Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Max píše:Ale původní můj příspěvek k plánku od Milana byl v tom, že skrytá stanice na lokálce umožní mít na ní v provozu více vlaků, než jen ten jeden mezi odbočnou a koncovou stanicí. Dva vlaky stojí ve skryťáku, jeden právě jede a dva stojí na koncích trati - vezmeme-li interval osobáků 2-3 hodiny, pak to je natažení trati o těch 30-50 km. Na to nikdo diskuzi nenavázal, odbočila k délce vlaků.
A ještě něco k třícestným výhybkám, všeobecně odmítaným (taky ji plánuju jen na lokálce) - bývaly kdysi i ve stanicích, kde jezdily rychlíky. Dle tabulky jsou výměny č.1 a 2 od sebe vzdáleny 7 metrů.
http://yfrog.com/fv3cestnavyhj
miroslav lengyel píše:...co se týče Štokrů na trati Krnov-Olomouc,tak koncem šedesátých let tam spolehlivě již jezdily,možná to mělo souvislost i s transporty vojáků.Vím to bezpečně,protože můj strejda sloužil coby signalista v Domašově,pak jako výpravčí v Branticích a Miloticích a já každé prázdniny s ním chodil do služby
petrh píše:tak zde je to urcite dukaz o plnosti a smysluplnosti kolejiste a ty vlakodromy co s etu vetsinou objevuji, mladi panove, zde se inspiruje:)
mimochodem, Mialne, mivas predstavu rozpoctu na tuhle krasu?
milan ferdián píše: ..... tento kousek se kreslil 42,0hod......
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník