Doprovodné obrázky

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Doprovodné obrázky

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 lis, 2011 3:41 pm

Zdravím ,potřebuji znát vaše vyjádření k tomuto obrázku,z důvodu ilustrace připravované publikace.Obrázek je jen ukázkový,zaslaný autorem pro posouzení. :wink:
Přílohy
první_pokus.jpg
první_pokus.jpg (231.67 KiB) Zobrazeno 7179 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: Doprovodné obrázky

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 30 lis, 2011 5:00 pm

Milane, ať se autor neurazí, ale tovéto obrázky by jen deklasovaly Tvoje nádherný plánky! Pokud to nebude mít takovou uroven jako jsou třeba už diskutovaný screenshoty Trainz, tak to nemá cenu!! To tam radši dej fotky nějakých modelů nebo skutečných výseků trati...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Myšpulín » stř 30 lis, 2011 5:25 pm

Něco mi ten obrázek připomíná, ale nechce se mi to zpětně hledat. Pokud by byl malován v měřítku nebo vytvořen nějakým filtrem třeba z Trainzu nebo WinTracku, pak klidně. Jedná li se ale o volnou smýšleninu jen podle tvého námětu, pak to opravdu nemá smysl.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod vojtas » stř 30 lis, 2011 5:25 pm

Mě se to naopak docela líbí,pak skusim(zejtra) nahodit něco svýho,a kdyžtak bych to zailustroval já :D
TT
vojtas

Příspěvekod Jarda H. » stř 30 lis, 2011 5:31 pm

Myšpulín píše:Něco mi ten obrázek připomíná, ale nechce se mi to zpětně hledat. .....

Je to původní obrázek / plánek v Trainzu, origo obrázek Trainzu vypadá velmi pěkně. I tato kresba má něco do sebe, ALE jako možná doprovodná kresba v knize plánků Milana F., jsem stejného názoru jako Petr Z. Pokud by se mělo hlasovat, za mně říkám NE :D
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Myšpulín » stř 30 lis, 2011 5:54 pm

Jarda H. píše:
Myšpulín píše:Něco mi ten obrázek připomíná, ale nechce se mi to zpětně hledat. .....

Je to původní obrázek / plánek v Trainzu, origo obrázek Trainzu vypadá velmi pěkně. I tato kresba má něco do sebe, ALE jako možná doprovodná kresba ...

Právě o to jde. Je to opravdu nějakým filtrem z Trainzu nebo to je volná kresba? Pokud to bude v nějakém měřítku s nějakou perspektivou, pak to má smysl pro lepší prostorovou orientaci a lepší podchycení místa a prostoru. Dále platí již mnou napsané.
Myšpulín

Příspěvekod Michal Vaniš » stř 30 lis, 2011 6:02 pm

Myšpulín píše:Něco mi ten obrázek připomíná...

BTTB Gleispläne 1981 (nynější Tillig)
010.jpg
010.jpg (187.01 KiB) Zobrazeno 7088 krát

Milane řekl bych, že Tvoje plánky mají dosti pečlivě krajinu zpracovanou :P
Ať se autor nezlobí, ale nebylo by to adekvátní vůči tvé první publikaci :wink:
Michal Vaniš

Příspěvekod Myšpulín » stř 30 lis, 2011 6:15 pm

Michale, dík za obrázek. Na něm je přesně vidět, co ne. Podívejte se na tu křižovatku před tou červenou V100 (nebo co to je).
Myšpulín

Příspěvekod vmucha » stř 30 lis, 2011 6:38 pm

a já mám pocit, že tohle kolejiště je tady někde v nějakém vlákně i s vizualizací od Fruafru. Nicméně mýlit se mohu :-)
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod Jarda H. » stř 30 lis, 2011 6:44 pm

Myšpulín píše: Právě o to jde. Je to opravdu nějakým filtrem z Trainzu nebo to je volná kresba? ..... .

Myslím, podle některých detailů kresby (počet vozidel, konec koleje za remízou, .....), že je to volné překreslení, origo obrázek od fruafru zde :
Přílohy
namet_1_fruafru.JPG
namet_1_fruafru.JPG (58.87 KiB) Zobrazeno 7056 krát
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod vmucha » stř 30 lis, 2011 6:54 pm

Jinak k Milanově otázce: za sebe bych dal přednost jen samotnému plánku před plánkem s takovýmto obrázkem. Fruafru vizualizace je o něčem úplně jiném (jak je vidět).
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod MirekTT » stř 30 lis, 2011 7:05 pm

Škoda, že neumíte někdo kreslit stejně, jako byli ilustrace v příručkách Modela Malá Železnice. Teď nevím co to bylo za sešit, asi A1, nebo A3? Nevím, ale tam byly takovéto prostorové skici plánků kolejišť kreslené tužkou a bylo to velice hezké. To co je na prvním obrázku, to né. Sice to má vypovídající prostorovou představu o plánku, ale esteticky je to slabší. Navíc, když jde o překreslený trainz, to už by mělo vypadat líp.

PS: sorry Milane, jestli jsi to kreslil ty, ale je to fakt slabší
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 lis, 2011 7:06 pm

MirekTT píše:Škoda, že neumíte někdo kreslit stejně, jako byli ilustrace v příručkách Modela Malá Železnice. Teď nevím co to bylo za sešit, asi A1, nebo A3? Nevím, ale tam byly takovéto prostorové skici plánků kolejišť kreslené tužkou a bylo to velice hezké. To co je na prvním obrázku, to né. Sice to má vypovídající prostorovou představu o plánku, ale esteticky je to slabší. Navíc, když jde o překreslený trainz, to už by mělo vypadat líp.

PS: sorry Milane, jestli jsi to kreslil ty, ale je to fakt slabší

Já nejsem autorem....
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod czhunter » stř 30 lis, 2011 7:38 pm

Jestli hádám správně, tak je to obrázek z Trainzu prohnaný přes filtr Edge detection a pak je do toho něco nečmáráno nezkušenou rukou (výplň stromů).

Celkově vzato je to špatné, chybí tomu světlo a stín, hloubka, prostorový efekt - zkrátka to, pro co se vůbec takový obrázek tvoří.

teoreticky vzato takto podobný obrázek udělat lze (z renderu ze hry něco jako perokresbu), ale musí se dobře nasvítit a použít jiné filtry s jiným nastavením. Já bych tam nakombinoval Black&White, Posterize a pak nějaké úpravy Levelů (to je názvosloví z Photoshopu, v jiných SW to asi bude podobné).

Edit: Ne, tak jsem to zkoušel a nejde to, to by muselo být původně vyrenderováno jen s bílým materiálem. Takhle to jde jedině celé překreslit.
czhunter

Příspěvekod MIC » čtv 01 pro, 2011 6:29 am

Za mě také ne.
MIC

Další

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť