Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jarda H. píše:Taky bych byl osobně pro samostatnou knihu, příslušnou odpověď jsem zaškrtnul, ale .... To ALE je vlastně otázka, co od knihy kdo očekává ?! "Jenom" plánek vlečky, kde je vidět napojení do stanice, na širou trať a popisek, co se na vlečce vozilo ?! Nebo jaksi navíc i popis, jak vlečka vlastně fungovala, kdo a jak vlečku obsluhoval, jaké vozy a s jakou frekvencí se používaly, způsob nakládky a vykládky atd. zkrátka takovou organizaci prací na vlečce. V tom vidím asi hlavní přínos knihy - mít základy pro přenos reality na domácí kolejiště !
A k tomu (alespoň tak si to myslím) Milanovi jako podklad odkazy a mapky nestačí - narážím na obsáhlé vlákno kolem vleček zde na fóru jako původní vlákno s připomínkami na knihu o vlečkách ?!
Proto vlastně rozšířím původní otázku od Milana na zájem o novou knihu : co od knihy vlastně čekáme - čekáte ?! Pokud jen pouhý plánek s krátkou popiskou, pak to (zřejmě) není na samostatnou knihu, ale jen jako malá příloha, součást něčeho jiného .... Třeba mně můj pohled na věc vyvrátíte, takže jak to vidíte vy ostatní ? V každém případě konečné slovo má autor a jeho podklady, co má v ruce.
Houmr píše:Zaškrtnul jsem samostatnou knihu. Myslím že je to téma rozsáhlé a na celou knihu to dá. Určitě to nebude jen o vlečce, ale i o systému zapojení do stanic, vlečky na širé trati, vlečky ve městech atd. Určitě ale bude problém se získáním podkladů jak ty vlečky přesně fungovali, ale to už bude na tobě Milane, stejně i to rozhodnutí jak to nakonec pojmeš.
Vladimír_B píše: Většina lidí si staví kolejiště na ježdění a né aby šíbovali hodinu na vlečce. (To by bavilo jenom mě.)
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků