Micro-mini-pidi-kolajiska I

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Micro-mini-pidi-kolajiska I

Příspěvekod prcek » čtv 05 pro, 2024 7:47 am

Zlámalík píše:Objednávku na knížky jsem odeslal a teď o víkendu mi je Simon snad vychystá a připraví k odeslání. Nemá to podle všeho snadný - spravujou za pochodu barák, syn dělá zkoušky na univerzitě a do toho mají teď malý štěně, se kterým musí furt někdo být! Knihkupectví/nakladatelství vypadá, že je i byt, protože kromě psa a syna byly na obrázku i stohy krabic :D

So we wish him Merry Christmas and nerves of steel :D
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod Zlámalík » čtv 05 pro, 2024 8:06 pm

Dnes skvělé zprávy! Simon dnes vzal štěně do obchodu, prý vše dopadlo dobře a tak díky tomu má naši zásilku zabalenou už mi dorazilo i oznámení od UPS, že to zítra vyzvedávají! Poslal jsem hned platbu - Simon nám odpustil dopravu, protože jsme prý udělali velice pěknou objednávku (je toho 62 kousků), takže jsme mu pěkně "provětrali sklad". V návaznosti na to ani já nebudu tentokrát účtovat Zásilkovnu, berte to jako takový menší dárek.

Takže Vás zase obešlu s platbou a ty, od kterých nemám adresy pak požádám i o dodání kontaktu - ale sem prosím nic takového nepište, každý dostane soukromou zprávu.

A nakonec - James Hilton chystá další Compendium a prý by asi byl rád (Simon jako vydavatel tedy prý rozhodně ano), kdyby se tam mohlo objevit i něco od nás.
Naposledy upravil Zlámalík dne čtv 05 pro, 2024 9:21 pm, celkově upraveno 1
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod JendaTT » čtv 05 pro, 2024 8:20 pm

Super Mikulášská nadílka :D
JendaTT

Příspěvekod Zlámalík » úte 10 pro, 2024 8:19 am

Už to frčí! UPS dle plánu převzala tři bedny, včera jsme proclili a na tento čtvrtek či pátek je naplánované dodání, tak se těšte!
O víkendu bych to nachysal a po neděli rozeslal.
Obešlu vás všechny zase ohledně adres a financí, děkuju předem.
Zlámalík

Příspěvekod Kavka_ » úte 10 pro, 2024 3:29 pm

Naprosto dokonalé!
TT, V. - VI. epocha, ČD
- kolejiště realizovaná na malých plochách neškodí v jakémkoli množství -
Kavka_

Příspěvekod Zlámalík » čtv 12 pro, 2024 11:18 pm

James Hilton rozebírá svoji knihu The Art of Railway Modelling: https://www.youtube.com/watch?v=ROQySazTX9c

Knížky měly dle dohody dorazit zítra, ale byly na výletě už dnes. S UPS proboha nic neposílejte, úplně marná firma. Datum dodání nejde změnit a i když jsem na to šel oklikou před podporu, kdy mi borec napsal, že mluvil se skladem a že to tedy dodají v pátek, dnes mi volá "úpéesák", že stojí u branky a nikdo není doma. Není, Zlámalík byl ve Vídni, proč asi chtěl doručení v pátek, že? :D

Za vše hovoří tento screenshot z jejich webu - změnit místo nebo čas doručení.
Snímek obrazovky 2024-12-13 002010.png

Nejde to. Proč? Protože to nejde. :lol:

Tak snad se zítra s chlapci uvidím osobně :lol:
Zlámalík

Příspěvekod hank » pát 13 pro, 2024 5:39 am

Řidiči obsluhující poslední míli jsou nejslabší článek všech zásilkových a rozvozových služeb. Bodejť by taky ne, za ty prachy a při těch pracovních podmínkách. Opinion-makeři soukromé služby sice mediálně protežují na úkor České pošty, ale zásadní rozdíl nevidím.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod prcek » pát 13 pro, 2024 7:59 am

hank píše:Řidiči obsluhující poslední míli jsou nejslabší článek všech zásilkových a rozvozových služeb. Bodejť by taky ne, za ty prachy a při těch pracovních podmínkách. Opinion-makeři soukromé služby sice mediálně protežují na úkor České pošty, ale zásadní rozdíl nevidím.

Mozna jsou nejslabsi clanek, ale proces a informacni system, kterym se maji ridit/se k tomu pouziva, jim to zrovna neusnadnuje. To, ze Zlamalik chtel doruceni v patek a borec tam stoji ve ctvrtek neni chyba ridice.

Nejsem opinion-maker, ale Ceska Posta je u nas na dedine bezkonkurencne nejhorsi mozna volba, navzdory tomu, ze pani na poste je velmi mila a snaziva. Podle meho ma stokholmsky syndrom, protoze nikdo bez mentalni poruchy tam delat nemuze. Rozvoz resi jina pobocka, balikovna je v te nejhorsi ze 3 hospod.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod hank » pát 13 pro, 2024 9:01 am

prcek píše:Ceska Posta je u nas na dedine bezkonkurencne nejhorsi mozna volba, navzdory tomu, ze pani na poste je velmi mila a snaziva. Podle meho ma stokholmsky syndrom, protoze nikdo bez mentalni poruchy tam delat nemuze. Rozvoz resi jina pobocka, balikovna je v te nejhorsi ze 3 hospod.

U nás je to s poštou právě naopak. (Pobočka obsluhuje dvě sousední obce v docházkové vzdálenosti cca 20 minut + 2 osady, cca 1100 obyvatel.) Poštmistrová je sice mamina od plotny, ale to, co je potřeba, zná a umí. A balíkovnu máme přímo na poště. Navíc je tady hojně využívaná bývalá Poštovní spořitelna (dnes pod hlavičkou ČSOB). Komunikace se službami typu UPS, GLS apod. je mnohem horší než s poštou. Dokonce i v depu, odkud se pošta rozváží, je s nimi rozumná řeč.

Ono asi nakonec jako vždycky záleží na konkrétních lidech. Na rozdíl od jiných služeb a pošty ve velkých městech tady u pošty doručují dlouhodobě pořád ti stejní lidi, kteří svůj rajón a lidi v něm znají.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Zlámalík » pát 13 pro, 2024 10:29 am

hank: tak to gratuluju. Tady Česká Pošta zoufale nezvládá. Příhoda:
Jde mi balíček (malý), na výběr jen Balíkovna, tak to směruju do AlzaBoxu, večer se tam stavím. Tak prd - přesměrováno, uloženo v zelenině. Zelenina zavírá v pět, to nestíhám. Nutno vyzvednout nejpozději druhý den, prodloužení není možné. Proč??? Druhý den 16:45 jsem tam, borec hlásí - ale já to už ráno vrátil... Proč??? Píšu na Balíkovnu, odpověď: "Musíte si stěžovat na dodací poště." :-P Za týden jsem na poště, nahodím téma, paní hlásí: "Nám to sem vozí z Třebíče, my s tím nic neuděláme." Zmiňuju Zeleninu vedle. "No on je hroznej, no...". :lol:
Zlámalík

Příspěvekod Zlámalík » pát 13 pro, 2024 1:31 pm

prcek píše:Mozna jsou nejslabsi clanek, ale proces a informacni system, kterym se maji ridit/se k tomu pouziva, jim to zrovna neusnadnuje. To, ze Zlamalik chtel doruceni v patek a borec tam stoji ve ctvrtek neni chyba ridice.

Je to ještě horší: prý jim to hrnou někde do velkého boxu a posílá se to na depo, až je box plný. Včera jak přijel, měl prý stejně jen jednu krabici ze tří... Když máte zásilku z víc kusů, může se prý stát, že jeden kus je už vás doma a druhý čeká na naplnění boxu v depu v Norimberku :lol: Tak jsem mu popřál hezké Vánoce aspoň.

No ale proč píšu - je to zde!

2024-12-13 14.34.17 (Malý).jpg
Zlámalík

Příspěvekod Zlámalík » pát 13 pro, 2024 9:17 pm

Pánové, asi vám už dorazilo oznámení od Zásilkovny - ano, mám zabaleno a připraveno k odeslání. Zítra to podám a dejte na modlení, aby to dorazilo včas :)
Edit - tak asi nepřišlo, myslel jsem, že se generuje v momentě, kdy zásilku vytvořím, ale možná to bude, až si oni balík naskenují. Každopádně je to na dobré cestě.
Zlámalík

Příspěvekod Dovi » pon 16 pro, 2024 9:23 am

Už jsem měl možnost pokochat se dalšími dvěma přírůstky "krásné literatury" :-)

Zatím však jen při zběžném prolistování během dvou tří minut...
(uložil jsem sám sobě zákaz prohlížení a knížky si nechám nadělit pod stromeček)

2x_Barry_Norman.jpg
2x_Barry_Norman.jpg (31.98 KiB) Zobrazeno 2427 krát

Jirko, moc děkuji !
A panu Normanovi taky :--)
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod Zlámalík » pon 16 pro, 2024 9:27 am

Pánové, všechny zásilky jsou už na cestě k Vám, tak věřím, že dorazí co nejdřív a budete se moci radovat z dárku pod stromeček.
Knížky jsem zabalil do kartonových desek jako minule, navíc jsem je obtočil fólií proti vlhkosti, snad vše přežije vánoční dopravu bez újmy. Pokud by se něco přece jen poškodilo, dejte mi prosím hned vědět. Reklamoval bych to u Zásilkovny a nebojte, od nejvíc objednávaných titulů mám vždy ještě i rezervu, tak bych Vám knížku vyměnil za bezvadnou.
Zatím přeju pokud možno klidný předvánoční čas.
J.

Edit: Dovi zase vyhrál, platí si osobního kurýra :-)
Zlámalík

Příspěvekod milan ferdián » úte 17 pro, 2024 12:11 pm

Jestliže zásilka ke mně dnes už dorazila do nejzapadlejší vísky v republice, kde bydlím, tak vy ostatní už musíte mít dávno zásilky doma :D :D :D . Takže Jiří velké poděkování za dárky pod vánoční stromeček.
-m-
Přílohy
Zásilka 4 17.12.2024 DF.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště