SLA - cisteni FEP folie

Fórum pro 3D tisk.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

SLA - cisteni FEP folie

Příspěvekod belgarat » sob 08 bře, 2025 8:33 pm

Zelenacsky dotaz (opet): mate nejaky dobry postup na vycisteni FEP folie aby byla opravdu cira (minus provozni poskrabani) ? Kdyz na ni naleju (nastrikam) lih/isopropyl a setru hadrikem na bryle, tak je stejne mirne smouhata ... ne podrapana, ale jsou na ni matne smouhy.
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Re: SLA - cisteni FEP folie

Příspěvekod _MirekTT_ » sob 08 bře, 2025 10:53 pm

Otázka proč čistíš folii? Ta má deklarovaný počet tiskových cyklů a pak se mění. Pravda, vydrží víc, ale pokud tisknu z jednoho resinu, tak s folií nic nedělám, ne? No a pokud měním resiny, mám na každej vaničku zvlášť. Pokud nebudu tisknout dýl (jak půl roku), resin vyleju, nechám okapat a neumytou vaničku uskladním v temnu. Po zahájení nového tisku dám čištění blanou. A blanou čistím vždy při podezření na nečistoty, nebo předchozím defektním tisku.
Ukradli mi původní profil MirekTT, tak jsem tu na novo takhle
www.ModulyBrno.cz
_MirekTT_

Re: SLA - cisteni FEP folie

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 09 bře, 2025 2:21 pm

belgarat píše:Zelenacsky dotaz (opet): mate nejaky dobry postup na vycisteni FEP folie aby byla opravdu cira (minus provozni poskrabani) ? Kdyz na ni naleju (nastrikam) lih/isopropyl a setru hadrikem na bryle, tak je stejne mirne smouhata ... ne podrapana, ale jsou na ni matne smouhy.

No v poslední době se čištění prázdné vaničky spíš vyhýbám - dávám na tiskárně Clean VAT - pravda je to úbytek resinu, ale ten plát resinu většinou chytí i sedlé cucky a je s tím míň práce než to vylévat a čistit bezchlupými utěrkami.
Zdenek Valter

Zpět na 3D Tisk