S ohledem na to, že je rozestavěné kolejiště zatím v nevytápěné místnosti, pokračuji v přípravě detailů, které se dají odnést jinam na stůl. Například nejsou hotové budovy. O víkendu jsem zkusil pokračovat na výpravní budově StEG III. Dolepil jsem okna, dveře, nějaké štuky, vnitřní osvětlení a připravuji se na pokrývačské práce. Docela mi dalo práci dohledat příslušné detaily, co jsem si vytisknul a pečlivě uložil. Šedavé proužky v úžlabích představují klempířinu, která by měla "vykukovat" pod taškami. Současný stav je zde:

Tisk štukování na FDM tiskárně je už asi na dorazu technických možností. V detailu už nic moc. Tady by jistě pomohl tisk z resinu, nicméně chemickou laboratoř domů opravdu nechci. Pohled naznačuje, že jsem střechy řešil jako vytištěný záklop, který má s výhodou vespod viditelné falešné konce krokví. Ty zapadají do výřezů ve stěnách. Konce pozednic a vaznice jsem vytisknul zvlášť a opatrně nalepím zespodu. Na záklop přijde nalepit bobrovka od Bartáka. Nařezané díly a barvení viz níže.
Základ barven štětcem (Lifecolor UA 737), potom jsem povrh místně tupoval štětcem naředěnými různými barvami rzi (A-MIG) a nakonec po zaschnutí dal tmavý wash silně naředěnou Vallejo Nato Black. Hřebenáče jsem, pro určitý rozdíl v "dojmu", barvil odstínem Vallejo rez světlá. Zbytek patiny bude až po celkovém sestavení. Poznámka: berte v potaz, že je budova nehotová, takže se na celkovém vzhledu bude ještě pracovat...
TT, DR5000, Z21, iTrain...