Plan kolajiska VI

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska VI

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 2:14 pm

Irudzi píše:Jo a kdy to teda nakreslíš?

Tak drahý Irudzi, já se aspoň o obrázek pokusil... Co ukážeš ty? Krom toho že se schováváš pod anonymní přezdívku. Těch pár odkazů na cizí weby, nedodělaný modul a nedodělaná mašinka, nějaký fotky reálných budov - to jsi toho tady tedy moc ze své práce fakt neukázal :!: :mrgreen:
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne ned 01 zář, 2013 5:56 pm, celkově upraveno 1
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mizl » ned 01 zář, 2013 2:58 pm

Ale pánové ?!! .. nehádejte se ....

Oba obrázky se mi líbí. Určitě jsou připomínky a ukázka k věci. Autor prvního obrázku se může inspirovat a skloubit konstruktivní připomínky do své kresby. Tím budou jistě kresby ještě hezčí a zajímavější. Člověk se učí celí život a pokud nebude jeho práce připomínkovaná nebude se zlepšovat. Nechci zde míchat do nějakých sporů. Myslím to pozitivně a nerad bych někoho urazil či znevážil jeho práci. Sám bych něco tak skvělého nakreslit asi nedovedl.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod cipisekmp » ned 01 zář, 2013 5:24 pm

Ahoj, pokud vim, tak David je povolanim a tusim i vzdelanim nejaky grafik, takze si myslim ze vi jak ma kresba vypadat. Tim teda nechci rici, ze se neda neco nakreslit jinak. Bez toho by nebylo Andyho Warhola, Picasa nebo jak se to pise a jim podobnym, kdyby vseci kreslili stejne. Ja si proste myslim ze to vypada paradne, tak netreba hledat muchy na ciste zdi. Zdarec Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 5:52 pm

Nee, to nejni hledání much - schválně se koukněte na parádní PFko od DFrolka v jeho příspěvcích - ta mašinka na něm je kreslená přesně tak jak jsem měl na mysli - spodek tmavý stíny, plochy světlejší a jasně rozeznatelný kontrasty díky různému "tlaku" na tužku... Možná to je o vkusu, mě se ale bohužel ty jehličnany a to že skoro na kresbě kolejiště nerozeznám kudy vede cesta a potok, fakt nelíbí. Rozhodně nechci Dfrolka od kreslení nějak odrazovat, ta moje kritika měla být námět na vylepšení jinak opravdu povedenýho a hezkýho obrázku... Tušit že není zájem mít k dokonalým Milanovo plánkům taky dokonalý obrázky, držím hubu!!!!!!!!!!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 zář, 2013 6:04 pm

Petr Zatrepalek píše: Tušit že není zájem mít k dokonalým Milanovo plánkům taky dokonalý obrázky, držím hubu!!!!!!!!!!!

Zájem je a obrovský.Problém je,že není mezi námi špičkový malíř a kdo z vás umí zpracovat plánek kolejiště do 3D,aby vše připadalo přirozeně.Jestli takový mistr jako je Zdeněk Šindlauer mluví o tom jak je to velmi těžké,tak já mu věřím,protože sám kreslení zkouším.Málokdo z vás ví,že musíte mít tisíce pomocných vytyčovacích čar,aby se vytvořil jen jeden hodnotný pohled na výsek modelového kolejiště.Ty čáry ale musí zmizet,aby se vyloupl konečný pohled.
Zatím mimo mne,zde zkusili štěstí a dali svoji kůži na trh fruafru pomocí screenu a dfrolek ručně malovaným.Tím jim vzdávám hold a čest.
Peťo tobě taky za ten obrázek :wink:

Kluci hlavně klídek.Prostě se hledá schůdná cesta pro vás,která nás opět poposune o krůček dál.Hodně studuji materiály jak dál a stále nacházím nové a nové přístupy.Otázkou je,jestli našinec zvedne jako nabízené další nové příležitostí k realizaci svých modelových kolejišť.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 6:15 pm

milan ferdián píše:
Petr Zatrepalek píše: Tušit že není zájem mít k dokonalým Milanovo plánkům taky dokonalý obrázky, držím hubu!!!!!!!!!!!

Zájem je a obrovský.Problém je,že není mezi námi špičkový malíř a kdo z vás umí zpracovat plánek kolejiště do 3D,aby vše připadalo přirozeně.Jestli takový mistr jako je Zdeněk Šindlauer mluví o tom jak je to velmi těžké,tak já mu věřím,protože sám kreslení zkouším.Málokdo z vás ví,že musíte mít tisíce pomocných vytyčovacích čar,aby se vytvořil jen jeden hodnotný pohled na výsek modelového kolejiště.Ty čáry ale musí zmizet,aby se vyloupl konečný pohled.
Zatím mimo mne,zde zkusili štěstí a dali svoji kůži na trh fruafru a dfrolek.Tím jim vzdávám hold a čest.

Milane upřímně - kolega Dfrolek ukázal zatím to nejlepší co tu krom 3D Trainz obrázků bylo... Určitě stojí za to s ním spolupráci navázat, bude-li chtít na spolutvorbě Tvých plánků participovat. A pod pojem špičkový malíř/umělec se dá zahrnout všelico - špičkový umělec je ten, o jehož tvorbu je skutečně zájem a který se taky nebojí dál na sobě pracovat... A to platí pro všechny obory lidské činnosti.
Petr Zatrepalek

Příspěvekod czhunter » ned 01 zář, 2013 6:17 pm

Nejjednodušší řešení, jak kolejiště převést do 3D kresby je si to v počítači předmodelovat.

Prostě si uděláš zjednodušený model situace, ať už v nějakém CADu pro vláčkaře (to je obrovská výhoda! většina oborů takové vymoženosti nemá), nebo v obecnějším modeláři, třeba SketchUpu.
Potom si vytípneš dobrý pohled a na něj to jako na podklad nakreslíš - detailnější a stylizované. Ovšem se zajištěním toho, že v perspektivě není chyba.

Tak se dnes kreslí naprostá většina obrázků, které, ač mají vypadat "ručně", musí být poměrně přesné.
My tak v práci kreslíme běžně.
czhunter

Příspěvekod Rudolf » ned 01 zář, 2013 6:29 pm

Irudzi píše:Možná by se zde mohl pan Zatřepálek předvést, ukázat jak by to mělo tedy vypadat.
Zatřepálku jdi už s tou svojí kritikou ostatních d. ....... :!:

BAN na týden, osobní urážky zde nebudeme trpět.

Admin
Rudolf

Příspěvekod dfrolek » ned 01 zář, 2013 7:01 pm

Irudzi, diky že ses mne zastal, no kritika p. Zatrepalka je oprávněná a konstruktivní.. Sám jsem dlouho zvažoval, zda sem ten obrázek umístnit, poněvadž s kritikou plně souhlasím. Milan před časem psal, že hledá výtvarníka pro své obrázky, tak mne jako "technokratického profesionála" zajímalo, jak bych se takového úkolu zhostil. Dnes jsem ještě po obědě nakreslil barevnou verzi akvarelovými pastelkami, no tu sem ani radši dávat nebudu. Zkusím ještě to nádraží, kde se pokusím zohlednit připomínky :) Zvolená technika kresby nedává mnoho šancí na opravu. Chce to "vykreslenou ruku", tudíž jak píše Milan, tréning. Toto byl první pokus..
dfrolek

Příspěvekod kiski » ned 01 zář, 2013 7:17 pm

czhunter píše:Nejjednodušší řešení, jak kolejiště převést do 3D kresby je si to v počítači předmodelovat.

Presne toto ma napadlo už strašne dávno - hlavne vtedy, keď tu boli preberané problémy s dodržaním geometrie pri pohľade s perspektívy. PC to v podstate vyrieši v priebehu asi tak 0,5 sekundy, kým vygeneruje hrubý terén, bude to všetko v mierke, a dokonca sa dajú aj umiestniť vzorové stromy, popr. nejaké náznakové budovy sem-tam na plochu, aby mal potom budúci maliar - detailista predstavu o ich presnej polohe, aké majú byť vysoké vzhľadom k mierke apod... A modelovať v PC? SCARM, WinTRACK? Brnkačka, hlavne keď je podklad Milanovho typu.
Kiski
TT, DCC
kiski

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 01 zář, 2013 8:29 pm

A nebo kazde kolejiste postavit a nafotit :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod czhunter » pon 02 zář, 2013 3:36 pm

Tak to je ta náročnější varianta :)
czhunter

Příspěvekod JiF » úte 03 zář, 2013 8:29 am

dfrolek píše:Ahoj Milane.
Zkoušel jsem překreslit Tvůj návr, kdyby ti náhodou pasoval můj styl.. :) Dlouho jsem váhal, zda se tím pochlubit. Kresba vznikala asi hodinu, a je to kresleno "od ruky". Chtěl bych to ještě zkusit tužkou a aquarelem..

Zdravím dfrolku,

mně se Váš obrázek velmi líbí! :) Těším se na další

JiF
JiF

Příspěvekod workous » úte 03 zář, 2013 4:18 pm

Také se přidávám obrázek se mi moc líbí.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod Tomáš » úte 03 zář, 2013 4:49 pm

Jiri Dvoracek píše:A nebo kazde kolejiste postavit a nafotit :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takhle přece byl udělaný ten oranžový katalog BTTB. Na jedné stránce byl plánek a na druhé stránce fotka kolejiště
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť