3D-tištěné modely

Fórum pro 3D tisk.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

Re: 3D-tištěné modely

Příspěvekod Myšpulín » pon 13 říj, 2025 11:30 am

Sakryš ty jsi se nějak rozšoupl. Jedna hezčí než druhá. A ta třetí je nejhezčí.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Jirkátor » pon 13 říj, 2025 1:36 pm

Zkus to zasklení vytisknout o něco silnější a pak ho zbrousit jemným smirkem a vyleštit brusnou pastou. Když to neklapne, tak si můžeš říct, alespoň jsem to zkusil.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod fruafru » stř 15 říj, 2025 6:48 pm

Ahoj.
Jirkátor píše:Zkus to zasklení vytisknout o něco silnější a pak ho zbrousit jemným smirkem

Jo to mě napadlo, ale když mám kolem okna rámešek, tak se to komplikuje..., ale dík za nápad na vylepšení.

Myšpulín píše:Jedna hezčí než druhá. A ta třetí je nejhezčí

Díky. A co teprve v barvě.... Tady se budu chlubit jak se říká "cizím peřím", lakoval to kamarád včetně popisů. Smetáky jsou vytištěné, ale začínám si pohrávat s myšlenkou na pohyblivé...

Modelaření zdar.
Přílohy
Facelift-4.jpg
Facelift-5.jpg
Facelift-6.jpg
fruafru

Příspěvekod TTmili » stř 15 říj, 2025 10:13 pm

Model jako takový musím pochválit, byť si říkám, jestli nešlo o zbytečnou práci, když zrovna řadu 130 má v nabídce Altomodels na pojezd Roco. Nicméně mi úplně trhá oči vidět, že nejen pro zahraniční výrobce je rodina polopantogafů Škoda 3/25 LSP velkou neznámou a obrovským oříškem. U funkčních sběračů chápu nutnost vedení vyrovnávací tyče horního ramene vnějškem, v modelu se těžko povede udělat duté dolní rameno a uprostřed něj vyrovnávací tyče napojit. Nejlépe se s tím prozatím popasovalo asi Piko. Nicméně u statického modelu sběrače mi to opravdu nedochází proč, je to opravdu zbytečná chyba, stačí si najít fotky, popřípadě schéma sběrače a pokusit se pochopit jak funguje.

Obrázek
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Zlámalík » čtv 16 říj, 2025 10:13 am

Ještě k tomu laku a sestavě - když už mám tu výhodu, že nezávisím na plastikářském lisu, nešlo by udělat tyhle části samostatně, pak je nabarvit a vložit?
Okna by mohla mít zasklení fólií vloženou mezi rámeček, nárazníky dolepovací, větrače a madla taky... Prostě bych tu tištěnou sestavu přizůsobil laku a dalším operacím a pak ji seskládal už nabarvenou.
Vždycky mi přijde škoda, když jsou tvarově krásné modely nepřipravené na stavbu.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Předchozí

Zpět na 3D Tisk