Výroba skály

Postupy, návody a dotazy k výrobě doplňků - stromy, porosty, stavby, no prostě vešketé příslušenství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Noch

Příspěvekod 123ps » čtv 30 srp, 2007 7:24 am

Formy na odlévání skal od Nocha včetně hmoty mají v hračkárně v Olympii v Olomouci. Mají i nějaké stavby Auhagen, stavebnice vozů a tuším nějaké start sety Fleischmann. Téměř vše je o cca. 80% dražší než na internetu, což je tedy pecka :?
123ps

Příspěvekod Tomáš » čtv 30 srp, 2007 9:59 am

Houmr píše:Tomáši to ti věříme a nezkusil jsi náhodou to uhlí :?:

Houmre určo to zkusím..hned jak narazím na uhlí.ono v Brně je ho trochu nedostatek :lol: :lol: ..ale může to bejt paráda protože uhlí má velmi slušnou strukruru připomínající skálu...pokud se za poslední rok nezměnilo to jsem ho naposled viděl :lol: :lol:
Tomáš

Příspěvekod Houmr » čtv 30 srp, 2007 11:03 am

Tomáši pak by stálo za to, poslat nějaké fotky sem do magazínu, rád bych to viděl :lol:
Houmr

Příspěvekod Tomáš » čtv 30 srp, 2007 11:35 am

Houmr píše:Tomáši pak by stálo za to, poslat nějaké fotky sem do magazínu, rád bych to viděl :lol:

jojo dobře v sobotu na to vlítnu a udělám to jako ty krok za krokem to nafotím
Tomáš

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 30 srp, 2007 8:34 pm

Jen pro ukázku skály odlévané z forem Noch & WS jsou k vidění zde:
http://www.zababov.cz/index.php?id=729&L=1
BTW: Tunelový portál a propustek jsou také ze sádry, ale rytí kamenů je samo doma..
Dan Buchtela

Příspěvekod Tomáš » pát 31 srp, 2007 2:25 pm

danikb píše:Jen pro ukázku skály odlévané z forem Noch & WS jsou k vidění zde:
http://www.zababov.cz/index.php?id=729&L=1
BTW: Tunelový portál a propustek jsou také ze sádry, ale rytí kamenů je samo doma..

velmi pěkné..zvláště ta barva..já to mám víc tmavý..ale asi záleží na "druhu kamenu"..tohle je jak vápenec
Tomáš

Příspěvekod user_266 » pát 31 srp, 2007 3:23 pm

Nejlepší jsou opravdové šutry,není třeba barvit,vypadají skvěle.
user_266

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 31 srp, 2007 3:55 pm

:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Sandy » úte 04 zář, 2007 7:31 pm

Hoši, nejlevnější a nejelegantnější řešení je vypálit skálu horkovzdušnou pistolí do polystyrenu a vytvořené následně polepit buničitou vatou nebo papírovými ubrousky. Ale co udělá skálu skálou je až následné nabarvení. Nedoporučuji používat šedivou , vypadá to nepřirozeně. Postupuje se tak, že se barví od nejtmavšího odstínu k nejsvětlejšímu.
Sandy

Noch

Příspěvekod 123ps » stř 05 zář, 2007 4:33 am

Tak na tu hračkárnu v Olympii v Olomouci a skály od Nocha zapomeňte. Veškerý vláčkový sortiment je fuč. Sice tam toho moc neměli, ale i tak je to škoda.
123ps

Příspěvekod Martin HO » stř 05 zář, 2007 5:20 am

I v plzeňské Olympii je to stejné!
Martin HO

Příspěvekod Tomáš » pát 04 led, 2008 10:08 am

Houmre k vánocům jsem dostal uhlí :lol: :lol: ...tak začnu zkoušet...prvně nějaký objisky do plastelíny,ale napadlo mě i použít kusy uhlí a zasadit je přímo do terénu a pak je akorád nabarvit
Tomáš

Příspěvekod Houmr » pát 04 led, 2008 10:15 am

Zkus to a pak dej vědět. :lol:
Houmr

Příspěvekod Dusan » pát 04 led, 2008 2:16 pm

Tomáš píše:

Houmre k vánocům jsem dostal uhlí :lol: :lol: ...tak začnu zkoušet...prvně nějaký objisky do plastelíny,ale napadlo mě i použít kusy uhlí a zasadit je přímo do terénu a pak je akorád nabarvit

Uhlí máme, ale jako něco super mi to nepřipadá, zasazovat ho do kolejiště, možná, ale o tom barvení silně pochybuji. Pro Tomáše z Brna:Já sem obtiskával přírodní šutry ze starýho lomu mezi Lipůvkou a Blanskem, mají super strukturu i na malé ploše. :D
Dusan

Příspěvekod Tomáš » sob 05 led, 2008 8:44 am

jjo já taky obtiskoval kameny do plastelíny ale pořád to není ono...jinak včera odpoledne jsem trochu experimentoval s tím uhlím..prvně jsem zkoušel dělat ty odlitky zase pomocí plastelíny,ale detajly z odlitku vědšinou zaniknou...pak jsem odzkoušel metodu č.II..a ejhle je to daleko efektnější...kusy uhlí velký nalámu na díly cca. 5x5cm..částečně je zbavím prachu...potom jsem rozmíchal sádru a to hooodně řídkou spíš vlastně skoro vodnatou...a uhlíčko v tom pěkně obalil...sádra úplně 100% okopíruje veškeré nerovnosti a vytvoří dokonalý úlomek kamene...jako velký + je právě ta váha uhlí v porovnání s kamenem..co se týče uhlí vs. odlitek sádry je to skoro stejný...je pravda,že ze začátku to vypadalo zle..uhlí po namočení do vodnaté sádry vydávalo praskající zvuky,prvně jsem si myslel že se celý kus rozpadne..ale po vytvrzení ro drží....no a teď už bude zbývat jen barvení patinování a lakování...zkusím to nafotit a šupnout to sem...netvrdím,že je to jedninej spůsob,ale pro mě byla právě dost důležitá ta členitost a váha
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Výroba doplňků