hopeter píše:Skála nalepená až na pilíř mostu by vypadala blbě.
Proč?
Kdo první pozná, kde to je?

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
hopeter píše:Skála nalepená až na pilíř mostu by vypadala blbě.

hank píše:Sandy: Ten poměr je výškový rozdíl k délce, tj. tangens úhlu sklonu (protilehká ku přilehlé). Při 1:2 je ten úhel cca 26°, při 1:1,75 asi 30°. Ve skále to může být až 5:1, tj. úhel až zhruba 78°. A znovu připomínám, že tato pravidla platí pro zářezy do výšky 6 m, co je nad to, to se už počítá případ od případu s ohledem na soudržnost zeminy/horniny, provádějí se různé úpravy (lavičky, zpevnění svahů...) apod.
V konkrétním případě, jestli ten úhel bude > 30° a nebude to ve skále, měla by tam být opěrná zeď. Stačí do takové výšky, aby sklon svahu nad ní splňoval výše uvedené podmínky.

Díky za osvětu
 Díky za osvětu  

Ale rád zopakuji. Lepeno lepidlem CHS EPOXI 1200. Jedná se dvousložkové lepidlo pro pevnostní spoje dřeva. Kupuju ho běžně v drogerii. Pozor existuje i spousta rychleschnoucích variant ale ty nejsou vhodné.Vruty ani jiné kovové prvky nepoužívám. Pro ustavení polohy při lepení slouží systém výřezů a výstupků a skládá se jako lego. V tomto vlákně jsem přiložil i výkres jednotlivých dílů. Diagonály dodělávám až po slepení rámu podle potřeby. Vždy jich je tolik aby když zvednu rám za jeden roh tak se nesmí pohnout ( kroutit ). Tady jsou jen dvě a rám se ani nehne.
  Ale rád zopakuji. Lepeno lepidlem CHS EPOXI 1200. Jedná se dvousložkové lepidlo pro pevnostní spoje dřeva. Kupuju ho běžně v drogerii. Pozor existuje i spousta rychleschnoucích variant ale ty nejsou vhodné.Vruty ani jiné kovové prvky nepoužívám. Pro ustavení polohy při lepení slouží systém výřezů a výstupků a skládá se jako lego. V tomto vlákně jsem přiložil i výkres jednotlivých dílů. Diagonály dodělávám až po slepení rámu podle potřeby. Vždy jich je tolik aby když zvednu rám za jeden roh tak se nesmí pohnout ( kroutit ). Tady jsou jen dvě a rám se ani nehne. 

hopeter píše:Vše ke konstrukci je v prvním příspěvku...Ale rád zopakuji. Lepeno lepidlem CHS EPOXI 1200. Jedná se dvousložkové lepidlo pro pevnostní spoje dřeva. Kupuju ho běžně v drogerii. Pozor existuje i spousta rychleschnoucích variant ale ty nejsou vhodné.Vruty ani jiné kovové prvky nepoužívám. Pro ustavení polohy při lepení slouží systém výřezů a výstupků a skládá se jako lego. V tomto vlákně jsem přiložil i výkres jednotlivých dílů. Diagonály dodělávám až po slepení rámu podle potřeby. Vždy jich je tolik aby když zvednu rám za jeden roh tak se nesmí pohnout ( kroutit ). Tady jsou jen dvě a rám se ani nehne.
 Téma sleduji od začátku, ale stačil jsem mezitím zapomenout, že to tam je uvedeno
  Téma sleduji od začátku, ale stačil jsem mezitím zapomenout, že to tam je uvedeno  chjo.
 chjo.  

Je to moje první kolejiště kde bude dříve terén než koleje.
  Je to moje první kolejiště kde bude dříve terén než koleje.  

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník