Digitalizace 365.4 od Fleischmanna

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Digitalizace 365.4 od Fleischmanna

Příspěvekod fulda » pon 22 dub, 2013 7:02 am

miroslav lengyel píše:To víš,já mág přes elektroniku si tohle pořád pletu. :D Příště radši napíšu,to měděný co se točí. :lol:

Hodinky jako holínky, obojí se natahuje.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod radeksindy » pon 22 dub, 2013 10:04 am

No, nakonec to bylo jednoduché jako facka! Stačilo na jednom čele proškrábnou spoj a následné propojení se nabízelo samo....

To je právě vlastnost těch plošňáků v prostředním sloupci. Tam stačí přerušit jeden spoj a je vyhráno. V sloupci vlevo jsou nejnovější, kde není potřeba řešit nic, a vpravo zase nejstarší, kde si člověk užije "zábavy".
radeksindy

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 22 dub, 2013 11:17 am

fulda píše:
miroslav lengyel píše:To víš,já mág přes elektroniku si tohle pořád pletu. :D Příště radši napíšu,to měděný co se točí. :lol:

Hodinky jako holínky, obojí se natahuje.

No jasně,obojí začíná na "K" :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 22 dub, 2013 11:26 am

Sandy píše:
miroslav lengyel píše:No ještě bych vypulíroval ten kolektor,je jako sviň. :D

Zvítězila zvědavost nad smyslem pro čistotu..... :roll: Už je to vyčištěné.
Jen tak mimochodem, teprve digitál ukáže, jak pečlivě máš položené koleje. Stačí malý průhyb a mašiny s krátkým pojezdem se zastavují tam, kde při analogu bez problémů projedou. Zvláště, pokud je motor bez setrvačníku.

Mrkni se,zda máš také pečlivě vyčištěné sběrače proudu.Ona tahle mašina nemá sběr proudu z běhounů,ale mám BR 64 od Roca,která je má a občas si zahapruje taky.Naopak BR 91 od FLM jede jak tank i na mých nemodelových výhybkách FLM. :D Nedávno mě vytrestala BR 57 od Roca,která má sběrače shora přes okolky.Vyčistil jsem sběrače a pohodička.Řešením může být kondík nebo power modul k dekodéru,který chvilkový výpadek proudu překlene,záleží na typu dekodéru.Setrvačník je Ti v případě DCC k prdu,při výpadku napájení mašina zastaví stejně rychle bez ohledu na to,zda ho má či ne.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Předchozí

Zpět na DCC v praxi