Kolegové, já Vám mockráte děkuji za Vaše připomínky a náměty...určitě se budou hodit.
Nicméně o budoucnosti tohoto panelu tak nějak nakonec rozhodla dcera, která do toho vcelku pěkně hodila vidle.
Tatínek si totiž sedl k mašinkám s tím, že bude přemýšlet co a jak. Jak to ta naše cácora zjistila, měl jsem jí hned u sebe s tím, že si taky chce hrát s vláčkama. No, vyhrabal jsem jí tedy krabici s kolejivem Arnold a věcmi na Nko, které jsem za pár kaček koupil na místní motoburze s tím, že případné napáchané škody budou minimální. Dal jsem jí na zem panel, k tomu krabici a věnoval se trochu malování a občas pomohl spojit nějakou tu kolej.....musím ale hrdě říci, že ta holka je po mě

chviku se s tím prala, ale nakonec to poskládala vcelku smysluplně.....to už jsem se jí tedy vydal na pomoc, trochu jí to učesal, ukázal jak se přestavují výhybky a ona u toho vydržela sedět přes hodinu a jen tak si vozit panenku z pseudo obchůdku do pseoudo doměčku.
Takhle nějak to vypadalo....i s tou panenkou

Potom se slovy...."Tatínku, takhle mi to necháš. Uděláš, aby to jezdilo a dáš tam i doměčk.".... a odešla do vany
Tatínek je zkrátka hodný, protože o tom začal vcelku reálně přemýšlet.... s dcerou jsem to pak ještě jednou probral, domluvil se s ní co a jak pak bude a nebude moci a dopadlo to tak, že jsem to ještě malinko vylepšil.
Takže nakonec budeme pracovat v měřítku N. Já po něm tedy už pokukoval delší dobu a musím říci, že se mi líbí víc a víc...takže jo...chci si to zkusit.
A vypadat by to nakonec mělo takto:

(kresleno v CADu, takže to není jako od místních mistrů, ale v rámci základní představy)
Vznikne takový malý oboustranný panel rozdělený kulisou. Z jedné strany bude layout, na kterém jsme zapracovali. Trochu jsem poposunul výhybky aby se vše pěkně věšlo a dalo se na tom provozovat i poměrně velké "shunting puzzle". Do levého rohu umístil garáž na mašinky (výtopnu), do prava postavil skládek a nakonec jsme vybrali i domeček (nádraží). To prý rozhodně musí být LVII/H

.... pak prý ještě doplníme další domečky.....no uvidíme.
Pokud nás toto rozvržení omrzí, tak panel otočíme a tam bude druhé mini....konkrétně malinko natažený a ozrcadlený návrh z tohoto fóra, konkrétně - MSJF 6 Čertová branka – Dolní Úzká. Krásně se to tam věšlo
A abychom si kdyžtak mohli užít i jízdu z nádraží do nádraží, přidáme nakonec i panýlek, kterým obě mini propojíme. Prozatím jen takto, ale určitě se časem dopracujeme i k druhému "vytuněnému" panelu.
Kolejivo od Arnoldu přijde nahradit za PECO code 80. Ano, code 55 by byla lepší volba, ale to si nechám na příště...na nějaký ten vyzrálejší projekt. Navíc, to už by opět mohlo být k sehnání

No s chutí do toho ....mám přísného šéfa, který mě pravidelně kontroluje