Takže se to pokusím přenést i k sobě na kopec a pak udělám část vlevo pod skálou, kde se budu muset pobít s nějakou "vodotečí" podél skály a dvěma propustky. Na louce pod skálou bude stát vechtr v VI. epoše, takže žádná velká nostalgie a bude to možná rekreační objekt

Nicméně, včera jsem nahodil na papír ideu, jak by měla vypadat násypka od kamenolomu - abych utřídil myšlenky a dal si jasný plán, jak ji postavit:
Vlevo je příjezd k malé rampě, svah je upravený jednoduše z železobetonových bloků ŽPSV U1. Plechová budova schodiště je pozůstatkem dřívější technologie lomu. Bude obalená ze dvou stran okolo rohu polystyrenu, kde už je v kopci přesuvna a tím se vyřeší překlenutí kousku od rampy k násypce, kde by jinak nemohlo nic moc stát. Násypka je už ale moderní. Za násypkou dál vpravo je kus koleje pro druhý Faccs, vedle ní už nebude rampa ani ochoz, ale bude tam koukat skála. Obrázek je trochu z proporcí, opěrná zeď bude mohutnější, ale to teď neva.
S ohledem na pozici násypky na přední hraně kolejiště udělám základní konstrukci z mosazných profilů a pak z Evergreenu možná doplním nějaké doplňky. To samé dopravníkový pás dozadu. Ještě váhám, kudy ho prohnat přes kopec -aby nekončil nelogicky nad dírou přesuvny, měl by být vytažený doprava dozadu, ale pak vychází dlouhý (ne nereálně, ale kdo to má stavět?). A dotaz na znalce - vyrábí někdo z leptu tzv. pororošty? Stačilo by mi mosazné čtverečkované "sítko". Ale nakonec si to možná nechám vyleptat i se zábradlím a spol., jen se mi to nechce kreslit