HonzaM píše:Pavel-HP píše:Žena půjde do skříně. Správný přístup, přísnost musí být.

Žena neprotestovala? Neon slíbila že raději nebude prudit?
Já už bych tuto diskuzi raději opustil

Kolejiště stále je vyndane a zítra si trochu zajezdíme, koneckonců musím projet Stetina. Pošlu kdyžtak jednu fotku celku.
Začínám už trochu hodnotit kolejiště, respektive příprava projektu vs. realizace.
Platí to, co již bylo mnohokrát řečeno. Plán zrál skoro dva roky, než se dostal do stavu finálního výkresu. Toho jsem se následně držel, co to šlo. Koleje jsou poměrně přesně položené dle původního návrhu, viz první příspěvek.
Komplikace byla dodatečné doplnění diagonalnich žeber kvůli tuhosti, naštěstí jen jeden přestavník byl v kolizi a to vyřešil bovden s tahlem. Co se týče krajiny, zde bylo několik menších změn. Ono papír snese hodně a v reálu některé krajinné prvky, aby působily přirozeně, žádají více místa. To se týká zejména kopce a potoka. Potok měl být více meandrovy a propojený s rybníkem. Ovšem, rybník jsem trochu podcenil a nakonec jsem zvolil pramenný rybník s malými přítoky z lesa, který vytéká na druhou stranu. Rybník jsem od potoka oproti plánu oddělil dalším lesem a toto rozhodně prospělo optickému zvětšení kolejiště.
Dále jsem vyměnil prakticky všechny budovy, takže mám něco do zásoby. Navíc přibude hospoda

Změny však nelituji.
Někdo méně plánuje a řeší více věcí za pochodu. Je to tu vidět na několika kolejištích. Stále si však myslím, že je lepší více plánovat. A pak už do toho sahat co nejméně. Ovšem, každému vyhovuje něco jiného.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!