Mini alá Dolní Polubný

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Mini alá Dolní Polubný

Příspěvekod jirmicz » čtv 08 kvě, 2025 10:56 am

V bytě jsem měl nevyužitý takový kus. Pořád jsem přemýšlel jak co tam udělat. Další poličku kam budu dávat další blbosti a bude se na to jenom prášit. Ale pak jsem si koupil elektronika a dva Bix. Pořád jsem si říkal vždyť to se může sunout a není na to potřeba tolik místa. Po bádání mi vyšel takový patvar o rozměrech 98cm nejdelší zadní strana, 85cm přední strana, pravá strana 67cm a levá 35cm. Dole skryté(Tanvald) o třech kolejích. Je to přesně na 743+2xBix, 742+2x Faccs+hitlák, 841 a 810 na jedné koleji. Pak oblouk co se vzdá do Dolního Polubného, kde bude v pravém zadním rohu staniční budova a výhybka na vlečku kam se vozí v Faccs písek do sklárny. Ta tam bude také částečně postavená. V levém rohu bude zastávka Desná-Pustinská a dále bude trať opouštět kolejiště, kam bych mohl výhledově připojit buď odstavnou kolej(jako Kořenov), nebo klidně další pokračování
tratě. Zatím ve fázi výstavby, ale už se to hýbe. Samozřejmě je o kompromisech. Není to a nebude pro počítače nýtů, ale taková sranda a vyplnění hluchého místa v bytě. Samozřejmě jde to vyndat. Foto zase na rajče https://www.rajce.idnes.cz/jirmicz23/al ... ni-polubny
jirmicz

Re: Mini alá Dolní Polubný

Příspěvekod hank » čtv 08 kvě, 2025 2:13 pm

jirmicz píše:V bytě jsem měl nevyužitý takový kus. Pořád jsem přemýšlel jak co tam udělat. Další poličku kam budu dávat další blbosti a bude se na to jenom prášit. Ale pak jsem si koupil elektronika a dva Bix. Pořád jsem si říkal vždyť to se může sunout a není na to potřeba tolik místa. Po bádání mi vyšel takový patvar o rozměrech 98cm nejdelší zadní strana, 85cm přední strana, pravá strana 67cm a levá 35cm. Dole skryté(Tanvald) o třech kolejích. Je to přesně na 743+2xBix, 742+2x Faccs+hitlák, 841 a 810 na jedné koleji. Pak oblouk co se vzdá do Dolního Polubného, kde bude v pravém zadním rohu staniční budova a výhybka na vlečku kam se vozí v Faccs písek do sklárny. Ta tam bude také částečně postavená. V levém rohu bude zastávka Desná-Pustinská a dále bude trať opouštět kolejiště, kam bych mohl výhledově připojit buď odstavnou kolej(jako Kořenov), nebo klidně další pokračování
tratě. Zatím ve fázi výstavby, ale už se to hýbe. Samozřejmě je o kompromisech. Není to a nebude pro počítače nýtů, ale taková sranda a vyplnění hluchého místa v bytě. Samozřejmě jde to vyndat. Foto zase na rajče https://www.rajce.idnes.cz/jirmicz23/al ... ni-polubny

To vypadá dobře.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Re: Mini alá Dolní Polubný

Příspěvekod HonzaM » pát 09 kvě, 2025 7:41 am

Mám docela slušný model 840, je to přestříkané BEMO. Ovšem je to N, díky tomu projede i obloukem o radiusu 190 mm. Ani 810 není v N problém. To by se ti krásně hodilo do tvých rozměrů, ovšem N asi není tvůj rozměr. Ale v TT ho dělá Roco, tak by mohlo stačit přestříkat.

TT - motorová jednotka VT 69, Vogtlandbahn, Stadler RegioShuttle RS1 / ROCO 7780003
Přílohy
841-2.jpg
841.jpg
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Zpět na Mini kolejiště