Připomínky ke druhému dílu "PLÁNY KOLEJIŠŤ II"

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Připomínky ke druhému dílu "PLÁNY KOLEJIŠŤ II"

Příspěvekod radekkrupka » pát 20 led, 2012 10:47 am

Myslím, že pokud by se tohoto malíře (či kreslíře) podařilo ukecat i na jediný obrázek, stálo by to za to :) Ať už by to byl obrázek k nějakému kolejišti, nebo pouze "náladovka".
radekkrupka

Příspěvekod milan ferdián » pát 20 led, 2012 10:55 am

radekkrupka píše:Myslím, že pokud by se tohoto malíře (či kreslíře) podařilo ukecat i na jediný obrázek, stálo by to za to :) Ať už by to byl obrázek k nějakému kolejišti, nebo pouze "náladovka".

Zatím čekáme na první zkušebky.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 kvě, 2012 8:01 am

Tak vážení modeláři,dovolte mi abych Vás informoval o stavu věci.Dnes jsem odevzdal poslední plánky kolejišť s doprovodnými texty nakladateli.Žel jak už to bývá, zcela vypadlo téma "Železniční vlečky".Důvod není v nakreslení schématu vleček,ale jejich úprava do modelářského prostředí a absence technologických postupů různých komodit a dle toho úprava provozu vlečky.Všechny vaše podněty i přínosy pro toto téma bylo velmi příkladné.Ale můžete být klidní,že by jste se s nimi v pláncích kolejišť nesetkali.Kde byla provozní možnost a prostor,tam byly vloženy viz. kolejiště 038 Domino a atd.
Na co se můžete těšit,začneme dámou.Kresby od Simony Hájkové,kresby a skice od mistra Zdeňka Šindlaeura,poutavé povídaní od Michala Šuhajdy a ostatních autorů,fotografie od Tomáše Bartoše a Samohýla,něco z mé strany a nesmíme zapomenout na našeho nakladatele Jiřího Jelínka,který vše zamíchá,přidá své ingredience a bude hotovo.Hlavním poradcem k nahlédnutí na kolejiště je Jaroslav Hloušek viz hlavní úvod.

Pro ty co mají ještě zájem,pište své objednávky na tyto email adresy.
Plány Kolejišť I.díl email brozurazavináčcentrumtečkacz
Plány kolejišť II.díl email fsegmentzavináčcentrumtečkacz

Ti co odesílali již objednávky v loňském roce až dosud,tak objednávky jsou platné.Nemusíte opětovně psát.Co se týká distribuce na Slovensko,jelikož byl problém s našími českými bankami(neoprávněný poplatek),hledáme schůdnější řešení.Budeme kolegy ze Slovenska informovat.

Cena je jen známá u I.dílu a ta je 495,-Kč +poštovné (záleží kde máte zajištěný odběr)
Cena u II.dílu není zatím známa,rádi by jsme do publikace vložily barevné fotografie a od toho se bude odvíjet cena.

Děkujeme Vám všem za přízeň. Milan Ferdián
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 kvě, 2012 9:51 am

A ještě dovětek.Určitě budu v Praze,jakmile dojdou publikace z tiskárny do skladu.Chcete moje známé tři křížky nebo mě máte už plné z...? :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 kvě, 2012 10:39 am

Jeden z mnoha návrhů titulu publikace.
Přílohy
SegmentKolejiste_obalka_1.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Beda » pát 04 kvě, 2012 11:03 am

milan ferdián píše:A ještě dovětek.Určitě budu v Praze,jakmile dojdou publikace z tiskárny do skladu.Chcete moje známé tři křížky nebo mě máte už plné z...? :mrgreen:

Tak to bych si tedy nechtel nechal ujít....
N, DCC, NANOX V 3.6, DIGI CZ: Gen LI 101, FBO, Vratná smyčka CZ-030,
ROCRAIL na RaspberryPi...
Beda

Příspěvekod talien » pát 04 kvě, 2012 1:13 pm

Nedá mi to.... zaregistroval jsem pokus o řešení "problému" ilustrací kolejišť.... pokud by přece jen byl někdy o ilustrace zájem, měl bych možná kontakt na někoho, kdo by byl schopen ilustrace vytvořit. Pokud by byl zájem, dejte vědět a kontaktoval bych ho... případně mi pošlete podklad (plánek kolejiště) a já ho požádám o vytvoření ukázkové ilustrace.
TT, DCC, II/III. epocha
http://tt-kraj.blogspot.com
talien

Příspěvekod vvitty » pát 04 kvě, 2012 1:18 pm

Takze treti dil se bude jmenovat Zeleznicni vlecky? :-)
Jinak se uz moc tesim!
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » sob 05 kvě, 2012 7:44 am

vvitty píše:Takze treti dil se bude jmenovat Zeleznicni vlecky? :-)

To dost pochybuji,protože to je tak specializované téma,že zájemců by bylo jen minimum.Toto téma může být jen součástí více témat.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Ferda » sob 05 kvě, 2012 8:24 am

milan ferdián píše:... To dost pochybuji,protože to je tak specializované téma,že zájemců by bylo jen minimum.Toto téma může být jen součástí více témat.

Myslím, že se mýlíš. Spíše je to téma ve kterém většina lidí plave a nikdo si s ním neví pořádně rady. Přitom by všichni nějakou tu smysluplnou vlečku na kolejišti rádi měli.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milan ferdián » sob 05 kvě, 2012 9:08 am

Ferda píše:
milan ferdián píše:... To dost pochybuji,protože to je tak specializované téma,že zájemců by bylo jen minimum.Toto téma může být jen součástí více témat.

Myslím, že se mýlíš. Spíše je to téma ve kterém většina lidí plave a nikdo si s ním neví pořádně rady. Přitom by všichni nějakou tu smysluplnou vlečku na kolejišti rádi měli.

Jenomže je technologická absence.Hledal jsem kde se dalo,googlil a já nevím co vše.Zkus najít smysuplný článek,kde je jasně popsáno kde kam se přistavují železniční vozy.To znamená přísun základních surovin pro výrobu,ingrediencí,doplňkových surovin a zpětná vazba odvoz výrobků,vedlejších produktů,které zůstanou při výrobě a tak bych mohl pokračovat dále.Ty velmi jednoduché vlečky,jako jsou uhelné sklady,hospodářské družstva,obilné sýpky,nakládka dřevní kulatiny,pila,menší cukrovar,menší pivovar,menší lihovar,mrazírny nebo menší výrobní podniky jsou obsaženy v kolejových pláncích.Ale zkuste třeba takovou obyčejnou vlečku do plynáren a jste v háji.Kolega tempotaxi popisoval co třeba a zjistilo,že jedná kusá vlečková kolej je absolutní nesmysl.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » sob 05 kvě, 2012 9:45 am

Myslím, že k se k vlečkám dá přiblížit ze dvou směrů. A sice od pravděpodobného "mohlo to tak být", a nebo od reálného "bylo to tak a tak", ale muselo se to upravit pro model (stejně to neděláš jinak). Čili ve výsledku se ti to stejně sejde ve stejném bodě.
Jinak jsem "za" celou knížku malých vleček, dále pravděpodobných středně velkých námětů až po třeba přesný popis toho, jak to chodí v Šakvicích, nebo ve Fosfě, nebo kdekoliv jinde.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod boy.rough » sob 05 kvě, 2012 11:58 am

Možná že jsem úplně mimo, ale...........
Jen takový nápad - nedaleko od mého bydliště se nacházely JIP (Jihočeské papírny) Vltavský mlýn, Loučovice.
Sem se vozil starý papír. ale i kulatina na výrobu nového. Hotový papír (PANAPR - papír na pr.el, ubrousky, všelijaké sáčky a já nevím co ještě) se odvážel také vlakem. O kousek dál, ale také v Loučovicích byla pila a ještě přibyla teplárna, takže dřevo + uhlí.
Tak co třeba toto :?: :!: To by nešlo :?: :!: .
Škodovka v Mladé Boleslavi má určitě také vlečku.
Ve filmu historie železnic v části o rosničkách se to vlečkami jen hemží :D .
http://www.uloz.to/xRDGxmT/rosnicky-710-avi
Olda
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod rawen » sob 05 kvě, 2012 2:15 pm

Třetí díl "Vlečky", čtvrtý "Úzká průmyslová"... pak vydat vše v jednom; z Milana se stane klasik, a ty, jak známo, nikdo nečte. :D

Radek
Naposledy upravil rawen dne sob 05 kvě, 2012 8:57 pm, celkově upraveno 1
rawen

Příspěvekod milan ferdián » sob 05 kvě, 2012 7:58 pm

rawen píše:Třetí díl "Vlečky", čtvrtý "Úzká průmyslová"... pak vydat vše v jednom; z Milane se stane klasik, a ty, jak známo, nikdo nečte. :D

Radek

Já taky nic nepíší,já jen kreslím :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť