Micro-mini-pidi-kolajiska I

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Micro-mini-pidi-kolajiska I

Příspěvekod Zlámalík » ned 22 zář, 2024 7:44 pm

Tak.
Nakladateli jsem potvrdil objednávku na 17 sad složených ze všech tří knížek. To je dáno kapacitou balíku, kam se vejde 52 výtisků.
Což znamená, že všichni, kteří jste se tady hlásili, máte "nárok" na všechny tři knížky. Jeden zájemce se hlásil mailem a zbytek - pokud jej neudáme zde - bude k mání u TTmodeláře za uvedené ceny.
Teď proběhne faktura - platba - odeslání - clo - doručení a během té doby se vám jednotlivě ozvu.
Taky dnes začal podzim, doba modelaření zaslíbená :D
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Libor » pon 23 zář, 2024 9:56 am

Pár dnů jsem byl mimo a ejhle: kdo chvíli stál, stojí opodál ...
Jirko, pokud by se v zásilce našla ještě jedna volná kniha č.3, rád bych ji získal k zatím potvrzeným dvěma.
S velkými díky, Libor
Libor

Příspěvekod Zlámalík » pon 23 zář, 2024 10:00 am

Libor píše:Pár dnů jsem byl mimo a ejhle: kdo chvíli stál, stojí opodál ...
Jirko, pokud by se v zásilce našla ještě jedna volná kniha č.3, rád bych ji získal k zatím potvrzeným dvěma.
S velkými díky, Libor

Nestojíš opodál, počítám s Tebou! Beru všechny tři knížky pro všechny zde. Plus rezervu.
Zlámalík

Příspěvekod Libor » pon 23 zář, 2024 11:06 am

Zlámalík píše:Nestojíš opodál, počítám s Tebou! Beru všechny tři knížky pro všechny zde. Plus rezervu.

Ještě jednou díky. L.
Libor

Příspěvekod Adam_B » stř 25 zář, 2024 7:07 pm

Ahoj Jirko, psal jsem ti už dřív SZ, že bych si vzal i ten třetí díl. Díky
S pozdravem Adam
Adam_B

Příspěvekod Zlámalík » stř 25 zář, 2024 7:32 pm

Omlouvám se za neuvedení v seznamu, už opraveno.
Zlámalík

Příspěvekod Miloš Pavlát » čtv 26 zář, 2024 10:49 am

Zdravím,
mám zájem o sadu všech tří knih.
Děkuji
Miloš
Miloš Pavlát
Přechod z poloviční nuly na plnotučnou nulu.
Miloš Pavlát

Příspěvekod Zlámalík » čtv 26 zář, 2024 6:01 pm

Píšu si Tě!
Zlámalík

Příspěvekod hank » čtv 10 říj, 2024 9:10 am

James Hilton ohlásil další publikaci - Compendium, druhý díl.
https://paxton-road.blogspot.com/2024/1 ... on-of.html

Odlišně od tří publikací, jejichž objednávku tady zprostředkoval Zlámalík přes Wild Swan Books, Compendium vydává J.H. vlastním nákladem, takže se musí objednávat přímo u něho, nejlépe v diskusi pod jeho blogem nebo e-mailem. Deadline 21. října.

A abyste nemuseli platit horentní sumy za clo a DPH: Při celní deklaraci je nutno uvést HS-kód 490199 - knihy a jiné papírové publikace. Jinak dopadnete jako já minule, kdy jsem tyto poplatky musel zaplatit skoro ve výši ceny knihy. :x
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Dovi » čtv 10 říj, 2024 9:54 am

hanku, díky.

__

10. října 2024
THE COMPENDIUM - DRUHÁ SBÍRKA MODELÁŘSKÝCH ÚVAH...

Začátkem tohoto roku jsem v reakci na časopis mého dobrého přítele Chrise „ one “ vytvořil svůj vlastní. Jednoduše nazvaný Kompendium, byla to sbírka oblíbených děl, vydestilovaných z blogu a vlastní rukou, prezentovaných na papíře v hmatatelném, pohlcujícím formátu, tištěná stránka...

Compendium2Cover.jpg
Compendium2Cover.jpg (15.68 KiB) Zobrazeno 1088 krát

Nezavázal jsem se k produkci druhého, i když jsem to rozhodně nevylučoval. Úspěch tohoto prvního pokusu, jak pro mě osobně, tak z hlediska laskavé a vřelé zpětné vazby, naznačoval, že to pravděpodobně nebude jediné – a tak ano, tady jsme, mluvíme o druhém... stále s názvem Compendium.

Na jejích stránkách není žádné téma, opět sbírka oblíbeného materiálu rafinovaně přepracovaného na papír. To, co byste měli najít, jsou srdečné příběhy a osobní úvahy, možná i vědomá zkušenost, když sdílím myšlenky, nápady a učení v kombinaci s fotografiemi mého vlastního modelování. Příběh k pomazánce, sbírka 38 kusů zabalená v dokonalé vazbě časopisu 28x21 cm.

Vyrábím pouze omezený počet - a jakmile bude kniha objednávek uzavřena, nebude již nikdy reprodukována. Nenabídnu PDF verzi, nenabídnu možnost tisku na vyžádání - to je vaše jediná šance, jak přidat do své sbírky druhé Kompendium...

15 GBP včetně doručení ve Spojeném království – na rozdíl od většiny věcí v životě neexistuje oproti předchozímu vydání žádná inflace. Řekl jsem, že vytisknu 50, možná 60, určitě neudělám 100.

Jak ho tedy získat??
Kontaktujte mě prostřednictvím formuláře zde na webu, Facebooku nebo na fóru. Pokud jste již o jeden projevili zájem a ode mne jste obdrželi odpověď, není třeba dále pokračovat, vaše údaje již mám bezpečně uloženy. Až bude připravena k tisku, pošlu vám e-mailem fakturu s podrobnostmi o způsobu platby.

Termín? Mám v úmyslu jít do tisku 21. října.

Tato práce je fyzickým projevem mé lásky k modelové železnici. Doufám, že sdílením této hluboce osobní práce s vámi všemi vás nadchne, povzbudí a inspiruje ve vaší vlastní snaze o tento nádherný koníček. Do příště, více brzy...

Podpořte mou práci
Miluji psaní a vytváření materiálů pro blog. Pokud se vám líbí to, co čtete a zabýváte se tím, budu vděčný za jakýkoli dar , velký nebo malý, který mi pomůže udržet jej bez reklam a omezení. Případně mi klidně kupte kávu .

KOMENTÁŘE

Tom Lloyd 10. října 2024 v 07:58
Říjen najednou vypadá mnohem jasněji, když sedím tady v Cornwallu v šedém deštivém ránu! Nemůžu se dočkat.

hank 10. října 2024 v 08:49
Ahoj Jamesi,
prosím uvědomte si, že bych také rád dostal kopii. Doufám, že máte moji adresu z druhého dne.

Důležité upozornění v případě, že zasíláte publikaci mimo Spojené království: Uveďte prosím zásilku HS-kód 490199 (knihy a jiné papírové publikace). V opačném případě budou příjemci mimo Spojené království platit přemrštěné částky cla a DPH; Za první Kompendium jsem zaplatil jmění téměř celou cenu publikace, když jsem si přes Divokou labuť objednal vaši poslední knihu, nemusel jsem platit nic.

Zdravím z Česka,
hank

Občasné 10. října 2024 v 09:23
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Občasné 10. října 2024 v 09:25
Ahoj Jamesi, zkoušel jsem objednávat přes webový formulář, ale zdá se, že neposílám, takže pokud je to možné, jednu kopii prosím. S pozdravem Barry.

Jonathan Davidson 10. října 2024 v 09:31
Ahoj Jamesi, myslím, že jsem v určitém okamžiku řekl, že mě to zajímá, ale zajímalo by mě, jestli bys mohl zkontrolovat, jestli jsem na tvém seznamu. Díky, Jonathan

Alan Sewell 10. října 2024 v 09:47
Ahoj Jamesi

Těšil jsem se na to a skvělá publikace se blíží. Vím, že to bude stát za přečtení a na vaší obvyklé vysoké úrovni.

Doufám, že jsem na vašem seznamu odběratelů. Dejte mi vědět, kdy budete chtít platit

Doufám, že počasí s vámi bude méně tekuté

S pozdravem
Alan
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod hank » čtv 10 říj, 2024 11:12 am

Dovi: Ten zpětný strojový překlad mého postu do češtiny je srandovní. :mrgreen: Například: The other day = onehdy, minule; stroj to přeložil jako druhý den. Ale jako celek už to aspoň dává smysl a je to srozumitelné. Ještě před takovým rokem nebo dvěma dalo uvedení strojového textu do srozumitelné podoby mnohem víc práce.

(OT: A já jsem kvůli tomu zřejmě definitivně přišel o překladatelské kšefty... :? Asi mi AI chce naznačit, že je nejvyšší čas zahájit to správné důchodcovská flákání. :lol: )
hank

Příspěvekod Zlámalík » čtv 10 říj, 2024 12:55 pm

No a já jen doplním, že Simon Castens (Wild Swan Books) se od doby, co jsem mu potvrdil rozsah naší "dvojbednové" objednávky, neozval ani přes urgence. Už jsem mu i nabídl, že to sem dostanu FedExem a zařídím si to sám (do práce si vozíme věci z Anglie, tak bych to prostě vzal taky), ale zatím nic. Psal jsem mu, že tady čeká 17 dychtivých modelářů a kupa peněz, třeba ho to naláká... Voni sou ňáký zabrzděný... :(
Zlámalík

Příspěvekod hank » čtv 10 říj, 2024 1:04 pm

Zlámalík: Nechceš to zkusit potlačit přes Jamese Hiltona? Těžko říct, nakolik to má ještě v rukách, ale za pokus by to snad stálo...

V nabídce e-shopu Titfield Books (stejný majitel jako vydavatelství Wild Swan) jsou ke dnešnímu datu (10. 10. 24) všechny tři díly pořád skladem.
hank

Příspěvekod Dovi » čtv 10 říj, 2024 1:35 pm

Simon Castens (Wild Swan Books) se neozval ani přes urgence. Psal jsem mu, že tady čeká 17 dychtivých modelářů a kupa peněz.

Dědeček Šimon Obsadník byl vyhlášený samotář.
Lidem se vyhýbal, nikoho kolem sebe nesnesl, ale odjakživa toužil stát se hostinským nebo knihkupcem.
Nejdřív si zařídil hospodu u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi.
Tak potom raději začal provozovat knihkupectví v Británii.
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod Zlámalík » čtv 10 říj, 2024 1:41 pm

Mám ten pocit.
Jestli by nebylo lepší vozit to z Polska vzducholodí.
Zlámalík

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště