1) Pod skálou vedle portálu (mezi potůčkem a portálem, za tratí) je odstavná kolej, rozteč os kolejí v tunelu a té odstavné je jen 38 mm a to tam ještě je přepážka a "masiv"

2) Odkopaný masiv vedle násypky nejde rozšířit až tak daleko, přesuvna dojíždí pod masivem kopce (pod bílou částí kopce na fotce níže) dopředu tak, že mezi průjezdnými profily pod kopcem a před kopcem zbývá asi 30 mm. Šlo by asi centimetr získat posunutím koleje vlečky o fous dopředu.
3) Lom by se dal udělat jako fotografická kulisa, ale v provozu by se musel oddělat. Protože na jeho místě musí zůstat díra k přesuvně, už takhle jsem z 5 kolejí přetáhl dvě masivem kopce. Na těch třech se ale bude spojovat a rozpojovat a i když tam pak budou rozpojovače, nevěřím tomu a musím se tam dostat ručně. Tunel by taky neměl vypadat, že vede přímo pod lom.
Dnes jsem udělal model a "objemovou studii" násypky a v mezích toho, co jsme probírali doposud, to asi celkem jde. Dopravník jde po hraně kolejiště, před velkou budovou je odkopnutý kopec, ona sama je už kopcem vyplněná (pod ní je ta přesuvna), od budovy k násypce je opěrná zeď po rovinu násypky a odtam dál doprava kopec leze o 1 cm víc ke koleji a výška zdi je tam nižší, kouká kousek za posledním vozem vpravo. Jiné kombinace (budova vůbec nebo až vpravo, dopravník za kolejí) vypadají hůř. Ano, když nevím, co s tím, dám tam skálu. Protože našlapat tolik věcí na plochu cca 90 x 30 cm je prostě výzva. Já to ale ještě nezahodím a budu o tom přemýšlet.