od Střelec » ned 14 črc, 2024 2:22 pm
Díky všem za doporučení lepidel!
V týdnu jsem se pustil do zapojování elektriky a ejhle - na to, že šlo o pár drátů jsem v tom měl docela binec. Nepopsal jsem si dráty a s časovým odstupemse mi to vrátilo jako bumerang. Příslušenství jsem po troše zkoumání zapojil hned, ale s kolejema to dořešuju ještě teď - tam se to zbláznilo celé a původní napojení stávkovalo. Celá ta sranda trochu pruží a při manipulaci se mi sčuchlo, co nemělo. Takže jeden spoj budu muset doplnit - k izolační spojce přidat ještě vložku. Na dvou místech jsem musel dohledat napojení napájení a trošku s tím cuknout, aby se obnovil kontakt (vedení je je letované na kovové spojky a nasunuté na kolejnici). Paradoxem je, že při průběžných testech to běhalo bez problémů a teď se tomu nechtělo běhat ani za zlaté prase. Ale už to jede, jenom to musím doizolovat (viz výše) a proletovat jedno napojení drátu. Pak upravím osazení pro ovládací desku a osadím jí.
Pseudovoda v řece pomalu vysychá a začíná být relativně čirá, takže za pár dní bude čas na další vrstvu. Bohužel mi i přes zatěsnění na jednom konci utekla a velmi pěkně ztuhla na linu, kde vypadá jak louže. Uvidím, čím to půjde dolů. Jinak bacha! Pseudovoda od Nocha reaguje s barveným islandským mechem, kterej v ní pěkně pouští barvu. Naštěstí se to nšíří moc daleko, ale uvidím, až příslušné partie doschnou.
V rámci zapojování elektriky došlo samozřejmě na provozní zkoušky, takže jsem narychlo máznul pár snímků v protisvětle.
- Přílohy
-

-

-