umístění výhybkového výměníku

Postupy, návody a dotazy k výrobě doplňků - stromy, porosty, stavby, no prostě vešketé příslušenství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod vlastimil vašíček » čtv 11 zář, 2008 8:25 pm

a z kterého je to roku? dalekostavné výhybky jsem ve stanici neměl, tím pádem netuším barvu koule ale měla by mít žlutou, je dálkově ovládaná. ukaž stránku kde jsi to našel
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod vlastimil vašíček » čtv 11 zář, 2008 8:30 pm

jinak bohužel předpis D101/T101 už doma nemám. ale teď už se to asi jmenuje Z1

vlastimil vašíček

Příspěvekod Yarda » čtv 11 zář, 2008 8:33 pm

že jsi to neměl ve stanici ještě neznamená, že to neexistuje. Použij metodu, kterou tady nabízíš ostatním: zajdi si za někým, kdo tomu opravdu rozumí, nebo použij google.
Yarda

Příspěvekod vlastimil vašíček » čtv 11 zář, 2008 8:34 pm

já ti neříkám že to neexistuje. ukaž mi stanici kde to mají a já se tam zajdu ze zvědavosti podívat. dej sem odkaz na stránku kde jsi to našel. pokud ji teda máš. a přestaň si otvírat hubu. já na tebe hrubý nebyl

vlastimil vašíček

Příspěvekod Yarda » čtv 11 zář, 2008 8:39 pm

vlastimil vašíček píše: a přestaň si otvírat hubu. já na tebe hrubý nebyl

no já hrubý nejsem, na rozdíl od tebe...
A zagoogli si, mě to trvalo asi 2 minuty...
Yarda

Příspěvekod vlastimil vašíček » čtv 11 zář, 2008 8:42 pm

víš co....no comment. na dráze už nejsem tak mě to nezajímá, kolejiště mám hotové správně tak je mi to jedno. kdo chce mít dalekostavnou výhybku ať si ji nabarví dle tebe. a když i když jsi tele co nedá odkaz na stránku aby se podívali všichni tak na tebe bučet nebudu. když holt soukromničíš tak si tak dělej dál

vlastimil vašíček

Příspěvekod Yarda » čtv 11 zář, 2008 8:50 pm

vlastimil vašíček píše: když jsi tele co nedá odkaz na stránku aby se podívali všichni tak na tebe bučet nebudu.

vašíčku vašíčku... tyhle výrazy bys tady používat neměl, pokud nechceš vypadat jako hulvát...
Yarda

Příspěvekod vlastimil vašíček » čtv 11 zář, 2008 8:51 pm

a nejni to jedno?

dej sem ten odkaz na tu stránku a nebuď kráva. zajímá mě jestli je to D101/T101 nebo Z1

vlastimil vašíček

Příspěvekod maayaa » čtv 11 zář, 2008 9:17 pm

Yarda píše: I místně stavěné výhybky mohou mít žlutou barvu závaží, pokud mají motorický přestavník, a jsou ovládané z místního ovládacího stojánku - tedy nikoliv dálkově.

To pozor,jestli myslíš 'Pomocný stavědlo'.Takovou litinovou bednu na stojánku,tak z té skutečně jdou obsluhovat některé výhybky místně,ale až potom co výpravčí předá jejich obsluhu z ústředního stavění do PS.Je to na releovkách a je to,aby posun zbytečně nazatěžoval výpravčího a aby se urychlil.Takže kromě posunu je to ústřední stavění a tam žlutá patří
maayaa

Příspěvekod Libor » pát 12 zář, 2008 3:46 am

Pánové, nejsem odborník, chtěl bych se tedy ujistit, zda jsem si z celé této diskuse vyvodil správný laický závěr :
1. není nikde určeno, na které straně výhybky má být toto zařízení nainstalováno
2. pokud k výhybce vedou drátovody, má být závaží žluté. Naopak, pokud je závaží bílé, je jakýkoliv drátovod k výhybce nesmyslný.
Pochopil jsem dobře ?
Libor

Příspěvekod Myšpulín » pát 12 zář, 2008 5:15 am

To se divím, no to se divím ?!?!?! :shock: :shock: :shock:

Nechcete pánové boxerské rukavice, aby se vidělo, kdo má pravdu? :lol:

Jedna otázka a takováhle spoušť tady !!!

Ani ve snu mě nenapadlo, že místo jednoho data, na které jsem se ptal, to tady dopadne takhle.

Snad stačila jednoduchá úvaha: První žluté závaží bylo v roce x, první výměna na drátech byla v roce y. Pokud x <= y, pak jsou všechny žluté již od počátku, pokud x > y, pak se můžu ptát, co bylo předtím. A mě zajímá v první řadě to datum x? (Soutěžní pořad, Kdy to bylo?) :lol: (I když vnitřně jsem přesvědčen, že platí druhá podmínka. :lol: )

Všem se omlouvám, hlavně autorovi prvotního dotazu Liborovi, že jsem tak nevhodně položenou otázkou zapříčinil, aby se to tady takhle zpra..lo. :oops:

P.S. Jen malá poznámka pro vlastimil vašíček: Železnice je trošku starší než tebou odkroucená doba u ni, ne? (případná odpověď a reakce ostatních prosím na SZ, tady se to hádkami zaplevelilo už dost).
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod nadkachna » pát 12 zář, 2008 6:19 am

vlastimil vašíček píše: ...a prosím neznalé drážních předpisů aby už konečně přestali používat styl slyšel jsem, myslím si, domnívám se atd. radši se zeptejte těch, co opravdu na železnici dělají nebo dělali

Když píši, že dotyčný dělal u dráhy 40 let, logicky jsem se člověka pracujícího na železnici ptal. Nikde jsem tu netvrdil, že je to absolutní pravda a klidně se nechám přesvědčit, že je/bylo tomu jinak. Ale ne stylem, že jsem hned označován za nějakého rádoby odborníka. Očividně jsi na své znalosti náležitě pyšný, jen to zkus příště prezentovat méně emočně a s chladnou hlavou.
G
TT
nadkachna

Příspěvekod vlastimil vašíček » pát 12 zář, 2008 6:32 am

zklidni hormony kachno Obrázek

vlastimil vašíček

Příspěvekod Libor » pát 12 zář, 2008 6:40 am

Myšpulín píše:To se divím, no to se divím ?!?!?! :shock: :shock: :shock:

Nechcete pánové boxerské rukavice, aby se vidělo, kdo má pravdu? :lol:

Jedna otázka a takováhle spoušť tady !!!

Ani ve snu mě nenapadlo, že místo jednoho data, na které jsem se ptal, to tady dopadne takhle.

Snad stačila jednoduchá úvaha: První žluté závaží bylo v roce x, první výměna na drátech byla v roce y. Pokud x <= y, pak jsou všechny žluté již od počátku, pokud x > y, pak se můžu ptát, co bylo předtím. A mě zajímá v první řadě to datum x? (Soutěžní pořad, Kdy to bylo?) :lol: (I když vnitřně jsem přesvědčen, že platí druhá podmínka. :lol: )

Všem se omlouvám, hlavně autorovi prvotního dotazu Liborovi, že jsem tak nevhodně položenou otázkou zapříčinil, aby se to tady takhle zpra..lo. :oops:

P.S. Jen malá poznámka pro vlastimil vašíček: Železnice je trošku starší než tebou odkroucená doba u ni, ne? (případná odpověď a reakce ostatních prosím na SZ, tady se to hádkami zaplevelilo už dost).

Nemyslím si, že by ses měl za něco omlouvat, Tvé úvahy a dotazy mi připadají věcné a logické.

Dovolil bych si ale zopakovat a poprosit Vaše názory na můj předchozí dotaz/úvahu - chápu správně, že :
1. není nikde určeno, na které straně výhybky má být toto zařízení nainstalováno
2. pokud k výhybce vedou drátovody, má být závaží žluté. Naopak, pokud je závaží bílé, je jakýkoliv drátovod k výhybce nesmyslný.

Předem díky.
Libor

Příspěvekod nadkachna » pát 12 zář, 2008 6:46 am

Já mám oproti drážním odborníkům hormony v klidu, však taky nejsem žádná běžná kachna, ale nadkachna:wink: A teď už zpět k tématu...
G
TT
nadkachna

PředchozíDalší

Zpět na Výroba doplňků