Micro-mini-pidi-kolajiska I

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Micro-mini-pidi kolajiska I

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 07 pro, 2012 10:29 am

EW 1 se dají upravit do sjízdného stavu. Kdo chce, upraví si je, kdo ne, udělá si jiné kolejiště. Knihu si koupím s nimi i bez nich, ale rád se podívám na každou možnost využití prostoru.
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » pát 07 pro, 2012 10:48 am

Jeňa Sova píše:EW 1 se dají upravit do sjízdného stavu. Kdo chce, upraví si je, kdo ne, udělá si jiné kolejiště. Knihu si koupím s nimi i bez nich, ale rád se podívám na každou možnost využití prostoru.

Michale,já vím že ty jsi můj věrný abonent :wink: Pro mě to má ale velkou důležitost,protože nebudu směřovat čas a energii na něco,co u vás budí nezájem.Doporučovat začátečníkovi jinou velikost než TT,mi připadá již dost nevhodné (to není žádná urážka pro ostatní modelové velikosti).HO je ideální na ruku,ale tá zabraná plocha.N-ko nebo Zetko,pro začátečníka malé pro prstíky (nemluvě o cenách).Beru v potaz,že nováčci se rekrutují hlavně z řad teenegrů,až potom dospěláci.
No tak a co teď s tím :?:Řada plánků je již připravena (matematicky nástřel) právě v této modelové velikosti.Hmm,takže je budu muset zrušit.Škoda.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JBr » pát 07 pro, 2012 11:16 am

Mam na kolejisti 12 vyhybek EW1 a nemam problem ani s jednou. Upravovane nejsou a prejede pres ne i puklik s pojezdem od Pletichy.

Milane, nenech se timhle rozhodit. Lidi ti do toho budou kecat porad a 99,9% z nich stejne stavi jine meritko nebo moduly atp. a zadny z tehle planku by stejne nestaveli.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod milan ferdián » pát 07 pro, 2012 11:32 am

JBr píše:Mam na kolejisti 12 vyhybek EW1 a nemam problem ani s jednou. Upravovane nejsou a prejede pres ne i puklik s pojezdem od Pletichy.

Milane, nenech se timhle rozhodit. Lidi ti do toho budou kecat porad a 99,9% z nich stejne stavi jine meritko nebo moduly atp. a zadny z tehle planku by stejne nestaveli.

Rozhodit se nedám :wink: ,ale beru v potaz každou připomínku každého TT-ečkaře.Samozřejmě,když padnou plánky pro TT-ečkaře,tak automaticky padají i pro HO-nulkaře.To je bez diskuse.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Šimáček » pát 07 pro, 2012 12:11 pm

JBr píše:Milane, nenech se timhle rozhodit. Lidi ti do toho budou kecat porad a 99,9% z nich stejne stavi jine meritko nebo moduly atp. a zadny z tehle planku by stejne nestaveli.

Naprostý souhlas. Je fajn, že zde proběhla debata na téma ideální rozměry mikro - mini - pidi kolejiště; zbytek bych nechal na Milanovi...Každý si může přeci nakreslit plánek svůj, pokud mu ty zde nabízené z nějakého důvodu nevyhovují...
HO, konec 1. + začátek 2. epochy v českých zemích
Petr Šimáček

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 07 pro, 2012 12:45 pm

Milane, když cituješ mě, kdo je ten Michal, kterého oslovuješ? :)
K těm plánkům - pokud už jsou vymyšlené, bylo by škoda je nezveřejnit. Vždyť do dneška se modeláři inspirují starými plánky z dob minulých, které nejsou úplně modelové. Ty Tvoje mají smysl, máš cit pro krajinu,spousty nápadů - troufám si tvrdit, že ty plánky budou inspirovat modeláře po dlouhá desetiletí. A pokud je nebudeš chtít v jedné knize, můžeš je rozdělit do více dílů jako takový bonus - aspoň dva díly ještě budou, ne? :mrgreen:
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » pát 07 pro, 2012 12:58 pm

Jeňa Sova píše:Milane, když cituješ mě, kdo je ten Michal, kterého oslovuješ? :)

No dle tvých web.stránek.Sakra,omluva,já jsem si spletl nicky.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod OckoFrantisek » pát 07 pro, 2012 1:13 pm

Zdravim vsechny
myslim, ze Milan je nesmrtelny uz ted. To, co dal dohromady v obou publikacich a pro spoustu dalsich nodelaru jeste bokem, je proste heroicky vykon... Milane, nenechte se rozhodit a tvorte, pokud mate chut a naladu. Spoustu planku, ktere jste vytvoril, si "jen" predstavuji v realu / mam dobrou predstavivost / :D a je to nadhera, vse promyslene do detailu...Verim, ze clovek je kolikrat utahanej jak pes, nez to da dohromady...
Micro-mini-pidi je pro mnohe cesta, jak se drzet sveho konicka a pritom nenastvat manzelku a celou rodinu.
Kdyby bylo vic nametu micro-mini segmentovych nebo podel zdi se vinoucich kousku, nebylo by to spatne...
Tesim se na zbytek vasich matematickych nakresu...

Hodne zdaru Frantisek Ocko
OckoFrantisek

Příspěvekod depo201 » pát 07 pro, 2012 1:15 pm

To jsem byl Jeňo asi já :),
v žádném případě jsem pánové nechtěl, aby se tu rozpoutala nějaká horlivá debata na téma rejpalové! S Milanem si občas napíšeme, takže slovo fuj si nepřekládejte jako kritiku jeho návrhu prosím. On to zjevně pobral taky s humorem. Spíše jen pozastavení na tím "hadem" v mezistaničním úseku :).
Navíc plocha 2x1m už mi na TT nepřijde jako mini, pidi, micro.

Budou Vánoce, tak se nerozčilujte ještě před tím, než si vyprášíte peněženky vašim koníčkem ;)
depo201

Příspěvekod OckoFrantisek » pát 07 pro, 2012 1:21 pm

To jiste není, na 2x1m se toho da vmestnat hafo, ale podle toho to potom vypada. Had to bezpochyby je, nicmene neni jedovatej :D

Ocko Frantisek / AUGE /
OckoFrantisek

Příspěvekod milan ferdián » pát 07 pro, 2012 1:50 pm

depo201 píše: Spíše jen pozastavení na tím "hadem" v mezistaničním úseku :).

Oj,oj,já myslel kluci,že znáte podoby našich tratí. :mrgreen: Znám trať,která obtáčí rybník o 180°.Znám tyto hady,třeba slavné Domino.
depo201 píše: Navíc plocha 2x1m už mi na TT nepřijde jako mini, pidi, micro.

Pravdu díš,co se týče plochy,ale jde o ty mini stanice.

No jak tak čtu,už jsem se chystal vše hodit do koše :lol: ,ale včas mě vaše příspěvky zarazili od činu. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pekl024 » pát 07 pro, 2012 2:00 pm

Micro-mini-pidi kolejiště super pro ty co bydlí v bytě a řeší každý cm jako já.
Jsem jednoznačně pro.
S EW1 problém taky nemám.

Petr
pekl024

Příspěvekod chameleon » pát 07 pro, 2012 2:15 pm

depo201 píše:Navíc plocha 2x1m už mi na TT nepřijde jako mini, pidi, micro.
V tom máš pravdu, ale jak psal Milan, že tento formát je v tomto tématu nejoblíbenější...
Osobně bych to viděl takto :D
---micro /... 0,0 do 0,5 m2--- r <267mm
---mini / od 0,5 do 1,6 m2--- r 267-310
---klasika / od 1,6 do 2,0 m2--- r >310

Ale zase v tom návrhu 2x1m s r267 bylo tolik trati v krajině, co se jinde nevidí... :wink: romantika :) takže sám nevím :lol:
chameleon

Příspěvekod chameleon » pát 07 pro, 2012 2:19 pm

milan ferdián píše:No jak tak čtu,už jsem se chystal vše hodit do koše :lol: ,ale včas mě vaše příspěvky zarazili od činu. :wink:

to rozhodně nedělej :wink: jsem moc zvědavý, jak si to vymyslel u těch ostatních 9 plánků...to bude spousta inspirace :wink:
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » pát 07 pro, 2012 2:22 pm

chameleon píše:
milan ferdián píše:No jak tak čtu,už jsem se chystal vše hodit do koše :lol: ,ale včas mě vaše příspěvky zarazili od činu. :wink:

to rozhodně nedělej :wink: jsem moc zvědavý, jak si to vymyslel u těch ostatních 9 plánků...to bude spousta inspirace :wink:

Ještě že tě mám Jiří :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště