Publikace (Brožura) kolejových plánků

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Publikace (Brožura) kolejových plánků

Příspěvekod milan ferdián » ned 11 črc, 2010 6:16 pm

Jelikož se téma brožura objevovalo všude ,ale ne tam kde by mělo ,založil jsem přímo její téma,ať máte přehled.Zde vás budu průběžně informovat. Samozřejmě zde můžete vkládat své příspěvky,ale s podmínkou ,že se bude tykat daného tématu.
Byli vytvořeny pro začátečníky a modeláře mini kolejiště pod názvem „První krůčky“.
Jejím obsahem je 18 jednoduchých kolejových plánků.Z toho je původních 6 a zcela nové jsou v počtu 12.Modelové velikosti jsou v zastoupení H0/1:87_1 plánek (1500*1200),TT/1:120_16 plánků a v N/1:160 1 plánek (1000*800).Velikost TT je zvolený kompromis pro ostatní měřítka.Zde jsou rozměry kolejišť 800*800 (5pl),900*900 (2pl) a 1000*1000 (5pl).Původní ,které znáte ,mají zachované rozměry (JBr,Mrázov,atd.)
Všechny nové plánky ,mimo 3 plánků,jsou všechny na niveletě +/- 0.
Skryté stanice pro nové plánky jsou vytvořeny dle nové definice „Logika kruhu a oválu v provozu modelové železnice dle skutečnosti “. Ve zkratce pod názvem „LOGIKA KRUHU“Jsou určeny jen pro tyto mini plánky kolejišť.Zapomeňte na skryťáky na které jste zvyklí (například kolejiště od JBr).Pro Jardu H. :wink:
Opět se někdy ozvu s novinkami.
Dva plánky z nové řady.Ve stanici Horní Ledečko je zrovna dopravní špička,za to v Liběšicích mimo cákajících se lidiček v zatopeném lomu,absolutní dopravní klid.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: Brožura kolejových plánků

Příspěvekod milan ferdián » pon 12 črc, 2010 2:38 am

Jen pro doplnění informace.Kolejiště Horní Ledečko je odbočná stanice a kolejiště Liběšice to jsou dvě samostné tratě propojené nákladovou spojkou,která se může používat i pro osobní dopravu ,protože spojka je krytá odvratnou kolejí.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Střelec » úte 13 črc, 2010 10:25 am

Á - garsonková velikost! Výborně, ale jsem zvědavej na ty skryťáky, to bude hodně zajímavý. Sice si na příští rok plánuju v TT poněkud upravenou "Sněžnou", ale rozhodnutí není definitivní.
Střelec

Příspěvekod milan ferdián » sob 31 črc, 2010 11:16 am

Čas je neúprosný a vše se blíží do finiše před zkušebním tiskem.Konečně jsem se dostal ke kolejovým plánkům Michala Šuhajdy.Sice by se mi více líbili ty jeho originály,jenže Michal kreslí plánky od ruky,takže jsem zvědavý až začnu vyměřovat a pokládat první výhybky,jak to bude vše sedět dle jeho návrhů.Zpracovány budou vše co mám od Michala,tj.Drsná Stena,Bačov atd.
Kolejový plán od Radka Krupky zpracovaný mým pohledem bude též v brožůře.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod olihope » sob 31 črc, 2010 12:52 pm

Ahoj Milan, musím sa priznať, bol som pevne rozhodnutý pre koľajisko od JBr 120x90cm rozmer, ale ako vidím tieto ... tak mi to zamotáva hlavu :) sú naozaj pekné a super ...
chcem sa spýtať vedel by si rádovo v mesiacoch povedať kedy by brožúrka mohla prísť a cez čo sa bude dať dostáť ?ň

naozaj sú to veľmi inšpiratívne plánky :)
olihope

Příspěvekod milan ferdián » sob 21 srp, 2010 8:06 pm

Kluci,potřeboval bych prosím od vás radu.Nevím,jak s úvodem.Zhruba vím co chci,ale nemám nápad,myšlenku,políbení od múz... :oops: a čas neúprosně běží....
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jirka1 » sob 21 srp, 2010 8:50 pm

milan ferdián píše:Kluci,potřeboval bych prosím od vás radu.Nevím,jak s úvodem.Zhruba vím co chci,ale nemám nápad,myšlenku,políbení od múz... :oops: a čas neúprosně běží....

Ahoj Milane, něco jsem Ti poslal na SZ.
Jirka1

Příspěvekod milan ferdián » ned 22 srp, 2010 8:36 am

Jirka1 píše:
milan ferdián píše:Kluci,potřeboval bych prosím od vás radu.Nevím,jak s úvodem.Zhruba vím co chci,ale nemám nápad,myšlenku,políbení od múz... :oops: a čas neúprosně běží....

Ahoj Milane, něco jsem Ti poslal na SZ.

Jirko velmi děkuji ,no netušil jsem ,že jsem už tak vysoko. :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 22 srp, 2010 8:41 am

Tak kluci ,ještě jeden detail.Jak všichni víme,od MŽ v A4 a ŽM/Plány kolejišť byli jednoduché schémata stanic pro orientaci.Jak jsem si pročítal vaše příspěvky,takto tam i zaznělo.
Budou Vám stačit jen základní dopravny a stanoviště na širé jednokolejnné trati :?: Chcete i základní popisy všech druhů staničních kolejí :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod diego.dan » ned 22 srp, 2010 9:23 am

Ahoj Milane,můj názor na to:myslím,že by to méně zkušeným modelářům určitě pomohlo.Pokud to není nějaký velký problém jsem pro popis.
HO ZATÍM PLÁNUJI,OD 28.8.2009 ZÁČÍNÁM STAVĚT
diegovaho.blog.cz
GOTHIC FOREVER
diego.dan

Příspěvekod Jirka1 » ned 22 srp, 2010 10:14 am

milan ferdián píše:Jirko velmi děkuji ,no netušil jsem ,že jsem už tak vysoko. :mrgreen:
Myslím Milane že ano. Kdo umí, ten umí a komu čest, tomu čest :-).

diego.dan píše:Ahoj Milane,můj názor na to:myslím,že by to méně zkušeným modelářům určitě pomohlo. Pokud to není nějaký velký problém jsem pro popis.
Viděl bych to taky tak... :roll:
Jirka1

Příspěvekod milan ferdián » ned 22 srp, 2010 10:37 am

Jirka1 píše:
milan ferdián píše:Jirko velmi děkuji ,no netušil jsem ,že jsem už tak vysoko. :mrgreen:
Myslím Milane že ano. Kdo umí, ten umí a komu čest, tomu čest :-).

Díky,taková slova mě jen potěší a nastartováva dál a dál...

diego.dan píše:Ahoj Milane,můj názor na to:myslím,že by to méně zkušeným modelářům určitě pomohlo. Pokud to není nějaký velký problém jsem pro popis.
Viděl bych to taky tak... :roll:

Dobře,ale bude to v kreslené formě,kde bude jedna stanice s popisem staničních kolejí..
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » ned 22 srp, 2010 1:58 pm

Aniž bych chtěl konkurovat Jirkovi, poslal jsem Ti pár vět Milane jako SZ. Třeba se budou hodit, pokud ne skončí v propadlišti dějin :lol: Na knihu čekám s nedočkavostí, a tak přeji tobě i dalším lidem co se na ní podílí chuť do práce, čas, peníze a sílu dílo zdárně dokončit :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » pon 23 srp, 2010 5:58 am

Jarda H. píše:

Aniž bych chtěl konkurovat Jirkovi, poslal jsem Ti pár vět Milane jako SZ. Třeba se budou hodit, pokud ne skončí v propadlišti dějin :lol: Na knihu čekám s nedočkavostí, a tak přeji tobě i dalším lidem co se na ní podílí chuť do práce, čas, peníze a sílu dílo zdárně dokončit :!:

Můžete být oba klidní.Obě dvě formulace se mi líbí.Aspoň zde budou v brožuře nezávisla vyjádření dvou železničních modelářů. :wink:Děkuji Vám oběma.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » stř 08 zář, 2010 7:14 am

milan ferdián píše:Kluci,potřeboval bych prosím od vás radu[/b].Nevím,jak s úvodem.Zhruba vím co chci,ale nemám nápad,myšlenku,políbení od múz... :oops: a čas neúprosně běží....

No rád bych slovy vyjádřil, co v naší kotlině znamenají Tvoje plánky pro nás modeláře. Kromě vynikajícího grafického i odborného zpracování je jejich ohromnou devizou už to, že zpracovávají ryze českou (a tedy naši) předlohu. Ze slohovek jsem na střední měl vždycky za 5 a proto to ani nebudu zkoušet, abych nedegradoval tvé dílo :)

Nicméně bývá zvykem, že jakousi předmluvu napíše někdo, kdo má k dílu autora nějaký vztah. Také to má význam v tom, že dílo je představeno, aniž by se autor nesebekriticky chválil. Což u tebe samozřejmě nehrozí :)))

Napadlo mě, že velmi pěkně píše Michal Š. - jeho příběhy atd, navíc také plánky velmi směle vytváří. Mohl by tak popsat i tvůrčí proces z pohledu zasvěceného. Co se zeptat jeho, jestli by ti něco nesepsal?

Jinak musím dodat, že už se těším na brožurku a přeju hodně zdaru v dokončovacích pracech, které bývají nejnáročnější!
radekkrupka

Další

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť