práce,nevím ani jak se jmenuji a to bych se měl zabořit do literatury k DCC a dovzdělávat se. HAHA. Něco jinýho je sednout si z někým,třeba u pivka a probírat to přímo živě a ptát se co a jak.
Takže za mě: obdivuji ty co tomu rozumí (stejně tak jako moje babi obdivovala že umím s PC), ale nechte nás analogisty se svými drátky a tlačítky,relátky,diodami atp (tak jako já jsem své babi nechal její staré rádio s elektronkami a nevnucoval jí to nové lepší) Analogovému ovládání rozumím (tím nechci tvrdit,že jsem expert,ale vím aspoň zhruba oč jde) a tím pádem je pro mě jasná volba č.1.Tím pádem to budu doporučovat ostatním,protože jim o tom můžu něco říct. Nebudu přece rozhlašovat "ten digitál je fakt super věc,ale na nic se mě neptej,protože o něm prd vím".
Vzájemná tolerance obou táborů by měla být na prvním místě
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod vrbav » ned 22 čer, 2014 5:46 pm

Nikto múdry z neba nespadol....nikto nevie všetko....ale keď neviem tak zsitím. opýtam sa, naštudujem a podobne.......
toť všechno....
vrbav

Příspěvekod Sandy » ned 22 čer, 2014 7:15 pm

Tomáš píše:......... Přijdu z práce,nevím ani jak se jmenuji a to bych se měl zabořit do literatury k DCC a dovzdělávat se. HAHA. Něco jinýho je sednout si z někým,třeba u pivka a probírat to přímo živě a ptát se co a jak.
........

Tomáši, ty "starče"!. Co budeš dělat za třicet let?
Pro mě je to jedna z možností, jak se udržovat psychicky fit. Jinak bych dřepěl na zadku a čekal, jestli se ve zdraví dožiju smrti....
Sandy

Příspěvekod Pavel-HP » pát 27 čer, 2014 1:49 pm

Sandy píše:
Tomáš píše:......... Přijdu z práce,nevím ani jak se jmenuji a to bych se měl zabořit do literatury k DCC a dovzdělávat se. HAHA. Něco jinýho je sednout si z někým,třeba u pivka a probírat to přímo živě a ptát se co a jak.
........

Pro mě je to jedna z možností, jak se udržovat psychicky fit. Jinak bych dřepěl na zadku a čekal, jestli se ve zdraví dožiju smrti....

No z Brna na pokec do Prahy to je trošilinku z ruky, ale od 19.- 21.září do Napajedel to je kousek. Tam Fulda i ostatní budou.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod fulda » ned 29 čer, 2014 8:48 pm

Tak jsem to testoval na Tillig piánkách a jsem překvapenej, že proč to ti TTčkáři použvají.

Zařízení umožňuje 8 tlačítek/přepínačů a lze je stohovat, takže pokud mám tillig se šesti tlačítkama, tak když si vezmu 3 ovladače, tak mohu připojit 4 tilligy a ovládat 12 výhybek.

VIDEO v režimu tlačtka (jedno tlačtko = rovně, druhé tlačítko = do odbočky)
VIDEO v režimu spínače (rozepnuto = rovně, sepnuto = do odbočky)
Přílohy
XbusSW_B_2.JPG
XbusSW_B_2.JPG (59.2 KiB) Zobrazeno 2962 krát
XbusSW_B_1.JPG
XbusSW_B_1.JPG (56.62 KiB) Zobrazeno 2962 krát
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod BohousP » úte 01 črc, 2014 2:45 pm

Sandy píše:
........

Asi to bude pravda. Já se k vláčkům vrátil v roce 2010 po téměř 30 letech a to jsem nevěděl, že nějaké DCC existuje - http://www.masinky.info/2010/12/od-maleho-kluka-k-dospelemu-modelari-je-nekdy-dlouha-cesta/. Dnes mi žádné problémy nedělá (ne, že bych se občas něco nezeptal ...).
On o tom psal jeden ruský revolucionář, o kterém nám ve škole pořád mluvili. Bylo to něco o učení, ale pročpak to třikrát opakoval ??? Že by proto, aby to nezapoměl? A to pivko je dobrá opakovací metoda, tam jsem se toho také dost dověděl. :lol:
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Předchozí

Zpět na DCC v praxi