Dávám sem po delší době momentky ze stavby. Konkrétně jsem začal se zeleněním. Používám (poprvé) foliáže
https://www.webareal.cz/mnitka/eshop/18 ... of-Scenery. Způsob použití je dostatečně názorně popsáno na videu, viz odkaz. Mohu potvrdit, že se s nimi pěkně pracuje, lze krásně stříhat, trhat, lepit. V provedení krátké vlákno se bude hodit nejen pro TT, ale i N. Za výhodu považuji také, že při výrobě bylo použito vodostálé lepidlo, takže se při lepení disperzí vlákna neuvolňují. Nicméně já používám klasické lepidlo TESA Alleskleber, mimo jiné protože jsem líný čekat na zaschnutí lepidel na bázi vodní disperze...
Jediná drobná připomínka k foliážím Lars-op-t-Hof-Scenery je jejich barva: zejména zelená je až příliš zelená a celkově povrch působí moc jednobarevně. Tedy žádné naše neobdělávané louky a "pangejty", spíš úpravná a svěží zeleň holandských nížin... To jsem vyřešil tím, že tyto foliáže jednak kombinuji se svými, podomácku vyrobenými, a některé foliáže Lars-op-t-Hof-Scenery (ty zelené, jarní a s krátkým vláknem) jsem "vytunil" tak, že jsem na povrch naflokoval nepravidelné skvrny a shluky podzimních vláken. A samozřejmě je nutné poskládat terén z více nepravidelných kusů - používat několik druhů materiálu (jinak budeme mít spíš golfové hřiště). Fotky znázorňují ještě nehotové dílo, přechody se musí domaskovat křovím, trsy bylin a vyššími patry vegetace.
TT, DR5000, Z21, iTrain...