Zdravím všetkých expertov na DCC,
chcem ovládať digitálne koľajisko manuálne s prvkami automatizácie ako napr. automatické zastavenie pred návestidlom v polohe stoj cez ABC..... a pod....
pri návrhu svojho koľajiska chcem ovládať postavenie výhybiek pomocou vlakových ciest. Každá vlaková cesta je jedinečná, dá sa definovať číslom a priradiť do konkrétnej stanice, resp. vlakového úseku, je to tak aj u skutočnej predlohy...
...Mám ovládač napr. Multimaus, na spínanie výhybiek je k dispozíci 1024 adries, mám ovládač Profi-Boss na Loconet, na spínanie výhybiek je 2048 adries.
/...Chcem používať oba ovládače súčasne, takže jedine Z21, pretože homemade na oba ovládače a protokoly asi nie je.../
Chcem využiť tieto ovládače / ale aj iné / a ich číselné klávesnice k stavaniu konkrétnych vlakových ciest v horeuvedenej špecifikácii vlakovej cesty.
Po preštudovaní sú možností cez DCC alebo Loconet spínací modul.....kde každá výhybka má svoju adresu, ale ako priradiť adrese konkrétne výhybky ?
Napr. pri použití DIGI-CZ 005 cez DCC alebo Uhlenbrock spínacieho modulu 63410 cez Loconet.......tak aby sa mi zopli výhybky príslušnej vlakovej cesty...
Dá sa to urobiť opäť cez analóg a diodovú logiku, kde na príslušné zopnutie - adresu v digitále, sa mi zopnú všetky výhybky danej vlakovej cesty...
Ako to napr. rieši Uhlenbrock cez IB Switch alebo ROCO cez Route Control ?.....a, že Z21 má mať tiež stavanie vlakových ciest ...?
...alebo mi nakoniec zostáva riadenie koľajiska cez PC ?....teda stavanie týchto vlakových ciest cez PC a príslušný program...