TT sólo pro Hurvínka...

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT sólo pro Hurvínka...

Příspěvekod hopeter » úte 09 srp, 2016 2:00 pm

Pořád prší tak se mě i ve skryťáku zazelenalo... :D
Ještě samozřejmě chybí námezníky u výhybek , značky na šturcech a snad i kamenná obruba díry do tunelu , případně nějaký ten keřík atd. ale to až najednou s viditelnou částí.
SN by mělo umožnit sestavování vlaků o dvou až třech vagonech. Přesun mezi šturci zajistí Rosnička nebo Hurvajz podle toho co bude na příjezdu , případně se to ošulí postrčením ručně. Svážní pahrbek co má originál jsem vynechal a místo něho je navíc jedna kolej.
No a teď už budou na řadě stavby abych mohl udělat cesty a krajinu vpředu... :wink:

skryták3.jpg

skryták2.jpg

skryták1.jpg
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod workous » úte 09 srp, 2016 3:11 pm

Jo Hurvajz no to je paráda :D
Naposledy upravil workous dne sob 21 črc, 2018 4:48 pm, celkově upraveno 1
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Střelec » úte 09 srp, 2016 4:05 pm

Hurvajz je sice Hurvajz, ale krátká pára s malejma vozama...
Na vánoce by měla bejt Br89 od Tilliga, ta se dá upravit na ČSD, nebo na pojezdu postavit kafemlejnek 310.0. K němu dvě pětiokna ze stavebnice ESP a leptanej krátkej služebák. Na tohle by to mohlo bejt tak akorát. Já jsem kdysi na kolejišti 75x100 (ještě na plechu) honil Br89 (Jattku) se dvěma pětioknama a D od BddP.
Střelec

Příspěvekod hopeter » úte 09 srp, 2016 5:07 pm

Jo ta pára by byla moc pěkná. Bohužel na stavbu vozidel v TT už nemám ani oči ani ruce ( vlastně jsem nikdy neměl ) :?
Můžu tam pustit BR80 od ROCA a tvářit se ,že ji tam zapoměli němci... :wink:
Možná přidám ke šturcu vodní jeřáb aby měla zázemí i pára ale nádraží je stavěno na motorový provoz. Epocha může být buď s Hurvínkem nebo s M152/810 ale zatím mám jen Hurvajze.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod hopeter » pát 26 srp, 2016 1:14 pm

Tak zas už je trochu volněji na vláčky... :) Štěrk je v kolejích , něco silnic přibylo ale pořád mě chybí staniční budova od KB abych mohl dokončit štěrkování a cesty. Pohled na hnědý kopec zatím zůstává jenom skály už mají konečnou barvu ( fotka dost zkresluje ). Z budov zatím rozestavěný sklad od AWEPE ( trochu upravený ). Příště už se snad bude něco zelenat...

štěrk.jpg
hopeter

Příspěvekod workous » pát 26 srp, 2016 6:29 pm

Tady bude za chvilku kalaudačka jen, abych to stíhal sledovat :D
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod hopeter » ned 28 srp, 2016 4:40 pm

Kolaudace kolejiště to snad ani nejde - nikdy není úplně hotové... :D
Trošku se to u mě zazelenalo a začínám "oživovat" od zadu. Hlavní budova stále chybí tak alespoň to co není na ní závislé.

tráva.jpg
hopeter

Příspěvekod Vojtěch Vorel » ned 28 srp, 2016 5:39 pm

Pěkně to roste. Můžu se zeptat, jakým způsobem je "zasetá" tráva?
Vojtěch Vorel

Příspěvekod Tomáš » ned 28 srp, 2016 5:49 pm

Pěkná práce !! :)
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod hopeter » ned 28 srp, 2016 5:52 pm

Tráva je statika. Zbytky co jsem našel... Flokařům se asi zježí vlasy ale dělám to prostě. Místo pro trávu natřu herkulesem nebo jiným disperzním lepidlem a pak vezmu trávu mezi prsty a "cukruju". Když je dostatečná vrstva (aby neprosáklo lepidlo navrch) tak to trochu uplácám suchým štetcem nebo opatrně prstem. Do skal nebo na maličké plochy to dávám pinzetou ( trs co se udrží ). Lepím po kouskách ( cca 1 dm2 ) aby moc nezaschlo lepidlo. Po zaschnutí přebytečná vlákna co nedrží ometu suchým štetcem , odsaju ručním autovysavačem a znovu použiju. :wink:
hopeter

Příspěvekod Vojtěch Vorel » ned 28 srp, 2016 6:01 pm

Díky :) Jenom ještě nechápu, jakto že nejsou vidět předěly mezi těmi jednotlivými dm2 :D Paráda
Vojtěch Vorel

Příspěvekod Tomáš » ned 28 srp, 2016 6:08 pm

hopeter píše:Tráva je statika. Zbytky co jsem našel... Flokařům se asi zježí vlasy ale dělám to prostě. Místo pro trávu natřu herkulesem nebo jiným disperzním lepidlem a pak vezmu trávu mezi prsty a "cukruju". Když je dostatečná vrstva (aby neprosáklo lepidlo navrch) tak to trochu uplácám suchým štetcem nebo opatrně prstem. Do skal nebo na maličké plochy to dávám pinzetou ( trs co se udrží ). Lepím po kouskách ( cca 1 dm2 ) aby moc nezaschlo lepidlo. Po zaschnutí přebytečná vlákna co nedrží ometu suchým štetcem , odsaju ručním autovysavačem a znovu použiju. :wink:

Mohl jsi to zkusit "vyfukovat" z flašky třeba od kečupu. I tím se vytváří náboj.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Rocky_MK » ned 28 srp, 2016 7:34 pm

Super, mám intimní dotaz :D mohl bys nafotit i pár detailů té trávy? Třeba z cca 10 cm? Zajímá mě, jak to vypadá, když je to dělané touto technikou. Třeba to někdy použiju :)
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod karloslt » pon 29 srp, 2016 9:22 am

Třeba takhle :)
Přílohy
IMAG3297u.jpg
karloslt

Příspěvekod hopeter » pon 29 srp, 2016 1:16 pm

tráva1.jpg
tráva2.jpg
tráva3.jpg

Několik detailů v možnostech fotoaparátu... Viděl jsem výsledky určitě lepší ale taky i horší... :wink:
Přechody barev tak nějak vyplývají z množství použitých materiálů a jejich přesypáním přes sebe. Začnu s cca třemi odstíny a postupným smetáváním vznikají další směsi prostě tak aby to bylo hodně strakaté jako v přírodě... :)
Zkoušel jsem i různá sítka a plastové lahvičky ale "cukrování" prsty mě šlo zatím nejlíp. :wink:
V podstatě jsem stejně pracoval i kdysi s barevnýma pilinama když jsme ještě statiku neznali.
hopeter

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště