Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Jojo píše:To že ide zvuk vypnut asi vieme.Ale nič v pohode.
radeksindy píše:.... Jiný paket totiž poběží přepnout výhybku a jiný může rozsvítit indikační LED. Pokud bych něco takového chtěl, musel bych asi použít dekodéry od Digitraxu, které mají oba vstupy DCC i LocoNet.
radeksindy píše:2. mám spínací modul Uhlenbrock tiež na výhybky pripojený na Loconete,,....môžem ho ovládať cez x-pressnet ovládač Multimaus ?
Výrazně zajímavější otázka, ale asi to fungovat nebude. Technicky si to lze představit, ale u ROCO myši si pokud vím nelze vybrat kam paket poslat. Navíc je tu problém v tom, že principielně existuje v LocoNetu více paketů, které by mohly centrálou vyslány, aby sepnuly výstup na spínacím modulu. Jiný paket totiž poběží přepnout výhybku a jiný může rozsvítit indikační LED. Pokud bych něco takového chtěl, musel bych asi použít dekodéry od Digitraxu, které mají oba vstupy DCC i LocoNet.
radeksindy píše:Jirka: Vždyť to píšu, ale kolega má Schaltenmodul od Uhlenbrocku, který DCC vstup nemá. U něj to jedno není, stejně jako třeba u LocoIIO.
vrbav píše:Asi bude teda najrozumnejšie použiť na ovládanie výhybiek dekodéry DS 64 od Digitraxu, bude sa to dať ovládať univerzálne cez DCC, pričom spätná väzba by sa dala realizovať cez Loconet zbernicu....
Navic, pokud je mi znamo, tak nexistuje prevod "Loconet paketu prislusenstvi" do "DCC paketu prislusenstvi" a pokud to moje centrala umi, tak jsem to delal metodou pokus/omyl a dalo to dost prace.
Jirka_US píše:to Zdeno:Navic, pokud je mi znamo, tak nexistuje prevod "Loconet paketu prislusenstvi" do "DCC paketu prislusenstvi" a pokud to moje centrala umi, tak jsem to delal metodou pokus/omyl a dalo to dost prace.
Je možné uvést nějaký konkrétní příklad kde to je potreba ?
radeksindy píše:Může a nemusí, viz manuál str. 6 pro Schaltenmodul 63410. V LocoNetu je možné, aby vstup zareagoval nikoli jen přímo na spínací příkaz, ale aby rovnou zareagoval na zpětnou vazbu.....
.radeksindy píše:..... Jenomže to není v LocoNetu vůbec nutné. Spínat lze i zpětnovazebním příkazem naopak snímání stavu nemusí nutně generovat zpětnovazební přílaz, ale třeba přímo spínací. Pokud budu mít nastavený tento modul, že má spínat na "Feedback command vacant/occupied", tak ho budu schopen ovládat jen z LocoNet zařízení.
Jirka_US píše: Samozrejme si lze vyrobit svuj proudovy zdroj (terminaci), ale asi zajimave by bylo vedet, ktery komercni modul to umi.
radeksindy píše:Presne stejne jako u DS64 na LocoNetu, proto jsem se ptal v cem je tedy rozdil.
Tak to samozřejmě umí, já jsem srovnával s DS64 v DCC režimu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků