Publikace (Brožura) kolejových plánků

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Publikace (Brožura) kolejových plánků

Příspěvekod milan ferdián » pon 27 pro, 2010 8:48 pm

Michal Vaniš píše:Letošní rozechvění z očekávání rozdávání dárků se dá srovnat jen s dobou, kdy jsem jako malý pod stromečkem rozbaloval a doufal v ježíškovské vagónky a mašinky :D
Milane a spol: Díky za snahu, odhodlání a vytrvalost.... :!:

Díky,díky za ty slova,jsou povzbuzující.Vám všem....už pracuju na dalším díle... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod alf » pon 27 pro, 2010 9:57 pm

Tak jsem taky nábožně nechával jeden dárek až nakonec..aby se po chvíli rodina ptala zda se s nimi ještě míním bavit :lol: Čtu opatrně po chvilkách a je to prostě radost!Jelikož jsou parní lokomotivy moje srdcovka,mám malé doplnění úvahy jak probíhalo zbrojení lokomotiv vodou ve Vysokém Veselí..
zde: http://www.k-report.net/discus/messages ... 1293486482

Knížka je skvělá a též výhledově uvítám pokračování! PF 2011!
alf

Příspěvekod Radek » úte 28 pro, 2010 12:06 pm

Za těch deset dní už jsem ji prolistoval křížem krážem a je to pecka. Pořád nevím, jestli se mi na těch obrázcích víc líbí vedení tratí, nebo jejich umělecká hodnota. Michalovy povídky jsou taky žrádelní. Poud by šlo vyvěsit tu skrytou část Zdic, rád bych se pokochal. Když už AMB není, tak to snad Michalovi D. vadit nebude. Co se děje s úzkou, která se strácí v lese za Heřmanicemi taky jitří mou zvědavost. Ale chápu, že některé věci se řeší až za pochodu a je jen na staviteli, jak si je vyřeší...
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod Myšpulín » úte 28 pro, 2010 8:47 pm

Tak jsem knihu rozbalil a musím říci - paráda. Bohužel však musím souhlasit s Hankem a doufám, že Milan u dalších dílů využije jeho služeb nebo najde někoho jiného na tuto práci. Pak už zcela jistě nebude co vytknout.

P.S. Pokud Milane nikoho nenajdeš, nabízím pomoc. Více když tak přes SZ.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod milan ferdián » stř 29 pro, 2010 7:12 am

Myšpulín píše:Tak jsem knihu rozbalil a musím říci - paráda. Bohužel však musím souhlasit s Hankem a doufám, že Milan u dalších dílů využije jeho služeb nebo najde někoho jiného na tuto práci. Pak už zcela jistě nebude co vytknout.

P.S. Pokud Milane nikoho nenajdeš, nabízím pomoc. Více když tak přes SZ.

Zde by bylo dobré,kdyby se lidé co prováděli korektury v publikaci,vyjádřili... :wink:

Musím ,ale podotknout ,že kluci se snažili v časové tísni udělat to co se dalo.A za to ,že můžeme ve sváteční dny listovat v knize,jim patří velký dík .Když bylo potřeba pomohli a toho si vážím daleko více než sem tam nějaké textové chyby nebo prohozen podmět s přísudkem.. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pavmar » stř 29 pro, 2010 7:25 am

Ahoj musím se zapojit chápu, že někoho muže dráždit nějaká ta chyba, ale pánové jedná se o účelovou publikaci, není to román ani učebnice... a tak můj názor je takový, že nějakou tu chybu zcela ignoruji a v žádném případě nesnižuje celkový dojem z knihy.

Milane díky za hodnotný kousek
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod Jarda H. » stř 29 pro, 2010 7:44 am

Přiznávám se :D , že jsem dělal korekci části textu publikace ! Bohužel knihu jsem zatím v ruce neměl, měla by dojít dnes poštou ... Je možné, že jsem někde něco přehlédl, ale zatím konkrétně nemohu k této problematice nic říct :!: Až texty uvidím, můžu se konkrétně vyjádřit. Na druhou stranu souhlasím s názorem kolegy pod nickem pavmar !

PS : doufám, že nejde o chyby jako že ve slově sněhulák se píše tvrdé "Y" :lol: :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod pekl024 » stř 29 pro, 2010 7:47 am

[quote="Jarda H."]Přiznávám se :D , že jsem dělal korekci části textu publikace ! Bohužel knihu jsem zatím v ruce neměl, měla by dojít dnes poštou ... quote]

Jsem celkem rád , že dnes čekáš na poštu, taky čekám a už jsem trochu nervózní :D
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » stř 29 pro, 2010 7:53 am

Je to dost již divné.U Jardy vím co se stalo ,ale proč u tebe peklo24,to nevím .Zásilka odeslana 20.12.2010 ještě do Plzně nedorazila :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod microjelen » stř 29 pro, 2010 8:01 am

Je to divné, já sem obdržel knihu před svátky a jsme taky z Plzně. ALe v poslední době to pošta v Plzni pěkně fláká. Několikrát se mi stalo, že mi balíček zůstal někde opomenut. Doporučuji ontaktovat poštu a vyhledat zásilku
http://microjelen.rajce.idnes.cz/
microjelen

Příspěvekod radekkrupka » stř 29 pro, 2010 9:14 am

Jarda H. píše:Přiznávám se :D , že jsem dělal korekci části textu publikace ! Bohužel knihu jsem zatím v ruce neměl, měla by dojít dnes poštou ... Je možné, že jsem někde něco přehlédl, ale zatím konkrétně nemohu k této problematice nic říct :!: Až texty uvidím, můžu se konkrétně vyjádřit. Na druhou stranu souhlasím s názorem kolegy pod nickem pavmar !

PS : doufám, že nejde o chyby jako že ve slově sněhulák se píše tvrdé "Y" :lol: :lol:

Já osobně jsem Milanovi navrhl, aby příště doplnil stávající sestavu o tzv. "executive korektora". Čili někoho od fochu (zdá se, že tu takoví lidé jsou?), který dostane celou knihu po prvotních revizích (protože prvotní revize jsou časově náročné a je lépe je rozložit mezi více nadšenců). Tento člověk pak dá knize celkový ksicht a vychytá drobnosti, které prostě pozná a má na to čuch. Myslím, že pak bude výsledek dokonalý.

Jedná se však pouze o můj názor a doporučení. Je to Milan, kdo je autor, a tak je to čistě jeho věc.
radekkrupka

Příspěvekod hank » stř 29 pro, 2010 10:22 am

Já vím, že jsem v menšině (zdravím myšpulína), ale s některými názory nemohu souhlasit.

NENÍ to jen věcí autora nebo vydavatele, jestli připustí shazovat jinak dobrou publikaci zbytečnými jazykovými nedostatky. Každý psaný text - je jedno, jestli je "účelový" nebo "odborný", koneckonců pokusy o žánrové obrázky z provozu lokálek nemají s odborností nic společného a "v uměleckém vyjádření" se dá jazykem pokazit ještě víc - se stává součástí veřejného prostoru a každý, kdo mu pomáhá na svět, nějak ovlivňuje kvalitu a úroveň jazyka. Jazyk jako součást kulturní úrovně národa lze považovat za veřejný statek (v dnešní době téměř sprosté slovo...), který patří všem. Přinejmenším psaný jazyk vždy a mluvený jazyk aspoň v médiích a na veřejných vystoupeních by měl být velice pečlivě opatrován. To, že se na to dnes všeobecně kašle, ještě neznamená, že to je v pořádku. Spíš je smutné, že většině lidí to je buď jedno nebo ty chyby vůbec nepozná. Ještě před 20 lety by si jich všiml každý absolvent gymnázia. Ono to souvisí i s tím, že se čím dál méně čte a je to jen jeden z mnoha znaků všeobecně upadající kulturní úrovně tohoto národa.

A jestli neslyšíte na etické nebo kulturní argumenty, snad porozumíte aspoň tomu, že za ty prachy (příště si klidně připlatím, jestli to pomůže) si přeju ne 95%, ale 100% kvalitu.

Ale jak už jsem psal, publikaci hodnotím jako celek kladně, řeč je o jazyku. Věřím, že pro všechny, kdo se na ní podíleli, je to zkušenost, ze které se budou chtít poučit.

zdraví
hank
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Martin HO » stř 29 pro, 2010 12:04 pm

hank píše:Já vím, že jsem v menšině (zdravím myšpulína), ale s některými názory nemohu souhlasit.

Každý psaný text - je jedno, jestli je "účelový" nebo "odborný", koneckonců pokusy o žánrové obrázky z provozu lokálek nemají s odborností nic společného a "v uměleckém vyjádření" se dá jazykem pokazit ještě víc - se stává součástí veřejného prostoru a každý, kdo mu pomáhá na svět, nějak ovlivňuje kvalitu a úroveň jazyka. Jazyk jako součást kulturní úrovně národa lze považovat za veřejný statek (v dnešní době téměř sprosté slovo...), který patří všem. Přinejmenším psaný jazyk vždy a mluvený jazyk aspoň v médiích a na veřejných vystoupeních by měl být velice pečlivě opatrován. To, že se na to dnes všeobecně kašle, ještě neznamená, že to je v pořádku. Spíš je smutné, že většině lidí to je buď jedno nebo ty chyby vůbec nepozná. Ještě před 20 lety by si jich všiml každý absolvent gymnázia. Ono to souvisí i s tím, že se čím dál méně čte a je to jen jeden z mnoha znaků všeobecně upadající kulturní úrovně tohoto národa.

zdraví
hank

Bohužel asi jsem staromódní, nebo je to tím , že jsme na jedenáctliletce (SVVŠ) měli výbornou profesorku češtiny (maturoval jsem v roce 1961), která nám ale nic neodpustila, a tak mi po celý život vadí tragická neznalost alespoň základů pravopisu českého jazyka zejména u mnoha (jinak velmi zdatných a zručných) kolegů. Mnozí nejen ve svých příspěvcích, ale i na svých webových stránkách, píší hrubky, a to i z důvodu neznalosti správného psaní i a y.

To přímo bije do očí. :cry: :cry: :cry: :cry:

Zřejmě jim to nevadí (protože schopnost naučit se alespoň ta základní pravopisná pravidla by určitě měli) a nepovažují to vůbec za důležité (jako my s Hankem a Myšpulínem, a ... ?). Ale příspěvek Hanka mne alespoň pohladil na duši, a možná že pohne i některými otrlíky, aby se nad sebou zamyleli.

Takže Hanku Dík !!!!

Zdraví V.M.
Martin HO

Příspěvekod MirekTT » stř 29 pro, 2010 12:30 pm

Ach jo ach jo ach jo. Jsme to ale národ. V zásadě souhlasím s oběma stranami, ale kousat do knihy, která má za sebou už tak dost porodních bolestí :?: :shock:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Martin HO » stř 29 pro, 2010 12:42 pm

MirekTT píše:Ach jo ach jo ach jo. Jsme to ale národ. V zásadě souhlasím s oběma stranami, ale kousat do knihy, která má za sebou už tak dost porodních bolestí :?: :shock:

To není o knize, ale o češtině. Z mé strany určitě a Hank to také napsal zcela jasně.
Martin HO

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť