Publikace (Brožura) kolejových plánků

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Brožura kolejových plánků

Příspěvekod TomBart » pon 01 lis, 2010 12:10 pm

petrh píše:
..... řekl bych, že tu je spousta jiných, co se sami nabízí a dokážou to dotáhnout do zdárného cíle. Tím to pro mne končí a doufám, že Milanovi někdo pomůže a bude to v nějaké pěkné vazbě.

toto je krajne neprofesionalni, pokud uz jsi sel do rizika, ze se odhalis a ukazes komunikaci, tak na DF vzdy budou hlasi pro a proti a atd. navic, zde bylo receno, ze napr. korektury, ktere ty nechces delat chce delat nekdo dalsi a zdarma bez naroku na honorar. chovas se jak urazene decko, co ted bude trucovat a ve finale nejvice skodis milanovi, jelikoz on uz to ted spatne nese. trosku rozumu v hrsti a mene techto prohlaseni;)

Asi jste to pořádně nepochopili. To samé JoJe.
Co to tu melete o profesionálním přístupu. Proč jsem zde asi zveřejnil ten mail?! Aby jste pochopili o co vlastně jde! Chápu, že z jednoho mailu se nedá pochopit celá pointa, ale to základní tam rozhodně je. Harmonogram byl asi následující. Milan kreslí plánky a chtěl by je vytisknout, on to však nedokáže. Nabídnul jsem mu nakonec pomoc, že pár paré v práci primitivním způsobem vytisknu. (už jednou jsem mu to tak udělal odměnou za to, že jsem si jeho dosavadní plánky vůbec stáhnul) Když jste tu na fóru zavrhli kroužkovou vazbu, tak jsem se začal poohlížet po něčem lepším. První data od Milana přišli na přelomu září a října. Se svojí chabou gravickou znalostí dokážu pouze upravit text a obrázky. Však se toho víc nechtělo. Když mi poslal počet, kterej je skoro 100 ks a já to vynásobím počtem listů, tak to v práci "na černo" prostě nevytisknu a vznikla úvaha to poslat do tiskárny, rovnou i s vazbou za stále mých, resp. mých a Milanových promitvních schopnostech ohledně grafiky. Vznikl problém, že to bude stát nějaké peníze, které Milan nemá a proto to buď mohlo skončit rovnou (protože to v práci neudělám) nebo jsem mu nabídnul, že tiskárnu a vazbu zafinancuju a pak se jen náklady rozpočítájí na počtech kusů. Bohužel z mého pohledu a nejspíš jsem kvuli tomu tady za blbce, se musí všechny texty gramaticky upravit na což nemám mozkové kapacity, tak jsem pouze Milanovi napsal co a jak a jak to vidím já. Napsal jsem mu to rovnou a napsal hned. Když vidím, jak je tu ted každej chytrej, tak lituju že jsem mu to vůbec nabízel. Porád pevně doufám, že se toho někdo ujme a "pouze" upraví texty. Navíc tu je určitě spousta graficky zdatnějších borců, co si s tím pohrají. Odvést to do nějaké tiskárny už zvládne každej.

Porád si myslím, že když už se něco dělá, tak to chce dotáhnout do konce. Vést do tiskárny brožuru na tisk a vyhodit itsíce za vazbu, když texty nejsou vyladěný mi přijde dost uhozený. Znovu opakuju, stačí jen upravit texty a je to vše vpořádku. Kdyby jste místo těchle keců raději přidali ruku k dílu, určitě by to mělo lepší efekt. Tím, že tu haníte můj názor, jak to někdo nazívá "cenzurou" Milanovi fakt nepomůžete
Naposledy upravil TomBart dne pon 01 lis, 2010 12:14 pm, celkově upraveno 1
TomBart

Příspěvekod milan ferdián » pon 01 lis, 2010 12:11 pm

Petr Zatrepalek píše:Logika kruhu? Ano, proč ne, ale má to svá úskalí, at si každý rozhodne jestli si v tomto duchu kolejiště postaví (manipulace ve skrytáku se podle mě bez kamery či PC a řídícího systému neobejde, a to nemluvím o problémech se spřáhly, vykolejením lehčích vozů při posunu aj aj...)

Není třeba PC,řídící systém atd.Viz z textu

""Podmínky
a)S.N. musí být z důvodu posunu,vizuálně přístupna ze stran (viz plánky malých kolejišť).
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 01 lis, 2010 12:18 pm

Jasný, až po dopsání příspěvku jsem kouknul na druhé tvoje další tema o LK - myslím že to je fakt dobrý nápad!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod rchlumecky » pon 01 lis, 2010 12:32 pm

TomBart píše:
petrh píše:
..... řekl bych, že tu je spousta jiných, co se sami nabízí a dokážou to dotáhnout do zdárného cíle. Tím to pro mne končí a doufám, že Milanovi někdo pomůže a bude to v nějaké pěkné vazbě.

toto je krajne neprofesionalni, pokud uz jsi sel do rizika, ze se odhalis a ukazes komunikaci, tak na DF vzdy budou hlasi pro a proti a atd. navic, zde bylo receno, ze napr. korektury, ktere ty nechces delat chce delat nekdo dalsi a zdarma bez naroku na honorar. chovas se jak urazene decko, co ted bude trucovat a ve finale nejvice skodis milanovi, jelikoz on uz to ted spatne nese. trosku rozumu v hrsti a mene techto prohlaseni;)

Co to tu melete o profesionálním přístupu. Proč jsem zde asi zveřejnil ten mail?! Aby jste pochopili o co vlastně jde! Chápu, že z jednoho mailu se nedá pochopit celá pointa, ale to základní tam rozhodně je. Harmonogram byl asi následující. Milan kreslí plánky a chtěl by je vytisknout, on to však nedokáže. Nabídnul jsem mu nakonec pomoc, že pár paré v práci primitivním způsobem vytisknu. (už jednou jsem mu to tak udělal odměnou za to, že jsem si jeho dosavadní plánky vůbec stáhnul) Když jste tu na fóru zavrhli kroužkovou vazbu, tak jsem se začal poohlížet po něčem lepším. První data od Milana přišli na přelomu září a října. Se svojí chabou gravickou znalostí dokážu pouze upravit text a obrázky. Však se toho víc nechtělo. Když mi poslal počet, kterej je skoro 100 ks a já to vynásobím počtem listů, tak to v práci "na černo" prostě nevytisknu a vznikla úvaha to poslat do tiskárny, rovnou i s vazbou za stále mých, resp. mých a Milanových promitvních schopnostech ohledně grafiky. Vznikl problém, že to bude stát nějaké peníze, které Milan nemá a proto to buď mohlo skončit rovnou (protože to v práci neudělám) nebo jsem mu nabídnul, že tiskárnu a vazbu zafinancuju a pak se jen náklady rozpočítájí na počtech kusů. Bohužel z mého pohledu a nejspíš jsem kvuli tomu tady za blbce, se musí všechny texty gramaticky upravit na což nemám mozkové kapacity, tak jsem pouze Milanovi napsal co a jak a jak to vidím já. Napsal jsem mu to rovnou a napsal hned. Když vidím, jak je tu ted každej chytrej, tak lituju že jsem mu to vůbec nabízel. Porád pevně doufám, že se toho někdo ujme a "pouze" upraví texty. Navíc tu je určitě spousta graficky zdatnějších borců, co si s tím pohrají. Odvést to do nějaké tiskárny už zvládne každej.

Porád si myslím, že když už se něco dělá, tak to chce dotáhnout do konce. Vést do tiskárny brožuru na tisk a vyhodit itsíce za vazbu, když texty nejsou vyladěný mi přijde dost uhozený. Znovu opakuju, stačí jen upravit texty a je to vše vpořádku. Kdyby jste místo těchle keců raději přidali ruku k dílu, určitě by to mělo lepší efekt. Tím, že tu haníte můj názor, jak to někdo nazívá "cenzurou" Milanovi fakt nepomůžete

Myslím, že je to dost jasný ...
ja potřeba dvou opravdových profesionálů :
- jeden redaktor, spisovatel, češtinář apod, kterej za kontroly žel. modeláře přepíše a gramaticky upraví texty
- jeden grafik, kterej zase za dohledu žel. modeláře, zláme texty, upraví obrázky dodělá blbiny, nahází to vedle sebe jak má být a připraví soubor k tisku

Obojí profíci, kterým nebude 100 stran trvat měsíc, ale pár dní .. potřeba kvalitní SW a HW a zkušenosti, jinak to nemá smysl. My co si občas vytvoříme A4 leták ve wordu, na to prostě nemáme.

Je to někdo z Vás ?? Uděláte to zadara ??
Já mohu nabídnout pouze případné financování, ale to asi každý ..
"ale já tady nejsem sám - já tady tak chlastám .. "
rchlumecky

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 01 lis, 2010 12:40 pm

To TOM: Problém s nastolením otázky "cenzurování" asi je, a at se Milan neurazí, že tady díky možná dobře míněnýmu Milanovu mlžení vzniklo trochu dusno... Každý brožuru chce, a nyní se tady zřejmě hledá viník proč to nejde...
Pod to co jsi napsal v posledním svým příspěvku se rozhodně taky podepíšu - nemá smysl dát několik tisíc do něčeho co se dá bez problémů a trochu usilí zdokonalit. Otázka je, jestli toho úsilí není najednou pro někoho příliš... (mířeno k Milanovi i ostatním)

Navrhuju nechat planýho žvanění, čas letí - vše je nyní na Milanovi - návrhy tady padly, je na něm jestli do toho dál půjde a koho případně dál osloví. Otázku dodělání publikace vidím ve vyřešení násl. bodů:

a) úprava a dodělání textu případně obsahu brožury
b) korektura textu (oprava drobných chyb, gramatika aj)
c) poptávka další možnosti tisku/ nová kalkulace
d) financování tisku / sponzoring
e) finální příprava a dodání podkladů tiskárně, vytištění brožury
f) vazba brožury
g) distribuce
h) finalizace - celková finanční analýza a refundace vynaložených finančních prostředků

No a samozřejmě odpověd na otázku - chceme plně profi udělanou brožuru nebo samizdat - a to tady myslím taky padlo - 90% chce samizdat, hlavně když bude! Jinak mám dojem že se vše vrátí na začátek...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod milan ferdián » pon 01 lis, 2010 12:59 pm

Dejte mi prosím aspoň týden.Proberu veškeré vaše nabídky ,možnosti a ozvu se.

Na rovinu
_půjdu do toho závěrečného konce dál
_na Vánoce 2010 zapomeňte a to z časových důvodů (byla naplánovaná jiná práce)
_nebudu stanovovat již další termín vydání (prostě až bude tak bude)
_seznam rožšířím o ty zájemce ,kteří již si brožuru objednali ,ale nemohli být v základním seznamu
_doufám ,že neupadnu v nemilost u těch modelářů ,kteří si objednali u mne návrhy svých kolejišť (nemůžu pracovat na všem najednou)
_snad mi kolegové z mé sekce N_scale odpustí opět moji stavební nečinnost na modulu Lipové

Toť vše.....

Všem vám děkuji za vaše vyjádření a podporu v pokračování dál na brožuře......
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » pon 01 lis, 2010 1:01 pm

Byla by ještě jedna možnost:

Každý ať si udělá vazbu dle svého - kroužková, do vazače, pevná vazba (jako diplomka...) atd.

1.) Stanovit cenu - tzn. v tomto případě bez ceny tisku a vazby
2.) Tím zjistit, zdali se to rentuje alespoň aby z toho Milan něco měl
3.) Vybrat od zájemců zálohu, v tomto případě spíše cenu
4.) Vytvořit PDF (s odstraněním některých zmíněných "vad"), pdf v odpovídajícím rozlišení rozeslat těm, co si objednali...

Nevím, jestli je to návrh který někoho zaujme, ale pak si každý může udělat co chce - proč? Odpadne diskuze jak má vypadat vazba, odpadne nutnost financovat náklad, odpadne potřeba dodat profi podklady pro tiskárnu...
Naposledy upravil radekkrupka dne pon 01 lis, 2010 1:20 pm, celkově upraveno 1
radekkrupka

Příspěvekod Střelec » pon 01 lis, 2010 1:08 pm

No - pokud se to odloží, moh bych postupně průběžně skouknout a "počeštit" textovou část. Dělal jsem to pro pár lidí, co píšou sci-fi. Ale odborně drážní věci mně poněkud míjej - bohužel jsem po dědovi zdědil jen příručku pro strojvedoucí a topiče, předpisy pro provoz zhaftnul někdo jinej.....
Střelec

Příspěvekod Yarda » pon 01 lis, 2010 1:08 pm

Hysterie opadla, což je dobře. Svůj díl pravdy (i viny na nedorozumění) asi mají obě strany.

Brožurku nechci (protože podle mě je právě návrh layoutu kolejiště přesně ten krok, který by si měl každý modelář udělat sám podle svých představ a možností), ale právě proto možná jako nezúčastněná osoba si můžu dovolit připomenout jednoduché řešení: nic netisknout, ale rozeslat zájemcům v *.pdf. Stačí udělat jazykové korektury, sjednotit grafiku a písmo, zalomit stránky a hotovo.

P.S.: Vím, že je tu problém s kopírováním, ale autorství Milanovi nikdo neupře a kdo bude chtít krást, zkopíruje i papírovou brožurku. Jako malá ochrana proti pirátům by se mohlo do každá stránky vložit jedinečné číslo výtisku, aby si nikdo z oprávněných držitelů nedovolil poskytnout kopii do světa...
Yarda

Příspěvekod Jarda H. » pon 01 lis, 2010 1:24 pm

milan ferdián píše:Dejte mi prosím aspoň týden.Proberu veškeré vaše nabídky ,možnosti a ozvu se. ........

Nechme další diskuze, ať má HLAVNÍ AUTOR Milan čas a prostor pro další práci a přemýšlení
:!: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jojo » pon 01 lis, 2010 1:40 pm

TomBart píše:
petrh píše:

Ale nie si za blbca to ozaj nie. Ja som myslel,že máš na to kapacity a možnosti. No človek nepozná celé pozadie. Ono sa to určite nejako dorieši. :D :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod VladikC » pon 01 lis, 2010 1:42 pm

Yarda píše:P.S.: Vím, že je tu problém s kopírováním, ale autorství Milanovi nikdo neupře a kdo bude chtít krást, zkopíruje i papírovou brožurku. Jako malá ochrana proti pirátům by se mohlo do každá stránky vložit jedinečné číslo výtisku, aby si nikdo z oprávněných držitelů nedovolil poskytnout kopii do světa...

Při své práci jsem se již několikrát zlehka dotkl psaní, korektur a vydávání knih. Nevím jaké máte možnosti, ale vydat stostránkovou publikaci formátu A4 v pevné vazbě, bez velmi štědrého sponzora, za rozumnou cenu je dosti nereálné, zvláště při tak malém nákladu. Dělat korektury textu, byť i po velmi zdatném pisateli, je věc poměrně náročná už jenom z toho titulu, že každý používá "jiný jazyk", má různou slovní zasobu, vyjadřovací schopnosti a cit pro text. Je nutné se oprostit od snahy příliš zasahovat do textu, ve smyslu záměny slov či větných vazeb, protože ve výsledku jsou tyto změny viditelné a text postrádá původní jednotu. Domnívám se, ač nikterak v této věci nezainteresován, že by bylo nejvhodnější zmíněnou publikaci šířit jako CD ve formátu *.pdf. Rozhodně si myslím, že by to bylo to nejlevnější. :)
N, Epocha I, K.P.E.V., plánování kolejiště ukončeno, nastává éra výstavby.
VladikC

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 01 lis, 2010 1:52 pm

to Milan F.
Ahoj.Prosím dodej sem info kolik to má mít vlastně stran/listů a kolik je všech "téměř platících" zájemců.Asi zde dochází k dezinformaci o počtu kusů(zájemců) a stran/listů v brožuře.
Díky.
P.S: Taky doufán v šťastný konec :)
TT+TTe,III-IV ep,ČSD-DR,autor manuálu pro EN Wintrack
Každé vylepšení generuje nové nedostatky :P
Michal Vaniš

Příspěvekod chameleon » pon 01 lis, 2010 2:07 pm

Jarda H. píše:
milan ferdián píše:Dejte mi prosím aspoň týden.Proberu veškeré vaše nabídky ,možnosti a ozvu se. ........

Nechme další diskuze, ať má HLAVNÍ AUTOR Milan čas a prostor pro další práci a přemýšlení
:!: :!:

Jak píše Jarda, nechme to být, stejně nic nevyřešíme a pokud to chce Milan vydat, tak si najde 1-2 schopné lidi se kterými to dotáhne.. Když teď nás 100 zájemců začne Milanovi kecat do výroby a prosazovat svý nápady jak to udělat, tak by se nám smáli i Pejsek s Kočičkou :wink:
chameleon

Příspěvekod Jojo » pon 01 lis, 2010 2:09 pm

Milanko. Porod niečoho nového je vždy tažký. Dej si pívo /štamperlu/. Na tom sa zhodnu všetci. :lol: :D :lol: :lol: :P
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť