DF už navštěvuji velmi zřídka a jen kvůli dvou námětům. Až teprve teď jsem si všiml, že Vítek57 nezveřejnil plánek co jsem mu dodatečně nakreslil a poslal. Těch plánků je více, proto každý bude zvlášť.
citace
"Zdravím kolegové. Nadhodím dost ožehavé téma. Dvojkolejka+dlouhé vozy+malé poloměry+malý prostor=velký problém. Co s tím? Na toto téma jsem narazil u začínajícího modeláře Vítek57/TT-1:120. Velmi se shlédl ve videu natočeného z pěší lávky v zastávce Praha - Strašnice. Líbili se mu projíždějící rychlíky, lokomotivní vlaky a zastavující osobní vlaky v zastávce. Prostor byl ze začátku 1,8 x 1,0 m až byl dán konečný 3,0 x 1,0 m. Uvažovalo se o stacionární kolejišti, ale Vítkovi se jednalo, aby kolejiště bylo spíše zkušební. Jak už to bývá, rozešli jsme se a každý jsme šli vlastní cestou. Zalíbil se mi jeho nápad o segmentovém kolejišti, který by umožňoval různé sestavy segmentů a uložení do úschovné skříně. Hloubka 1,0 m vám moc pro větší poloměry na dvojkolejnou trať, nedovolí. Volba byla jasná R396 a R353. Sice na těch obloucích budou vypadat vlakové soupravy jak lomený metr, ale co naděláte. Srdci neporučíte. Skrytá stanice má jen tři staniční koleje. Více se jich tam nevejde. Rozhraní segmentů je rovina a dají se otáčet o 180°. Více vám řeknou výkresy. M."