ZIMO KLUG - postřehy, názory, poznatky, zkušenosti...

Sem směřujte příspěvky, dotazy a zkušenosti se zvukovými projekty Petra Smutka pro zvukové dekodéry ZIMO

Moderátoři: Michal Dalecký, Hekttor

Re: ZIMO KLUG - postřehy, názory, poznatky, zkušenosti...

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 09 úno, 2026 7:06 pm

jardaaa píše:Mno, já teda tak spokojenej nejsem.. Přímo MX dekodér v konektoru identifikuju, načtu.. Víc jsem s ním provádět zatím nezkoušel.. Ale přes kolej, ani ťuk.. Connection failed.. Nevyčtu ani typ dekodéru, ani výrobní číslo.. Stolní PC, notebook, dva USB kabely, dvě loko.. Ať dělám co dělám, přes kolej se nespojí.. Přitom z programu spustím zvuk v loko atd, takže nějaká komunikace probíhá.. Párkrát se mi stalo, že se mi objevila v menu i třetí možnost výběru(detekce dekodéru) "rail MX", vůbec netuším, jak to vzniklo, ale většinou mám jen dvě - SUSI a rail MS.. Tu rail MX už mi nenabízí..

No a co máš za verzi SW, verzi FW KLUG?
Zdenek Valter

Příspěvekod jardaaa » pon 09 úno, 2026 7:23 pm

dnes mi to přišlo, takže soft stahovanej dnes, tj. 1.25.0 a FW 0.2.1 sem upgradoval s tím mačkáním tlačítka při zapnutí..
Přílohy
klug.PNG
jardaaa

Příspěvekod romino » pon 09 úno, 2026 9:09 pm

KLUG v aktualne oficialnej verzii pracuje s MX naozaj len cez SUSI. To znamena len nahratie projektu. Vo verziach co uz testujeme je aj plna podpora MX (update SW, nahravanie projektov cez SUSI a aj kolaje, citanie/zapis CV, je to kopec protokolov a a vsetky ich treba odladit). Samotne jazdenie je uz klasicke DCC, takze to je uz implementovane. Samozrejme pokial to staci uzivit USB port.

Nasli sa uz experti co chceli s tym jazdit na zahrade aj s generatormi dymu :-)
romino

Příspěvekod Zlámalík » úte 10 úno, 2026 12:04 am

romino píše:Nasli sa uz experti co chceli s tym jazdit na zahrade aj s generatormi dymu :-)

USB PowerDelivery - já přes to napájím notebook, tak co je za problém, jsou tam moc tenký dráty? :lol: :lol: :lol:
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 10 úno, 2026 9:26 am

romino píše:KLUG v aktualne oficialnej verzii pracuje s MX naozaj len cez SUSI. To znamena len nahratie projektu. Vo verziach co uz testujeme je aj plna podpora MX (update SW, nahravanie projektov cez SUSI a aj kolaje, citanie/zapis CV, je to kopec protokolov a a vsetky ich treba odladit). Samotne jazdenie je uz klasicke DCC, takze to je uz implementovane. Samozrejme pokial to staci uzivit USB port.

Nasli sa uz experti co chceli s tym jazdit na zahrade aj s generatormi dymu :-)

No a kdy se dá očekávat plná podpora?
Zdenek Valter

Příspěvekod Ivan » úte 10 úno, 2026 4:19 pm

jardaaa píše:Mno, já teda tak spokojenej nejsem.. Přímo MX dekodér v konektoru identifikuju, načtu.. Víc jsem s ním provádět zatím nezkoušel.. Ale přes kolej, ani ťuk.. Connection failed.. Nevyčtu ani typ dekodéru, ani výrobní číslo.. Stolní PC, notebook, dva USB kabely, dvě loko.. Ať dělám co dělám, přes kolej se nespojí.. Přitom z programu spustím zvuk v loko atd, takže nějaká komunikace probíhá.. Párkrát se mi stalo, že se mi objevila v menu i třetí možnost výběru(detekce dekodéru) "rail MX", vůbec netuším, jak to vzniklo, ale většinou mám jen dvě - SUSI a rail MS.. Tu rail MX už mi nenabízí..

Kdyz selže vše ostatní, přečtu si návod.

Podpora MX bude až v dalším update. Zřejmě nestihli zpracovat před uvedením prodeje všechny podpory.

https://www.zimo.at/web2010/products/KL ... aet_EN.htm
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Předchozí

Zpět na Jacek Modely (zvukové projekty pro dekodéry Zimo, www.jacek-modely.cz)