milan ferdián píše:1)Nechce se mi zpětně žádat o finanční příspěvek.
2)Informovat dodatečně o zavedení platbě ,modeláře v pořadníku se mi zdá nefér.
A ještě jedna věc: Vím, že ti přijde trapné žádat o peníze ty, kteří jsou již ve frontě, ale já bych se toho nebál. Každý si jistě moc dobře uvědomuje, že v dnešní době dvojnásob platí že čas jsou peníze a při pohledu na tvé návrhy je jasné, že toho času to chce opravdu dost. A když už ten čas nemůžeš věnovat svému kolejišti, mělo by ti to přinést jiný užitek. Takže já bych čekající klidně oslovil a dle tvého uvážení bych jim navrhl cenu s vysvětlením, že jinak to prostě nejde. Pokud je to urazí, nebo nebudou ochotni nějakou částku obětovat-jejich smůla. V porovnání s výslednou cenou kolejiště bude ta částka zanedbatelná. Dobrý návrh je dle mého názoru ZÁKLAD, který může ušetřit spoustu času a pěněz které padnou na opravy věcí, které zaviní špatně provedený návrh. Takže když někdo z fronty odpadne, alespoň se projeví, že to s kolejištěm nemyslí až tak vážně a tobě to ušetří čas. A k těm např. studentům: pokud chtějí stavět kolejiště, určitě už mají zjištěno kolik to potřebuje financí a že je to běh na dlouhou trat'. Takže myslím, že i oni by tu symbolickou např. pětistovku našetřit mohli(vzhledem k tomu, jaké je čekají další investice...).