Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
prcek píše:Nevydržel jsem a začal číst.
A hned se musím přiznat k nevědomosti. 4mm scale, 7mm scale, co to sakra je? Google odpověděl, že naši britští kolegové tímto způsobem označují na jakou délku zmenší jednu stopu. Jedna stopa je 304.8 mm.
Takže 2mm scale je cca 1:160, TT by vyšlo na cca 2.5mm scale atp. (To jen, kdyby někdo byl podobně neznalý, jako já)
Dovi píše:V tom jejich britském měřítku 1:76 by však rozchod těch jejich modelových kolejnic měl "správně" být téměř 19 mm...
hank píše:Dovi píše:V tom jejich britském měřítku 1:76 by však rozchod těch jejich modelových kolejnic měl "správně" být téměř 19 mm...
No vidíš to. A teď si představ, že i taková modelová velikost u nich existuje a jmenuje se EM (Eighteen Milimeters).Jenom má rozchod pouhých 18 mm (to kvůli průjezdnému profilu a možnosti dodržet modelovou šířku parních lokomotiv přes bloky parních válců). Takže se našli další šťourové, kterým to vadilo, a vymysleli velikost P4 (ProtoFour) na rozchodu 18,83 mm, což přesně odpovídá měřítku 1:76.
PajaF píše:A to je prave ta chyba. Meritko 4 mm odpovida 1:76.2, proto rozchod 18.83 mm
Ivan píše:Já však myslel, že hornby už dělá "True TT" 1:120?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků