Plány kolejišť VII.MINI

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Plány kolejišť VII.MINI

Příspěvekod milan ferdián » pát 21 čer, 2024 7:39 am

Dlouhodobě uvažuji jako soukromá osoba a už jsem se i zde zmiňoval, o zpracování podkladů skromného malého dílka. Protože knižní trh bude hypoteticky zahlcen V. a VI.dílem, uvažuji o formě samizdatu styl Korbel (zmiňoval se o něm hank) v nízkonákladovém vydání (pár kousků), bez korektur, bez stylistických a jazykových úprav. Hypoteticky uvažuji o zahájení zpracování dílka u roku 2025 dle jakých budou dané momentální podmínky. -m-
Přílohy
Titul 2 2024.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: Diskuze a dotazy

Příspěvekod hank » pát 21 čer, 2024 8:28 am

milan ferdián píše:...bez stylistických a jazykových úprav.

Rád ti tu jazykovou redakci udělám, podotýkám, že grátis, nanejvýš za jeden či dva autorské výtisky. :wink:
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Dovi » pát 21 čer, 2024 9:01 am

milan ferdián píše:uvažuji o formě samizdatu styl Korbel (zmiňoval se o něm hank) v nízkonákladovém vydání (pár kousků), bez korektur, bez stylistických a jazykových úprav.

Ahoj Milane,
hank mě předběhl - chtěl jsem Ti to taky nabídnout, a taky zcela zdarma :-)

A pro Tvoji bezpečnost samozřejmě pokryté nějakou smlouvou, abys měl jistotu, že by se ten redigovaný text nedostal v mezičase do nepovolaných rukou.

Jinak ještě to "zdarma", to nebylo myšleno jako charita ze soucitu, ale naopak:

- jako malé skromné poděkování za Tvoji dlouhodobou projektantsko-uměleckou činnost pro stovky modelářů

- v zájmu vyššího nákladu a výsledné kvality díla

- v neposlední řadě, bylo by to i v mém osobním zájmu, neboť já vždycky trpím jako zvíře, když mám číst texty (obecně jakékoliv, nemyslím tím přímo Tvoje), kde hodnotný obsah je degradován pravopisnými a stylistickými chybami, i/y, s/z, mě/mně, spoustou překlepů a nedoklepů, chybějící interpunkcí atd. apod.

P. S.
Jen se ale trochu bojím, že pokud budeme muset čekat dalších mnoho let na vydání V. a VI. dílu dosavadním nakladatelem, tak se možná spousta z nás zájemců zralejšího věku už ani nemusí tohoto počinu dočkat.
- v dětství H0 a potom N
- teď už si jen občas hraju (nemodelařím) s H0, H0e, H0f, N a TTm, DC+DCC
Dovi

Příspěvekod Jarda H. » pát 21 čer, 2024 9:39 am

hank píše:
milan ferdián píše:...bez stylistických a jazykových úprav.

Rád ti tu jazykovou redakci udělám, .................

Též jsem připraven pomoc, kdykoliv mne Milane můžeš kontaktovat, když bude třeba ...
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Fox » pát 21 čer, 2024 9:39 am

Věřím, že v případě potřeby každý z komunity rád pomůže v rámci možností a schopností. Milane, ozvi se, když bude potřeba...
TT, DR5000, Z21, iTrain...
Fox

Příspěvekod prcek » pát 21 čer, 2024 10:30 am

+1 bez korektury nepouštět, "autorská slepota" je sviňa

(pokud bude zájem, jsem připraven pomoci také)
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod milan ferdián » pát 21 čer, 2024 2:13 pm

Kluci velmi vám děkuji za vaši vřele nabídnutou pomoc, ale tam kde nebudou texty a příběhy, není třeba těchto úkonů. Velmi dojemný byl příspěvek od Doviho. Jedna věc, psal jsem o samizdatu. Neuvažuji o zpracování dílka/publikaci na úroveň na kterou jste zvyklí. Dílko bude zpracováno velmi skromně na amatérské úrovni. Textům se budu snažit co nejvíce vyhnout. Vím, že to bude na škodu, ale sami vidíte, že z důvodu zmiňovaných úkonů, jako jsou korektury, stylistické a jazykové úpravy, do dnešních dnů stále čekáte na vydání.
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » pát 21 čer, 2024 2:15 pm

Sice jsem až x-tý v pořadí, ale budu-li moci, pomohu.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod milan ferdián » pát 21 čer, 2024 4:14 pm

Dovi píše:
milan ferdián píše:uvažuji o formě samizdatu styl Korbel (zmiňoval se o něm hank) v nízkonákladovém vydání (pár kousků), bez korektur, bez stylistických a jazykových úprav.

Ahoj Milane,
hank mě předběhl - chtěl jsem Ti to taky nabídnout, a taky zcela zdarma :-)

A pro Tvoji bezpečnost samozřejmě pokryté nějakou smlouvou, abys měl jistotu, že by se ten redigovaný text nedostal v mezičase do nepovolaných rukou.

Jinak ještě to "zdarma", to nebylo myšleno jako charita ze soucitu, ale naopak:

- jako malé skromné poděkování za Tvoji dlouhodobou projektantsko-uměleckou činnost pro stovky modelářů

- v zájmu vyššího nákladu a výsledné kvality díla

- v neposlední řadě, bylo by to i v mém osobním zájmu, neboť já vždycky trpím jako zvíře, když mám číst texty (obecně jakékoliv, nemyslím tím přímo Tvoje), kde hodnotný obsah je degradován pravopisnými a stylistickými chybami, i/y, s/z, mě/mně, spoustou překlepů a nedoklepů, chybějící interpunkcí atd. apod.

P. S.
Jen se ale trochu bojím, že pokud budeme muset čekat dalších mnoho let na vydání V. a VI. dílu dosavadním nakladatelem, tak se možná spousta z nás zájemců zralejšího věku už ani nemusí tohoto počinu dočkat.

I já se počítám do vašich řad zralejšího věku, ale jinak velké díky.
Přílohy
Smajlík 1.jpg
Smajlík 1.jpg (8.03 KiB) Zobrazeno 5020 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod marho » pát 21 čer, 2024 4:58 pm

Tak pomocníků už je dost, já bych se pokusil vzhledem k formulaci: “v nízkonákladovém vydání (pár kousků)” rád rovnou postavil do fronty a rovnou říkám, že cena mě nezajímá. Ale stejně se obávám, že pokud by těch pár kousků bylo myšleno vážně, že tady bude dost nas. teda naštvaných fanoušků, na které se nedostane.
N, DDC, IV, ČSD, moduly, navrhování plánku mě baví, stavění mi moc nejde
marho

Příspěvekod Chaolinek » pát 21 čer, 2024 5:35 pm

Zdravím Vás, také se zdarma nabízím k případným redakčním pracím. Navíc jsem od fochu - externě pracuji pro různá nakladatelství. O knížečku budu mít zájem, ať už o mou spolupráci budete stát či nikoli.
Chaolinek

Příspěvekod Ivan » sob 22 čer, 2024 6:50 am

Milane, budu trochu za kacíře, já ty texty moc nepotřebuji :mrgreen:, byť si je rád přečtu. Spíš prosím o popis objektů, však víš jak to myslím.

A samozřejmějjsem ttaké nápomoce, to jistě víš :wink:

TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod milan ferdián » sob 22 čer, 2024 1:22 pm

marho píše:Tak pomocníků už je dost, já bych se pokusil vzhledem k formulaci: “v nízkonákladovém vydání (pár kousků)” rád rovnou postavil do fronty a rovnou říkám, že cena mě nezajímá. Ale stejně se obávám, že pokud by těch pár kousků bylo myšleno vážně, že tady bude dost nas. teda naštvaných fanoušků, na které se nedostane.

Martine, věř mi těch pár kousků bude bohatě stačit. Obsah dílka je zcela specifický. Především dílko má svoji cílenou skupinu a co já vím, tam je fakt pár nadšenců co tvoří jen zrnka modelářské komunity. Je zaměřen na ně, modeláře, kteří doslova a do písmene musí si krást volnou plošku, ano píší volnou plošku nebo místečko doma.
Co tam určitě nebude ?
- ne velké kolejiště
- ne klasické kolejiště
- ne moduly
- ne běžné poloměry oblouků
- ne běžný rozchod, sem tam a bude záležet na námětu
- ne dlouhé soupravy a je jedno zda rychlíkové, osobní nebo nákladní
- ne těžké lokomotivy Sergej, Brejlovec, Bardotka a další velké lokomotivy
- ne ypsylóny nebo čtyřosé rychlíkové vozy

Specifikou je i dohodnutá plocha
- micro - 0,0 až 0,5 m2
- mini - 0,5 až 1,6 m2
- midi - 1,6 až 2,0 m2

Další věcí je, že na eshopu Model scene máte stále k dispozici ke koupi přes dvěstě kusů IV.dílu/SLOVENSKO/ a tam je těch malých námětů taky dostatek. A po vydání V. a VI.dílu bude knižní modelářský trh zcela určitě nasycen nabídkou.
Za poslední, ani já nevím jak tento projekt dopadne. Podmínky jsem jasně napsal ve svém prvním příspěvku :wink: .
Jinak opět děkuji dalším kolegům za nabídnutou pomoc.
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod marho » sob 22 čer, 2024 8:51 pm

OK Milane, určitě Ti nebudu mluvit do toho, kolik toho máš vydat. Dokážu si představit rozdíl mezi počtem vážných zájemců před vydáním a vážných zájemců ve chvíli, kdy je potřeba zaplatit a z toho vyplývající stresy.
Chci jen říct, že mám doma 4 Tvoje knížky, a nerad bych si nechal nějakou další ujít, zvláště když jsem u toho, že vím, že se nějaká chystá pro omezený okruh zájemců.
N, DDC, IV, ČSD, moduly, navrhování plánku mě baví, stavění mi moc nejde
marho

Příspěvekod bambulak » ned 23 čer, 2024 9:43 am

Chtěl bych se zeptat jak velký je ten omezený okruh a jak se do něj dostat.
patláma TT paprťála
bambulak

Další

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť