Sandy píše:Je mi to líto, že to píši, ale je to již několikáté vlákno, kdy se sympatická myšlenka překlopila v exhibicionizmus - snahu "nacpat" toho tam co nejvíce....
A právě proto to sem průběžně dávám, abych tomu s vaší pomocí zabránil

Máš pravdu v tom, že více není lépe. Tady jsem tápal a potřeboval najít to správné řešení. Chtěl jsem tam vystihnout takový ten binec okolo lomu - to ještě vypadalo OK, když byl kopec v původním "bochníkovém" tvaru, ale to mě zase ... iritoval ten kopec. Teď se mi kopec se zářezem líbí mnohem víc, ale naopak zařízení lomu působilo moc výrazně - vysoká opěrná zeď, barabizna, násypka, dlouhá opěrná zeď, před ní dopravník... K tomu někde vlevo kousek lesa s tunelem, skoro schovaným za tím vším...
Dal jsem si pauzu a už jsem na to asi přišel. Rozhodl jsem se tu plechovou barabiznu zrušit. Tím bude okolo tunelu víc přírody a celá hmota "průmyslu" nebude tak dominantní. Násypka zůstane, kde byla, ta jinde být nemůže kvůli délce vozů. Novější část lomu bude simulovat opěrná zeď za násypkou, sestavená z ŽPSV bloků. Na
jafobeho podnět jsem dál doprava vložil kus staré rampy (vzor Kořenov), která už bude zarostlá a nepoužívaná stejně jako cesta k ní, ale bude tam rozbíjet pohledovou délku a bude nenásilně vytvářet to zázemí lomu. Na ni bude doprava navazovat kamenná zeď ve dvou úrovních, taky zarostlá, přecházející do nějakých kusů skály a pravý kopec tak bude ještě fous vyšší, než je teď vidět. Osa koleje v lomu bude v mírném oblouku, prohutém od diváka, aby to vypadalo plastičtěji. Scénu doplní tři novější nádražní lampy, které vymezí prostor. Pozadí s lomem nebude, to jsem neměl v plánu - tam může být pozadí s lesem, ale lom musí být kdyžtak vpravo mimo záběr.
Lepší?