Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Byl bych ochoten zaplatit za návrh kolejiště od Milana Ferdiána a kolik?

Nejsem ochoten platit
18
8%
Ano 100 Kč za návrh
24
10%
Ano, max. 500 Kč za návrh
36
16%
Ano, max. 1000 Kč za návrh
23
10%
Ano, zaplatím tolik, kolik si Milan řekne
131
56%

Celkem hlasů : 232

Re: Brožura

Příspěvekod radekkrupka » pát 09 led, 2009 4:22 pm

chameleon píše:nebo vydala se v posledních letech podobná novější brožura?)

Osobně považuju za velice zdařilé přílohy železničního modeláře - stavba krajiny, stavba depa a 2x plány kolejišť? To než jsem prolezl, trvalo mi to rok :)
radekkrupka

Příspěvekod chameleon » pát 09 led, 2009 4:48 pm

radekkrupka píše:

Osobně považuju za velice zdařilé přílohy železničního modeláře - stavba krajiny, stavba depa a 2x plány kolejišť? To než jsem prolezl, trvalo mi to rok :)

Počkej, myslíš tohle? : http://www.railvolution.net/knihy/index.php
Nová brožura to asi bude, ale dle ukázkových linků to vypadá, že jsou na tom ještě hůř než ty staré sešity. Ačkoli je pravda, že na ty ukázkové fotografie jsem teda čuměl, šikovný modelář...
chameleon

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 09 led, 2009 4:56 pm

Ty Milanovy plánky jsou supr v každém ohledu - a je jen dobře že si za svůj čas nechává konečně zaplatit! Já svoje kolejiště maluju s přestávkama už rok a furt to není ono, takže si dovedu představit co mu to zabere času a přemýšlení! Na druhou stranu mu ale asi taky nezbývá než respektovat přání těch pro které pracuje.

Já jsem ho také požádal o pomoc - jestliže mi pomůže, byť za úplatu, osobně nemám nic proti tomu aby plánek použil tady nebo v brožuře. Ale jak jsem psal ve svém příspěvku - jiní to mohou vidět jinak! Dělám komerčně modely už hezkou řádku let, a mnohokrát jsem řešil kupříkladu dilema zda model nabarvit podle přání klienta nebo trvat na své pravdě, byť podložené fotkami... Je to jednoduché - klient má vždycky pravdu, a je na mě splnit jeho očekávání :D :D Když s ním nesouhlasím, nemusím s ním spolupracovat.

Novější brožura MaZelu pokud vím není a nebude, ŽM vydalo Plánky kolejišť - bohužel ale až na pár vyjímek vlakodromy z Německa, doplněné ale hezkýma fotkama! Proto si myslím že brožura v podobném duchu avšak s Milanovými plánky by se jistě na trhu u nás neztratila!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radekkrupka » pát 09 led, 2009 5:06 pm

chameleon píše:
radekkrupka píše:

Počkej, myslíš tohle? : http://www.railvolution.net/knihy/index.php
Nová brožura to asi bude, ale dle ukázkových linků to vypadá, že jsou na tom ještě hůř než ty staré sešity. Ačkoli je pravda, že na ty ukázkové fotografie jsem teda čuměl, šikovný modelář...

http://www.ho-vlaky.wbs.cz/Planky_kolej ... vejsi.html
http://www.ho-vlaky.wbs.cz/Prirucky_a_p ... tavbe.html

Jsou tam všechny 4...můžeš si prohlídnout. Je to skutečně zajímavé čtení, doprovázené krásnýma fotkama...

Jinak doporučuju ještě http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/tech.asp, a to podlední položku - 111 makiet.
radekkrupka

Příspěvekod chameleon » pát 09 led, 2009 5:45 pm

Díky, o víkendu je omrknu - doslova, jak píšete, prohlédnu ty hezké fotky modelů, jinak plánky budou asi k ničemu.
Třeba se bude Milan příští rok nudit a dá ten nový sešit dohromady :wink:
chameleon

Příspěvekod Houmr » pát 09 led, 2009 5:50 pm

Osobně si myslím, že v plánkách se dá vždy něco najít a vzít si z nich to co modelář potřebuje, nezavrhoval bych je, já osobně jsem z nich taky vycházel. Je tam i dost zajímavých a řešení.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod chameleon » pát 09 led, 2009 6:04 pm

Houmr píše:Osobně si myslím, že v plánkách se dá vždy něco najít a vzít si z nich to co modelář potřebuje, nezavrhoval bych je, já osobně jsem z nich taky vycházel. Je tam i dost zajímavých a řešení.

jojo, já zatím viděl z těhle brožur http://www.railvolution.net/knihy/index.php jen ty jejich prezentovaný ukázky, a z těch se vycházet moc nedá :? Mrknu na ně o víkendu. Dodělávám teď plánek pro své nové kolejiště, tak třeba narazím na něco zajímavého co by se i třeba dalo doplnit... No, třeba v příštím týdnu plánek předvedu i vám :D
chameleon

Příspěvekod MirekTT » pát 09 led, 2009 8:00 pm

Vše, co Milan vystavil na netu, mám staženo a uloženo na PC. Ale popravdě není to ono. Sešit je sešit. Nejraději listuji a to opakovaně dlouhodobě v papírech. Tištěná verze by byla přiíjemnější. Já bych si to i vytiskl, ale neumím s tím pracovat a jsem navíc natolik líný, abych se to učil. Nemám nic proti, když půjde o sice komerční výtisk, ale v rámci komunity. Až na základě toho, jak se to chytne, bych s tím šel do veřejné komerce. Třeba až s další verzí, teď bych to prubnul nanečisto. Hlásím se jako první zákazník.
Co se týče MaZel a ŽelMag, mám rád všechny jejich produkce a dodnes si je prohlížím. Jak jsem již řekl, ikdyž nevyužiju, alespoň se inspiruji. Navíc je zde jeden konstruktivní vliv. Pokud se mi to nelíbí, vím, jak to nedělat.
No nechci démonizovat. ale ze jména Milan Ferdián se pomalu stává ceněná obchodní značka. A oproti tomu zase musím poznamenat, že by, kdyby se to tisklo, v tom mohly být i plánky jiných autorů. Mě zajímá vše.
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » sob 10 led, 2009 9:39 am

MirekTT píše: A oproti tomu zase musím poznamenat, že by, kdyby se to tisklo, v tom mohly být i plánky jiných autorů. Mě zajímá vše.

Vím jen o jednom a tím je Michal Šuhajda. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod petrh » ned 11 led, 2009 9:08 pm

milan ferdián píše:
MirekTT píše: A oproti tomu zase musím poznamenat, že by, kdyby se to tisklo, v tom mohly být i plánky jiných autorů. Mě zajímá vše.

Vím jen o jednom a tím je Michal Šuhajda. :wink:

souhlas. michal ma rovnez nadherne planky:)
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 12 led, 2009 8:37 am

To jsou věci... Děkuji za poctu i pochvalu, přestože moje plánky za Milanem dost pokulhávají hlavně v grafickém zpracování.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod radekkrupka » pon 12 led, 2009 9:37 am

petrh píše:souhlas. michal ma rovnez nadherne planky:)

Pod to se klidně podepíšu :)
radekkrupka

Příspěvekod milan ferdián » pon 12 led, 2009 2:15 pm

Michal Šuhajda píše:To jsou věci... Děkuji za poctu i pochvalu, přestože moje plánky za Milanem dost pokulhávají hlavně v grafickém zpracování.

Nebuď skromný ,ty máš specifické vyjádření krajiny,je tu zde i ta jednoduchost,jinak graficky znázorňuješ stavby.Mám od tebe všechny plánky schované. :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod petrh » pon 12 led, 2009 2:38 pm

milan ferdián píše:...Mám od tebe všechny plánky schované. :D

ja ja snad taky :oops:
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

PZ

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 úno, 2009 10:09 am

Rok 2009 je definitivně plný a už je obsazen i leden 2010.Děkuji Vám všem za zájem.Samozřejmě ,že se budu nadále věnovat i ostatním,akorát připomínám, že PZ mají vždy přednost před NZ.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť