Plány kolejišť pro začátečníky III

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plány kolejišť pro začátečníky III

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 srp, 2012 2:07 pm

JBr píše:Milane, americti TTckari vytvari system nazvany TT-Trak, je to odvozene z nejakeho Nkoveho systemu. V podstate jsou to desky, na kterych je "startsetove" kolejivo s podlozim a cvaka se to k sobe prave spojkami tehle koleji. Je to neco podobneho jako jsem mel kdysi ja, abych skrz samostatnou stanicku protahnul startsetovy oval.

edit: Tady k tomu ma Bill Dixon i web - http://www3.telus.net/wrdixon/tttrak/ttrakindex.html

No to je přesně ono,díky za tip. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » čtv 23 srp, 2012 4:16 pm

milan ferdián píše: ... :mrgreen: :mrgreen: Je mi líto....základní kostru již mám.Teď ji budu jen doplňovat. :wink:

Tak doplňuj :lol: :lol: :lol: Nějaké první drobky jsem ti poslal do mailu, snad to bude ono ....
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod mlha » čtv 23 srp, 2012 6:31 pm

milan ferdián píše:Tak aby toho nebylo málo,vypadl mi z hlavy i V.díl,opět podtitul si zatím nechám pro sebe.A před okamžikem i VI.díl.Sakra,kdy já to vše nakreslím a napíšu :mrgreen:

Milane a moduly budou v kterém díle?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 srp, 2012 6:37 pm

mlha píše:
milan ferdián píše:Tak aby toho nebylo málo,vypadl mi z hlavy i V.díl,opět podtitul si zatím nechám pro sebe.A před okamžikem i VI.díl.Sakra,kdy já to vše nakreslím a napíšu :mrgreen:

To bude asi nejrychlejší vydání této publikace.Kreslit není třeba,stačí jen fotit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod juroH0 » čtv 23 srp, 2012 7:20 pm

a čo takéto minimodulové/segmentové koľajisko? Oblúkové koľaje sú s podložím, jedna rovná koľaj s podložím je rozrezaná napoly a zapustená do kusu plávajúcej podlahy, spojená je obyčajným koľajivom bez podložia.
http://juroh0.rajce.idnes.cz/minimoduly/
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod mlha » čtv 23 srp, 2012 7:26 pm

milan ferdián píše:
mlha píše:

To bude asi nejrychlejší vydání této publikace.Kreslit není třeba,stačí jen fotit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Snad bys nás neochudil o Tvoje plánky.....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radekkrupka » čtv 23 srp, 2012 7:34 pm

No, nevím jestli zrovna moduly potřebují nějakou knihu plánů? Vy moduláři jste schopní si je vymyslet sami o sobě ne?
radekkrupka

Příspěvekod MirekTT » čtv 23 srp, 2012 8:12 pm

AD moduly: ty je nejlepší dělat dle skutečnosti. Ale bylo by fajn v knize sdělit, jak na to. My v Modulech Brno jsme díky Lubomírovi tak nějak převzali zvyk (a možná nejen my, není to náš kopyrajt) převzít skutečnost dle polohového plánu, pak zmenšit v příslušném modelovém měřítku a to celé ještě zmenšit v poměru jedna ku dvěma. Budovy a ostatní věci samozřejmě ne, jen délky a poloměry. No a dále následně dispozičně upravit dle situace. Takováto pravidla s uvedením příkladů kdyby vyšla v třeba až v patnáctém díle, myslím, že by se modulářská obec pěkně rozrůstala. Zatím má začínající modulář jen možnost očichat útržky dostupné na webu, nebo se na někoho pověsit a přimout tak štábní kulturu daného klubu.
Tímto bys měl Milane v rukou obrovský a velmi účinný nástroj, ja tyto věci sjednotit a udělat minimálně v českém modulářství pořádek a přehled. Za tohle bych se rozhodně přimluvil.

Jinak Milane sázej a produkuj dál. Jak už jsem kdysi řekl, >Milan Ferdián< je cenná obchodní značka, tak prodávej, ve světě se to tak běžně dělá. Minimálně já budu určitě kupovat. A nezapoměň, že jméno ti z nebe nespadlo, nadřel ses na to, tak teď prodávej, zasloužíš si :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomáš » pát 24 srp, 2012 2:18 pm

Petr Zatrepalek píše:Neuvažuješ dát tam pár námětů na skládací kobercové kolejiště (stanice, trat) s využitím kolejiva s podložím? Část by byla dioramky (nádraží, továrna, přístav, sklad...) - část pak "jen" koleje na koberci - něco jako námět z MaZelu... Pro DCC Roco startset by to mělo smysl...

Tohle by mohlo být velmi zajímavé pro začátečníky,nebo pro "kobercové jezdce"....nic takového totiž neexistuje.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 srp, 2012 2:34 pm

Ale existovalo,ale pravděpodobně z důvodu nezájmu bylo staženo.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 24 srp, 2012 2:42 pm

milan ferdián píše:Ale existovalo,ale pravděpodobně z důvodu nezájmu bylo staženo.

:lol: :lol: ..asi je to moje prokletí,vždycky když si na něco vzpomenu už to je nenávratně fuč....
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pát 31 srp, 2012 12:07 pm

Aby se neřeklo,že se zde jen řečni,tak je zpracováno.
"Dílčí kolejiště"
"Mikro kolejiště"
"Osmička s L.K." (zpracováva se)
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 10 zář, 2012 12:38 pm

Všiml jsem si,že vás velmi zaujal plánek kolejiště 27.Dolní Lhota z I.dílu (2000*1100).V sobotu před odjezdem do Kunčic,mi vypadli další tři varianty.Ty budou též ve III.díle :wink: .

edit,příspěvky které nebyly dány tématu,jsou smázány/moderátor
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 31 říj, 2012 10:22 am

Info,protože časový stav je pro mne neudržitelný a defacto nic nestíhám,jako realizace připravovaných publikací,návrhu kolejišť pro vás zde na DF,připomínkování vašich návrhů kolejišť nebo samotné realizace mých samotných modulů (Luby,Loukov) dochází od 1.listopadu k radikální změně.Zde se budu určitou dobu již sporadicky objevovat,nečekejte reakce na vaše SZ,v tématech "Kolejiště" si myslím bohatě stačí na připomínkování vašich návrhů kolegové lajblt,Michal Šuhajda,fruafru,JardaH nebo radekkrupka.Jsou to zkušení pardálové,kteří ví co a jak.Občas pustím nějaký zpracovaný plánek kolejišti,když bude čas.Michal Šuhajda,nezapoměl jsem na tebe,ale bohužel zatím je p...a v pytli :x Budu jen reagovat na případné nabídky pro zpracování placených zakázek a to na tento email adresu fmodel@centrum.cz .Čus :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » stř 31 říj, 2012 12:51 pm

Tomáš píše:
Petr Zatrepalek píše:Neuvažuješ dát tam pár námětů na skládací kobercové kolejiště (stanice, trat) s využitím kolejiva s podložím? Část by byla dioramky (nádraží, továrna, přístav, sklad...) - část pak "jen" koleje na koberci - něco jako námět z MaZelu... Pro DCC Roco startset by to mělo smysl...

Tohle by mohlo být velmi zajímavé pro začátečníky,nebo pro "kobercové jezdce"....nic takového totiž neexistuje.

To zni zajimave :roll:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť