Plan kolajiska VI

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska VI

Příspěvekod JBr » stř 18 zář, 2013 8:50 am

Jednoznacne palec nahoru!
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Vladamir » stř 18 zář, 2013 8:59 am

Pěkne a fajne !
Vladamir

Příspěvekod milan ferdián » stř 18 zář, 2013 9:16 am

Na co já se trápím,když tu máme hotového profíka.Máš zájem ilustrovat pár kolejišť do připravované publikace?Je to ale N-ko :lol: a ceny za skicu nejsou horentní.Ty už máme dány. :wink: Jestli ano,napiš mi na SZ.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 18 zář, 2013 9:31 am

dfrolek píše:Zdravím. Zde slíbený pokus o kresbu stanice Horní Pomezí..
horni_pomezi.jpg

Nyní fakt dooost dobrý! :!: Doufám že se Milanem dohodnete, byla by škoda kdyby ne...
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne stř 18 zář, 2013 1:19 pm, celkově upraveno 1
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radekkrupka » stř 18 zář, 2013 9:36 am

Podepisuji - velmi dobrá práce! Jako živé :)

Ještě kdyby tam něco stálo na kolejích, bude to ještě věrnější.
radekkrupka

Příspěvekod mizl » stř 18 zář, 2013 1:04 pm

Já jen čekám, kdy se ozve nějaký "rýpálek" s tím, že stromy jsou jako cukrová vata na špejli :mrgreen:

Za mě je kresba vynikající.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod chameleon » stř 18 zář, 2013 2:22 pm

Mě se to taky moc líbí, je tam vidět i pokrok, prostě paráda :wink:

Jen teda jediná věc: mě tam chybí život - nějakej ten vláček, vagónek, človíček... Ale to asi není problém, že :wink:
chameleon

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 18 zář, 2013 2:32 pm

Dotaz na oba Mistry, přimlouval bych se u plánků 3d ztvárnit celek a pak podrobněji nějakou zajímavou část - třeba nádraží nebo vlečkový areál jako viz poslední obrázek... Ten vypadá nádherně, ale u většího kolejiště si myslím že tolik detailů s mašinkama, semaforama, figurkama aj malovat ani nepujde, to by pak byl obrázek na velké plátno :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod milan ferdián » stř 18 zář, 2013 2:55 pm

Petr Zatrepalek píše:Dotaz na oba Mistry, přimlouval bych se u plánků 3d ztvárnit celek a pak podrobněji nějakou zajímavou část - třeba nádraží nebo vlečkový areál jako viz poslední obrázek... Ten vypadá nádherně, ale u většího kolejiště si myslím že tolik detailů s mašinkama, semaforama, figurkama aj malovat ani nepujde, to by pak byl obrázek na velké plátno :D

Zkusit se může celek,ale aby se pojal celý celek musí se jít daleko do menšího měřítka kresby než je teď a otázkou je co na to nakladatel,protože u menších kreseb se stírají drobnosti a tím je potíž v tiskárně.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » stř 18 zář, 2013 4:08 pm

milan ferdián píše:protože u menších kreseb se stírají drobnosti..

To ne, rozlišení technologie je dostatečně dimenzované, jde spíš o to, že vysoké rozlišení je zbytečné, páč přeci nebudeš plánky zkoumat pod lupou :wink: Kreslit to na větší formát než A3 podle mě nemá smysl, takže co se dá rukou zvládnout, tak to bude ideální. Zase kreslit super detail v A3 pak bude náročné časově, ne?
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » stř 18 zář, 2013 4:29 pm

chameleon píše:
milan ferdián píše:protože u menších kreseb se stírají drobnosti..

To ne, rozlišení technologie je dostatečně dimenzované, jde spíš o to, že vysoké rozlišení je zbytečné, páč přeci nebudeš plánky zkoumat pod lupou :wink: Kreslit to na větší formát než A3 podle mě nemá smysl, takže co se dá rukou zvládnout, tak to bude ideální. Zase kreslit super detail v A3 pak bude náročné časově, ne?

Problém je už u A3.Umím ve 2D nakreslit jakékoliv velké kolejiště,ale jakmile narazím na pohled ve 3D navržený pro papír v A3 ,tak se pro mě stává nepřekonatelným problémem.Vždyť jen 3D na A4 je časově náročné.Ne že bych chtěl od toho ustoupit,ale mám své limity a jak jde čas svým neúprosným krokem,tak mi pomalu a jistě mizí i ta to možnost. :?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod greenery » stř 18 zář, 2013 5:49 pm

dfrolek: ... kresba je nádherná.
Na celek se osvědčuje nakreslit to velké, třeba na A2 nebo A3 a pak zmenšit, třeba i na A5. Zmenšeniny vypadají většinou velmi dobře, profesionálně.
greenery

Příspěvekod chameleon » stř 18 zář, 2013 7:18 pm

Přesně tak to myslím, jít do detailů je strašně pracné a asi i zbytečné. Tzn. kreslit A4/A3 méně detailně a pak se to zmenší třeba na A5, a bude to vypadat supr. Měl jsem za to, že když převádíš ten plánek do 3D, tak se ti to lépe přenáší do prostoru spíš na větším papíru...jako tvé 2D plány které lepíš dohromady z několika papírů..ale nevím, jak to přesně děláš... :wink: Mistrovo kresby byly většinou cca 1:1.
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » stř 18 zář, 2013 7:38 pm

Kámen úrazu je navazování archů ve 3D,protože nejdou svisle nebo vodorovně,ale napříč a to je jen vojenské promítání.Dfrolek talent má,otázkou je jestli to zkusí a má i dost odvahu do toho jít.I mistr Z.Šindlauer má svoji techniku a taky vím od něho,které kresby mu jdou přímo na ruku.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod kiski » čtv 19 zář, 2013 6:49 am

Naozaj veľmi krásny 3D náhľad. Inak ako som napísal predtým, ponúkam vytvorenie 3D náhľadu podľa plánku vo WinTRACKu alebo v SCARMe, kotré by mohli slúžiť ako vodítko/podklad/schéma... nazvite si to ako chcete. Detaily by si už každý doladil sám, ale aspoň by kresliči nemuseli riešiť a prácne vypočítavať také obrovské množstvo geometrie.
Kiski
TT, DCC
kiski

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť