Toliko úmysl. Vlastní realizace bude obtížnější (ale to víme asi všichni...

Nyní ke stavbě budov samotné - KIBRI mě velmi překvapilo nejen úrovní zpracování detailů, ale hlavně tím, jak dobře padnou jednotlivé díly k sobě. Opravdu stačí začistit jen drobné nečistoty, přiložit díly k sobě a spáru z vnitřní strany přejet štětečkem namočeným v řídkém lepidle (v mém případě Tamiya extra thin cement).
Díly stavebnic jsem de facto nijak neupravoval - jen jsem přestříkal šedým surfacerem díly znázorňující dřevěné konstrukce (trámy, dveře, WC, kiosek), původní odstín byl moc tmavý (díky, Houmre, za inspiraci!).
Pak už jsem jen patinoval olejovými barvami odstínů Umbra přírodní, pálená, paynova šeď, světlý okr, kaselská hněď a metodou suchého štětce (bílá a neapol. žluť) zvýraznil detaily povrchu. Pigmenty jsem použil pouze cihlu na stěnách pod okny - nevím v tuto chvíli jak moc bude vycházet okolí budov pokud jde o kombinaci barev, stínů a vegetačního období, takže jsem si raději ponechal možnost na případné další "hraní" s patinou.
Stavbu výtopny jsem doplnil o dřevěnou podlahu (byl jsem líný dělat kanál, ten hotl mi tam bude chybět...) a označení na dveřích.
Na nádraží jsem udělal do kiosku interier - dlaždičkovou podlahu, regály z balzy a na nich noviny z té doby (dikobraz, rudé právo, čs. voják a signál pro pohraničníky, nějaké to kuřivo a dětské časopisy pro děcka co ze sousední vesnice jezdí do města do škol). Taky pár údernických plakátů a dva plakáty na filmy co dávaj v kině ve městě (Ostře sledované vlaky a Vinnetou).
Na WC přišlo pár výstražných cedulek a to je zatím vše...

a pro ty co nechtějí platit webu Ukaz to pak k dispozic plná fota (a http://picasaweb.google.cz/PetrZatrepal ... 9139976210