Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Michal Dalecký píše:No, konecne nejake info. Tome jsem rad ze jsi to napsal. Ted pisu za sebe, ale myslim ze se par lidi i prida:
1. Rad bych si precetl text o Logice kruhu
2. Vyhazejte z toho pribehy
3. Misto toho kratke popisy u obrazku stanic. Vysvetlit principy typu vykolejka, rozmisteni navestidel, nazvoslovi koleji ve stanici apod.
4. u vsech planku uvest rozmery pro prislusne meritko
5. U vsech planku uvest kuskovnik kolejiva
6. Prolozit barevnymi obrazky skutecnych kolejist, ktere tu jiste spousta lidi rado poskytne.
Nic viv opravdu neni treba pro to abych si tuto publikaci doma ulozil do krihovny a vzdy se k tomu rad vracel.
No myslem jsem rozpis vyhybek ne koleji komplet. Inspirace ok, ale i tohle ucetri cas a hlavne je to voditko zacatecnikum. Je ale fakt ze na to koukam trochu jinak. Je tu obecne povazovano za fakt ze planky jsou primarne pro uzivatele fora, ktery uz neco vedi a znaji. Ja za tim vidim take prinos pro ty co se do toho teprve chteji vrhnout. Jak zde ale bylo napsano. Autor je jeden a vse co se zde napise ho muze nasmerovat, ale ne odradit od realizace. Ja sam bych si do toho taky nenechal kecat, i kdyz priznavam ze jazykova korektura je i v tomto pripade dulezita.radekkrupka píše:K čemu kusovník kolejiva? nesouhlasím. ač je to pouze můj názor. Spousta práce, která nemá valný smysl. Plánky byly myšleny jako inspirace, nikoliv jako kuchařka. To už zvládne každý modelář sám, zvlášť v éře flexi?
Každopádně bych tam zbytečně necpal něco, co je již popsáno jinde v literatuře - viz bod 3. Jak to tak vidím, tak budeme rádi, pokud se milanovi podaří dovést do finiše i to co má a v čem je dobrej (a proč tvoří tuhle brožuru), tj. plánky.
i já můžu říct, že z vánoc se nestřílí. Já si klidně počkám ... nejsme přece malé děti ne?
Michal Dalecký píše:No myslem jsem rozpis vyhybek ne koleji komplet. Inspirace ok, ale i tohle ucetri cas a hlavne je to voditko zacatecnikum. Je ale fakt ze na to koukam trochu jinak. Je tu obecne povazovano za fakt ze planky jsou primarne pro uzivatele fora, ktery uz neco vedi a znaji. Ja za tim vidim take prinos pro ty co se do toho teprve chteji vrhnout. Jak zde ale bylo napsano. Autor je jeden a vse co se zde napise ho muze nasmerovat, ale ne odradit od realizace. Ja sam bych si do toho taky nenechal kecat, i kdyz priznavam ze jazykova korektura je i v tomto pripade dulezita.radekkrupka píše:K čemu kusovník kolejiva? nesouhlasím. ač je to pouze můj názor. Spousta práce, která nemá valný smysl. Plánky byly myšleny jako inspirace, nikoliv jako kuchařka. To už zvládne každý modelář sám, zvlášť v éře flexi?
Každopádně bych tam zbytečně necpal něco, co je již popsáno jinde v literatuře - viz bod 3. Jak to tak vidím, tak budeme rádi, pokud se milanovi podaří dovést do finiše i to co má a v čem je dobrej (a proč tvoří tuhle brožuru), tj. plánky.
i já můžu říct, že z vánoc se nestřílí. Já si klidně počkám ... nejsme přece malé děti ne?
radekkrupka píše: ..... K čemu kusovník kolejiva? nesouhlasím. ač je to pouze můj názor. ..... Každopádně bych tam zbytečně necpal něco, co je již popsáno jinde v literatuře - viz bod 3. .....i já můžu říct, že z vánoc se nestřílí. Já si klidně počkám ... nejsme přece malé děti ne?
..... řekl bych, že tu je spousta jiných, co se sami nabízí a dokážou to dotáhnout do zdárného cíle. Tím to pro mne končí a doufám, že Milanovi někdo pomůže a bude to v nějaké pěkné vazbě.
TomBart píše:..... řekl bych, že tu je spousta jiných, co se sami nabízí a dokážou to dotáhnout do zdárného cíle. Tím to pro mne končí a doufám, že Milanovi někdo pomůže a bude to v nějaké pěkné vazbě.
Co se týče Logiky kruhu, tak je to dobrý nápad, dořešené do konce, jen si myslím, že vše hodně záleží na spolehlivosti spojování souprav, rozpojování atd. Z vlastních zkušeností z velikostí TT a N si myslím, že toto je právě ta největší bolest a proto, tedy z čistě provozních důvodů bych LK nepoužil.
petrh píše:..... řekl bych, že tu je spousta jiných, co se sami nabízí a dokážou to dotáhnout do zdárného cíle. Tím to pro mne končí a doufám, že Milanovi někdo pomůže a bude to v nějaké pěkné vazbě.
toto je krajne neprofesionalni, pokud uz jsi sel do rizika, ze se odhalis a ukazes komunikaci, tak na DF vzdy budou hlasi pro a proti a atd. navic, zde bylo receno, ze napr. korektury, ktere ty nechces delat chce delat nekdo dalsi a zdarma bez naroku na honorar. chovas se jak urazene decko, co ted bude trucovat a ve finale nejvice skodis milanovi, jelikoz on uz to ted spatne nese. trosku rozumu v hrsti a mene techto prohlaseni;)
greenery píše:No k těm příběhům..... nějaké jsem četl k už zveřejněným plánkům tady i na jiných fórech. A musím říci, že se mi moc líbily, má to poetiku a námětu to vdechne život. Myslel jsem, že právě o tohle u brožury půjde.
Kusovník nepotřebuju, kolejivo si každý stejně použije jiné. Mě zaujaly příběhy a výtvarná podoba.
Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník