Micro-mini-pidi-kolajiska I

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Micro-mini-pidi kolajiska I

Příspěvekod fruafru » úte 29 led, 2013 2:26 pm

Steve30 píše: Jen nevím, kde sehnat takové parádní tovární budovy v „tétéčku“

Zkus vlastní stavby, je to sice mazec, ale opravdu poctivá modelařina 8)
OckoFrantisek píše: Lehce natahnout na 240cm, hloubku ubrat na 80cm, zrcadlove obratit, skryta do smycek a muzu zacit

Nic nepotěší víc než když můžu někoho inspirovat k jeho vlastní tvorbě. Jen do toho.
fruafru

Příspěvekod Steve30 » úte 29 led, 2013 3:20 pm

fruafru píše:Zkus vlastní stavby, je to sice mazec, ale opravdu poctivá modelařina 8)

Máš plnou pravdu. Pocivá modelařina to je, to znám ještě z dob, když jsem stavěl modely budov – nejdřív H0, pak N – a účastnil se soutěží a výstav. Bohužel, teď už to ze zdravotních důvodů nejde. Přeji hodně modelářských úspěchů a radosti s naším krásným koníčkem :)
Steve30

Příspěvekod fulda » sob 02 úno, 2013 9:52 pm

Pro pobavení dvě videa z mojeho mini kolejiště
http://youtu.be/SKjBYvVuTXc
http://youtu.be/hacKUqundcc

Je to taková zábavná hračka, oblouky mají R100 a R110, kolejiště je řízené DCC, ale vyhybky jsou autonomní, takže jenení potřeba přehazovat, Přestavníky z modelářských serv.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Steve30 » ned 14 dub, 2013 3:30 pm

Zdravím všechny,
tak jsem můj plán vitrínového Inglenooku znovu celý "překopal" a výsledek - doufám, že už definitivní - můžete vidět níže. Pokud je tam nějaká nelogičnost, velmi uvítám Vaše připomínky. Už začínám šetřit na kolejivo :D
Karel
Naposledy upravil Steve30 dne pon 06 kvě, 2013 3:41 pm, celkově upraveno 1
Steve30

Příspěvekod milan ferdián » ned 14 dub, 2013 5:02 pm

Steve30,jo pěkně přepracované.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mizl » ned 14 dub, 2013 5:15 pm

Steve30 : Na kdy plánuješ zahájení stavby ??? Já jen abych se na to pořádně připravil, neb to již teď vypadá skvostně ....

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Steve30 » ned 14 dub, 2013 5:51 pm

milan ferdián: mizl: Děkuji Vám kluci (mohu-li Vás takto oslovovat). Michale, měl jsem v poslední době nějaké nečekané výdaje, takže to ještě nějakou dobu potrvá. Zatím mám téměř hotovou speciální vitrínu, svařenou a sešroubovanou z ocelových jäklů 20x20 mm a přišroubovanou na zdi. Bude téměř celá zasklená, kromě dna a zad. Až budu mít fotky, dám je sem. Zvolil jsem tuto konstrukci z důvodu pevnosti a právě toho maximálního prosklení, což by mi vitrína z lamino desek neumožňovala. Ta vitrína, o delce 2420 mm, je z celého toho mého "projektu" nejdražší, ale bude to stát za to. Ve skříni už nedočkavě čeká Hurvínek M 131.1 od Kubera, Rosnička T 334.0 od Tilliga a několik "Zetek" :) . Byl jsem nedávno propuštěn ze zaměstnání, až se trochu zmátořím, bude se pokračovat.
Steve30

Příspěvekod milan ferdián » ned 14 dub, 2013 5:55 pm

Nezapomeň na pozadí,ať inglenok dostane hloubku :wink:Jsi perspektivní,takže práci určitě brzo najdeš :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mizl » ned 14 dub, 2013 5:59 pm

Steve30 píše:... Byl jsem nedávno propuštěn ze zaměstnání, až se trochu zmátořím, bude se pokračovat.

Jo jo ... je to zlá doba. Sám to znám. Na kolejiště jsem nešáhl od prosince. Zůstalo na bodu mrazu. Teď mám s přítelkyní jeden projekt, tak snad to vyjde a bude lépe.

Držím palce a určitě se karty osudu obrátí k lepšímu. Je jen o to, nějak toto období překonat s optimismem.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Steve30 » pon 15 dub, 2013 7:28 am

milan ferdián píše:Nezapomeň na pozadí,ať inglenok dostane hloubku

Samozřejmě s pozadím počítám od samého začátku. Chci tam použít pozadí "průmyslová zóna" od Fallera, což i celkově dotvoří ten průmyslový charakter toho inglenooku.
Steve30

Příspěvekod Steve30 » sob 27 dub, 2013 10:53 am

Na přiložené fotografii je Jäklová konstrukce vitríny na ten můj budoucí inglenook. Už je zavěšena na zeď. Je lakována neutrálním světle šedým komaxitem RAL 7035, aby byla jaksi vizuálně potlačena a aby naopak barevně vyniklo to "kolejišťátko", které bude uvnitř. No, na "dně" bude položena deska (resp. 2 desky vedle sebe) z lamina tl. 18 mm, boky budou zaskleny sklem tl. 5 mm, vpředu budou klasicky posuvná skla v drážkových lištách a shora bude vitrína zasklena dvěma položenými dvouvrstvými bezpečnostními skly Connex tloušťky 6 mm. Rozměry jsou: d 2420, v 600, h 420 mm. (Z legrace tomu říkám "terárium na krokodýla" :) ) V pravém bočním skle, u spodního okraje, bude otvor, kterým bude procházet připojovací konektor s kabelem od "technické skříňky", ve které bude řídicí elektronika. Až budou další money, bude se pokračovat.
Steve30

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 27 dub, 2013 11:08 am

5mm sklo je v tomto rozměru dost těžké vidím máš to přišroubené na zdi dost ,ale celé to bude tlačit jako páka aby se to časem nedeformovalo
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Steve30 » sob 27 dub, 2013 11:26 am

Tkadlec Jaroslav píše:5mm sklo je v tomto rozměru dost těžké vidím máš to přišroubené na zdi dost ,ale celé to bude tlačit jako páka aby se to časem nedeformovalo

Tu konstrukci jsem záměrně předimenzoval, boční rámečky jsou svařené "cé óčkem", vespod je pro jistotu duralová konzole a celek je přišroubován jedenácti 12-ti mm hmoždinkami do betonového panelu. Jäkly jsou 20x20 mm s tl. stěny 2 mm. Kamarád o hmotnosti 80 kg se na to posadil a ani se to nehnulo :D
Steve30

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 27 dub, 2013 11:28 am

ok mě na fotce ten jekl přišel slabí..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod A2C » stř 23 říj, 2013 8:49 pm

Ďakujem páni za podklady a informácie :) aj keď som už nemyslel že sa k TT ešte vrátim myslím že na domáce oddychové jazdenie bude to pravé :)
mám priestor 1x1m ktorý si môžem dovoliť osadiť koľajiskom preto som sa dlhšie pohrával s myšlienkou vyplniť to štvorcom a primitívnym kruhom, no čo Vám poviem startsetový oblúk ma už nebaví :)
po všetkom čo som tu prečítal som sa rozhodol pre základný oblúk kde môžem mašinky preháňať dookola, ale súčasne aj stúpanie do druhej horskej staničky doslova na lokálke :)
Hlavnú stanicu som sa rozhodol umiestniť do oblúku a pričom už aj ona je len lokálková s jednou koľajou na križovanie vlakov a jednou odstavnou na zásobovanie priľahlej dedinky tovarom z privezených vagónov.
Horská koncová stanička s jednou výhybkou ponúka 2 koľaje jednu pre osobný vlak a druhú pre odstavenú rosničku a pár nákladných vagónov
Nechcel som to preplácať výhybkami tak ma snáď neukameňujete za 4 oblúkové a jednu klasickú, koľaje majú najmenší polomer 267mm, zopár má 286mm, 330mm, a staničné koľaje majú 480mm a 436mm koľajisko plánujem stavať z koľajkových prútov a výhybiek zo stavebníc, tu by som sa rád informoval ako je to obtiažne nakoľko som to nikdy nerobil a ani návod som k tomu nenašiel, zatiaľ.

Tak už nebudem zdržiavať nech sa páči obrázky, prosím o skritizovanie môjho návrhu :)
Trat.png

Súčasne keby sa našiel niekto kto by mi vedel poradiť ako tvarovať krajinu v Wintracku, bol by som nadšený :)
3D.png

ďakujem

Marek
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště