Publikace (Brožura) kolejových plánků

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Brožura kolejových plánků

Příspěvekod Martin HO » pát 10 zář, 2010 5:47 am

"Pokud vím, milan řekl, že by to chtěl stihnout do konce roku? Hlavně ho nestresujte, až to bude, tak to bude."

Radku, neber to prosím ve zlém, ale mrzí mne, když někdo v jednoduché a jednoznačné otázce hledá něco, co tam vůbec není.

Jak vidno dál, publikace zajímá čím dál víc lidí a i termín jejího vydání všechny zajímá.

Navíc Milan v době vzniku nápadu s vydáním publikace s námi velmi intenzivně a nadstandartně veřejně na fóru komunikoval, a i proto nám ty alespoň rámcové informace o dalším postupu vydání přirozeně chybí.

Myslím, že Milana není třeby ochraňovat. Jak jsem jej z písemné komunikace v minulosti poznal, je to zkušený a oprávněně sebevědomý člověk a řemeslník, jehož (jak jsem sledoval na fóru) tak jako mnohé z nás ošlehaly větry ekonomických restrikcí v naší zemi. Není to rozhodně o tom, že by někdo zpochybňoval vydání publikace, ale o přirozený zájem o ni.
Martin HO

Příspěvekod radekkrupka » pát 10 zář, 2010 6:30 am

Tak tohle je samozřejmě čistě milanova káva... on by měl rozhodnout kolik vytiskne, jak bude distribuovat... pokud si vzpomínám, nikdo z prodejců neprojevil zájem (což nechápu)...
radekkrupka

Příspěvekod chameleon » pát 10 zář, 2010 9:24 am

štokr píše:Nebo si myslíš, že brožura bude mít nějaký efekt - ekonomický, když jich Milan prodá 100 kusů?

Já bych řekl, že jo. Když si určí za práci na knížce třeba 300Kč/ks tak "vydělá" 30tis Kč. A jde o to, že na vše má objednávku, bude to mít zaplacené, dokáže výrobu profinancovat/distribuovat sám, nic nezbyde - teda zbyde pocit dokončeného díla :wink:

štokr píše:A hlavně - český - moravský a slezský národ je velmi vnímavý - existují kopírky a tak.
Tomu se člověk nikdy nevyhne, i kdyby ta kniha stála 20,-Kč tak časem bude na webu. Možná naopak, když za ní vypláznem pár set, a Milan do ní napíše každýmu věnování :D , tak se kopírovat nebude...?? A proč by si ji někdo kupoval na aukru jako raritu, když se bude moct objednat u Milana za prodejni cenu, tyto malé série bude moci dotiskávat...

štokr píše:Náklad by měl být na hranici nutnosti opatřovat fotokopie nebo skeny..........je to složitý, ale jak říkal Rudy Kovanda: na tuto otázku zná odpověď pouze Milan sám..... :wink:
Pak by ale Milan musel tisknout např. desetitisícový náklad, aby stáhnul cenu na zmíněnou úroveň... A pak by asi měli i zájem obchodníci o distribuci - páč by si na to mohli švihnout 100% marži a mohli by to prodávat ve velkým a vydělat... Ale to už je o tom, že by do toho Milan musel nacpat přes 100tisíc + nejlépe něco ještě do propagace, někde palety s knihami uskladnit, rozesílat... a vrátí se to pak?? Prodá všechen náklad?? Zaplatí mu distributoři faktury?? Vydělá i třeba na případné úroky na splácení půjčky?? Navíc většinou to prodejci berou do komise... Anebo se s někým spojí, kdo to za něj zainvestuje, ale pak zase jako autor bude mít třeba svázaný ruce - knížka se začne doplňovat reklamama, přidají se vlakodromy ať je to atraktivnější pro masy...
Jednou jsem si podobný sen splnil, a vydal vlastní knížku, v tomto větším objemu, vím tedy o čem píšu, bylo to opravdu jen splnění snu. Já bych se tedy v tomto případě přimlouval za tu první jistou variantu...ale je to samozřejmě na Milanovi, a jak píšeš, na tuto otázku zná odpověď pouze Milan sám..... :wink:

radekkrupka píše:pokud si vzpomínám, nikdo z prodejců neprojevil zájem (což nechápu)...
Milan myslím psal, že cena bude jednotná pro všechny, a tak tihle prodejci by byli bez marže...
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » sob 11 zář, 2010 8:24 am

Zkusím v kostce odpovědět.Času mám děsně málo ,protože jen kreslím a kreslím...po práci samozřejmě. :mrgreen:
Dodatečné objednávky.Ti co se doobjednavali brožuru po domluvém termínu budou muset chíli počkat a to určitě po novém roce.Stanovený limit jsem již vyčerpal na jaře.Tam jsem i psal ,že dotisky nebudou ,ale pokusím se domluvit s kolegou co s tím.(pavmar,microjelen a ostatní)
Tato brožura byla a je výhradně určena jen pro lidi ,co jsou zde aktivní činní na tomto DF,né že bych se bránil proti ostaním zájemcům.Nepočítal jsem ,že by byl takový zájem a množství objednávek mě a kolegu příjemně překvapil.Mimo k-report jsem nikde neprezentoval brožuru.Dalším důvodem ,je již existence plán kolejišť I a II od ŽELEZNIČNÍHO MAGAZÍNU .
Distributory jsem nekontaktoval z důvodu jejich výše jejich marže.Nevidím důvod ,proč bych měl jít s cenou dolů na váš úkor.Brožura je připravovaná pro radost ,ne pro komerci,ikdyž v tomto státě tvrdě vládne.Kdybych se ji též držel ,tak cena by se určitě vyšplhala někam jinam a pak by nastala otázka o její prodejnosti a atd.
Já mám spíše dotaz na vás, zda vám bude takto prezentace stanic stačit.Zcela záměrně nejsou ve stanicích návěstidla.Počítá se s tím ,že modelář stanici dosadí návěstidly dle skutečnosti nebo dle epoch.Stanice jsou vybrané dle atraktivity a skutečnosti z období ČSD/ČD a jsou roztříděny dle polohy v železniční síti,plus stanoviště na širé trati (zastávky,nákladiště)

Stanice - úvraťové

Vysvětlivky:
silná plná čára-kolej dopravní
slabá plná čára-kolej manipulační
slabá čerchovaná-vlečka

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » sob 11 zář, 2010 9:51 am

Myslím si Milane,že takto budou plánky stanic stačit,ne každý dělá přesnou kopii stanice,neptřebuje proto všechny detaily nakreslené na plánku.Toto řešení je přehledné.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 11 zář, 2010 10:01 am

Zas tak uplně ne - co znamená ta budova na konci kolejí v žst. Klobouky?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mlha » sob 11 zář, 2010 10:04 am

Stará sýpka nebo stodola u které koleje končí,někde na fóru je i foto
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod JanoH0e » sob 11 zář, 2010 10:47 am

Kloubouky - tehelňa http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2006100601, kto chce, môže si rozšíriť stanicu o ďalšiu vlečku k sýpke - z traťovej koľaje
JanoH0e

Příspěvekod alexander » sob 11 zář, 2010 11:29 am

Za seba môžem odpovedať, že takto prezentované plánky stačiť určite budú. Ak bude potrebné získať viac informácií o konkrétnej stanici určite pomôže kamarát Google (viď práve Klobouky), alebo, čo je ešte lepšie, rodinný výlet a foťák!

"Môj" výtlačok bude zaradený medzi rodinné klenoty, takže akákoľvek komercia nie je vítaná....
alexander

Příspěvekod Vladimír » sob 11 zář, 2010 2:41 pm

Také nemám nic proti tomuto řešení,vždyt i já jsem to pochopil. Myslím, že je to poměrně jasné a jak uvedli pisatelé již před mnou, mnoho věcí lze dohledat, načíst, poptat se apod. Vždy ti o tom je tento krásný koníček a člověk má potom dvojnásobnou radost, než když se mu vše nasune až pod nos.
HO, DCC
Vladimír

Příspěvekod štokr » sob 11 zář, 2010 3:11 pm

Milane, pokud si ji chci objednat, co pro to mám udělat. Stačí touto formou?
H0 DCC
II. - III. ep.
správa bez vyznání
www.stokr.cz
štokr

Příspěvekod mlha » sob 11 zář, 2010 3:15 pm

Milane,jestli to věnování budeš psát vlasnoručně,tak už do konce roku nic nenamaluješ :lol: :lol: :lol:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
mlha

Příspěvekod Jarda H. » sob 11 zář, 2010 4:08 pm

štokr píše:Milane, pokud si ji chci objednat, co pro to mám udělat. Stačí touto formou?

Zkusím do toho Milanovi trochu fušovat :lol: :lol: :lol: .... podle jeho vyjádření výše
CITACE "Dodatečné objednávky.Ti co se doobjednavali brožuru po domluvém termínu budou muset chíli počkat a to určitě po novém roce.Stanovený limit jsem již vyčerpal na jaře.Tam jsem i psal ,že dotisky nebudou ,ale pokusím se domluvit s kolegou co s tím.(pavmar,microjelen a ostatní)"
Milan dostal překvapivě (což je moc dobře) dosti objednávek a dalo by se říct, že vydání knihy je rozebráno / zadáno pro objednatele :!: Zkusí ale nějaký dotisk, druhé vydání, .... zkrátka v téhle situaci bych mu dal klid na práci a počkal na jeho vyjádření, jak se povedlo/nepovedlo (?!) zajistit dotisk publikace.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » sob 11 zář, 2010 4:44 pm

Jarda H. píše:
štokr píše:Milane, pokud si ji chci objednat, co pro to mám udělat. Stačí touto formou?

Zkusím do toho Milanovi trochu fušovat :lol: :lol: :lol: .... podle jeho vyjádření výše
CITACE "Dodatečné objednávky.Ti co se doobjednavali brožuru po domluvém termínu budou muset chíli počkat a to určitě po novém roce.Stanovený limit jsem již vyčerpal na jaře.Tam jsem i psal ,že dotisky nebudou ,ale pokusím se domluvit s kolegou co s tím.(pavmar,microjelen a ostatní)"
Milan dostal překvapivě (což je moc dobře) dosti objednávek a dalo by se říct, že vydání knihy je rozebráno / zadáno pro objednatele :!: Zkusí ale nějaký dotisk, druhé vydání, .... zkrátka v téhle situaci bych mu dal klid na práci a počkal na jeho vyjádření, jak se povedlo/nepovedlo (?!) zajistit dotisk publikace.

Jardo ,dík :wink: Co se týče podpisu s věnováním.O to žádali jen dva objednavatele,co mám v seznamu nebo se mýlím :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » sob 11 zář, 2010 5:41 pm

milan ferdián píše: .....Co se týče podpisu s věnováním.O to žádali jen dva objednavatele .....

..... a tím je určitě na cestě spuštěná lavina žádostí :lol: Milane, trénuj podpis :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť