Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
štokr píše:Nebo si myslíš, že brožura bude mít nějaký efekt - ekonomický, když jich Milan prodá 100 kusů?
Tomu se člověk nikdy nevyhne, i kdyby ta kniha stála 20,-Kč tak časem bude na webu. Možná naopak, když za ní vypláznem pár set, a Milan do ní napíše každýmu věnováníštokr píše:A hlavně - český - moravský a slezský národ je velmi vnímavý - existují kopírky a tak.
Pak by ale Milan musel tisknout např. desetitisícový náklad, aby stáhnul cenu na zmíněnou úroveň... A pak by asi měli i zájem obchodníci o distribuci - páč by si na to mohli švihnout 100% marži a mohli by to prodávat ve velkým a vydělat... Ale to už je o tom, že by do toho Milan musel nacpat přes 100tisíc + nejlépe něco ještě do propagace, někde palety s knihami uskladnit, rozesílat... a vrátí se to pak?? Prodá všechen náklad?? Zaplatí mu distributoři faktury?? Vydělá i třeba na případné úroky na splácení půjčky?? Navíc většinou to prodejci berou do komise... Anebo se s někým spojí, kdo to za něj zainvestuje, ale pak zase jako autor bude mít třeba svázaný ruce - knížka se začne doplňovat reklamama, přidají se vlakodromy ať je to atraktivnější pro masy...štokr píše:Náklad by měl být na hranici nutnosti opatřovat fotokopie nebo skeny..........je to složitý, ale jak říkal Rudy Kovanda: na tuto otázku zná odpověď pouze Milan sám.....
Milan myslím psal, že cena bude jednotná pro všechny, a tak tihle prodejci by byli bez marže...radekkrupka píše:pokud si vzpomínám, nikdo z prodejců neprojevil zájem (což nechápu)...
štokr píše:Milane, pokud si ji chci objednat, co pro to mám udělat. Stačí touto formou?
Jarda H. píše:štokr píše:Milane, pokud si ji chci objednat, co pro to mám udělat. Stačí touto formou?
Zkusím do toho Milanovi trochu fušovat![]()
![]()
.... podle jeho vyjádření výše
CITACE "Dodatečné objednávky.Ti co se doobjednavali brožuru po domluvém termínu budou muset chíli počkat a to určitě po novém roce.Stanovený limit jsem již vyčerpal na jaře.Tam jsem i psal ,že dotisky nebudou ,ale pokusím se domluvit s kolegou co s tím.(pavmar,microjelen a ostatní)"
Milan dostal překvapivě (což je moc dobře) dosti objednávek a dalo by se říct, že vydání knihy je rozebráno / zadáno pro objednateleZkusí ale nějaký dotisk, druhé vydání, .... zkrátka v téhle situaci bych mu dal klid na práci a počkal na jeho vyjádření, jak se povedlo/nepovedlo (?!) zajistit dotisk publikace.
milan ferdián píše: .....Co se týče podpisu s věnováním.O to žádali jen dva objednavatele .....
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků