Mini kolejiště H0 v bedně

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Mini kolejiště H0 v bedně

Příspěvekod Dusan » pát 07 led, 2022 10:27 pm

To nemusí ani jezdit, stačí koukat :-) Me se libi ten nápad s hospodou. Už to vidím, jak chlapi v pátek přijedou z práce poslední odpolední singrovkou a než vyrazí domu skočí na jedno :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod HonzaM » pát 07 led, 2022 10:36 pm

Naprosto perfektní, prakticky není znát kde končí fyzický terén a začíná fotografie. A dokonalé řemeslné provedení. Kdo umí, umí.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod jafobe » pát 07 led, 2022 11:41 pm

Člověk to pár dné nesleduje a ono je skoro hotovo... :mrgreen:

Já bych zkusil do těch ostrých rohů dát nějaký větší stromy (klidně o kousek vyšší než horizont na krajině), které by ten zlom trochu zakryli a opticky "rozbili".
Pak bude hodně záležet na nasvícení, takhle s jedním světlem uprostřed to ty rohy ještě víc ztmaví, pokud by byl led pásek po celé přední hraně s dobrým rozptylem světla (třeba matnou průsvitnou folií přímo od led dolů a zbytek rozptylem o bílý až stříbrný strop krabice) a na obloze se zadní rohy trochu přisvítili, nemuselli by být už tak nic viditelné... ;)

Taky byxh asi trochu oddělil kolejiště od hospody, aby posilnění lidé nelezli rovnou do kolejí, buď jen plotem nebo i kouskem venkovního posezení... ale není to zatím hotové, takže i to možná v plánu je...

Jaromír
jafobe

Příspěvekod hank61 » sob 08 led, 2022 7:02 am

Kluci. Děkuji za rady i hodnocení. Jdu pokračovat :wink:
Celoživotní hračička ;-)
https://hank61.rajce.idnes.cz
hank61

Příspěvekod Kulsud » sob 08 led, 2022 8:23 am

Krásný Hanku.
Kulsud

Příspěvekod milan ferdián » sob 08 led, 2022 8:52 am

Co říci nebo napsat, jen povzdech s konstatováním, že jak modeláři píší při pohledu na tvé krásné stavby mini kolejišť, že mají postupně depku, tak musím přiznat, že i pomalu já. Obrovský cením, nápad versus realita, protože vidím, že i u nás lze při nedostatku místa, lze postavit takové skvosty. :wink:
-m-
Poznámka:
v hospodě je na čepu hořký radek :lol: mňam
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hank61 » sob 08 led, 2022 10:50 am

jafobe píše:Taky bych asi trochu oddělil kolejiště od hospody, aby posilnění lidé nelezli rovnou do kolejí, buď jen plotem nebo i kouskem venkovního posezení... ale není to zatím hotové, takže i to možná v plánu je...

Jaromír

Jaromíre. Měl jsem to v plánu. :wink: :wink:
IMG_20220108_141705.jpg

První host vychází z restaurace.
IMG_20220108_141606.jpg

a na druhé straně výpravní budovy se vykládá uhlí.
IMG_20220108_104601.jpg

Jinak jsem opravdu nečekal, že takovýto malý projekt vzbudí takový zájem. Ještě jednou díky všem :wink: :wink:
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod hopeter » sob 08 led, 2022 3:50 pm

Honzo paráda. To vypadá,že zítra se bude jezdit. Nebo už dnes večer ? :wink:
Když vydím ty cedule , můžeš se podělit o způsob výroby ?
Docela mě překvapilo , že ty díry pro průjezd mimo bednu skoro nejsou vidět. Je vidět , že šikovná tapeta zvedne dílo o level výše. :)
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod hank61 » sob 08 led, 2022 4:11 pm

hopeter píše:Honzo paráda. To vypadá,že zítra se bude jezdit. Nebo už dnes večer ? :wink:
Když vydím ty cedule , můžeš se podělit o způsob výroby ?
Docela mě překvapilo , že ty díry pro průjezd mimo bednu skoro nejsou vidět. Je vidět , že šikovná tapeta zvedne dílo o level výše. :)

Honzo. Výroba cedulí je jednoduchá. Nakreslil jsem si je v prgramu Inkscape, vyexportoval v pdf 1:1, vytiskl na laserové tiskárně na klasický kancelářský papír, potom nalepil s přesahem na nějaký silnější papír, zalakoval lakem ve spreji a po zaschnutí nakonec přesně ostrihnul a nalepil na místo :wink:
U těch průjezdných otvorů jsem nevyřezával celou plochu té tapety, ale pouze jsem ji v tom otvoru nařízl jakoby do "T" a tak jsem mohl tou tapetou oblepit boční stěny otvorů, kam tim pádem přechází grafika. :wink: Vše jednoduché, rychlé a funkční :D :wink:
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod hank61 » ned 09 led, 2022 10:32 am

Kluci. Potřeboval bych nějaký nápad, jak vizuálně zakrýt tyhle 2 průjezdy do přesuvny. Chci, aby ta kolej u kraje segmentu byla průjezdnou pro celou soupravu /něčeho/. Tím pádem tam nechci dávat výtopnu.
Moje představy byly následující:
a) Průjezd někam na vlečku mimo viditelnou část. To bych patrně zatím preferoval. Zde by stačilo oddělit obě tratě nějakými stromy, patrně topoly, stromy dát i na kraj segmentu.
b) Udělat na kraji segmentu část nějaké průjezdné tovární haly.
c) Udělat na kraji segmentu náznak nějakého z části otevřeného průjezdného skladu, třeba i s nakládací rampou u kraje kolejiště.
Předem děkuji za případnou další inspiraci :wink:
IMG_20220109_111420.jpg
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Adam96 » ned 09 led, 2022 11:19 am

Obrázek
Pokud trváš na tom, že i z této koleje chceš jezdit do SN, tak já osobně bych libovolně dlouhý kus vlečkové koleje dal za betonový plot s bránou a pár cm před díru bych umístil nějaké technologické potrubí na ocelových pilotech a okolo otvoru ještě doplnil nějakou popínavou zelení. Může se jednat o jednu tlustou rouru, nebo ideálně dvě tenčí. Potrubí se může v koleni zalomit o 90°a směřovat rovnoběžně s plotem do kulisy, nebo může vést rovně napříč segmentem i přes trať směrem do stromů "někam". Pokud ten plot s bránou protáhneš více směrem k výhybce, tak by se na koleji již v areálu mohla nacházet kolejová váha s olezlou chátrající budkou, takhle u vjezdu na vlečku by snad i dávala smysl. Ale to by pak fakt chtělo bránu víc k výhybce, aby to nebylo moc natěsno. :wink:
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod hank61 » ned 09 led, 2022 11:42 am

Adame díky. To vypadá velice slibně :wink:
Celoživotní hračička ;-)
hank61

Příspěvekod Střelec » ned 09 led, 2022 11:53 am

A co zastřešené překladiště? De facto velká kůlna bez vrat. V Chebu na nádraží to měla Pošta 2, aby jim při překládce nepršelo na zásilky a aby jim je kolemjdoucí cestující nekradli. Občas to bývalo i u nakládky potravin (sil a podobně), akorát že tady by ze sila byl jen plot a přístřešek (možná rampa na hraně kolejiště), protože objekty jsou (hypoteticky) mimo kolejiště na straně obsluhy.
Střelec

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 led, 2022 6:24 pm

Na to jsem zvědav, jak to dopadne. Právě stromy nebo budovy mají jakoby zakrýt vstupní otvory na kolejiště.
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ivan » ned 09 led, 2022 7:00 pm

Na hankovi je vidět, že praxe je dobrá věc, každé kolejiště mi připadá lepší (tím rozhodně nemyslím, že by se mi předchozí nelíbily, naopak).

Krajina je taková hezká venkovská, velký průmysl bych tam nedával. Já bych dal mezi koleje zmíněné stromy a krajní kolej bral jako vlečku. Případně oplotit, jak psal Adam.

Ještě je možnost vše zakrýt mostem, ale to už by se hůře navazovalo na pozadí.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště