Aby bylo jasné co je co , tak přikládám obrázek s popisky. LT je umístění lichoběžníkové tabulky. Červené číslice značí výhybky a modré koleje.
Kolej 1 dopravní , kolej 2 a 3 manipulační , výchozí poloha obě výhybky zamčené do odbočky.
Příklad 1:
Koleje 1 a 2 prázdné , kolej tři jeden vůz. Přijíždí M152 sólo jako vlak č.1 rovnou na kolej 1 , po výstupu lidí ohlásí posun , odemkne výhybky , dojede pro vůz , posun ukončí na koleji 1 , zamkne výhybky ( obě do odbočky ) , odhlásí posun a podle JŘ odjíždí jako sunutý M152+jeden vůz.
Příklad 2:
Situace jako v příkladu 1 ale všechny koleje prázdné. Přijíždí M152 sólo jako vlak č.1 rovnou na kolej 1 , bez posunu odjíždí podle JŘ.
Příklad 3:
Situace jako v příkladu 2. Přijíždí M152+2 vozy jako vlak č.1 rovnou na kolej 1 , po výstupu lidí ohlásí posun , odemkne výhybky , odstaví vozy na kolej 3 , posun ukončí na koleji 1 , zamkne výhybky ( obě do odbočky ) , odhlásí posun a podle JŘ odjíždí M152 sólo.
Předpokládám v SJŘ bez LT a vlak č.2 v těchto příkladech není.
Pokud mám výše uvedené popsané správně tak zkusím vymyslet úlohy pro nákladní vlak a pro dva vlaky.
Jsem jen laik tak mě tak berte.