Ještě jsem se na to zkusil trochu podívat. Upravil jsem skryťák na dvě průjezdné koleje a dvě kusé u kraje. Kusé koleje by mohly sloužit pro uklizení spěšného vlaku vedeného sólo motorovým vozem (M240, M262, M286). Teoreticky až dvou spěšných vlaků, které budou ve stanici křižovat. Také jsem skryťák posunul do hladiny -1.5cm, hlavní stanice zůstala v 0 (reálně stejně bude alespoň dva centimetry nad deskou, kvůli terénu). Horní stanice potom může být ve výšce 8cm, což mi dává stoupání 3.5%, což je stále dost vzhledem k obloukům, ale moc lépe to nepůjde. Kritické místo je kde lokálka podjíždí koncovou stanici a potřebuješ tam 5cm pro vlak a cca 1cm pro desku a staniční pláň. Tu staniční budovy do hlavní stanice už máš nebo je možná i varianta samostatné budovy a skladiště jinde? Každopádně více doleva mezi levé zhlaví hlavní stanice a oblouk lokálky bych už nic nedával, ať je tam dost prostoru pro optické oddělení. Cestu od staniční budovy bych vedl doprava a přes zhlaví pryč, ať zabírá co nejméně místa.

Taky jsem zkusil ten nápad od Zlámalíka, ale trochu jsem se odklonil a podařilo se mi vytvořit stanici, která má čtyři krátké koleje

xtc přikládám zde