Publikace (Brožura) kolejových plánků

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Brožura kolejových plánků

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 říj, 2010 6:45 pm

MirekTT píše:Tak v čem je problém, řekli ti to nehezky?

Už v ničem.Myslel jsem,že zde když se zde též budu vyjadřovat k vašim připomínkám a nebudu hrát mrtvého brouka,že to je správné,ikdyž trochu vyjádřím své pocity.

Vážení modeláři,vy chcete po mě jasnou odpověď.Já můžu zveřejňovat jen to, co jsem z lidského hlediska oprávněn.Já nestojím o žádné lynčování, nikoho :!: :!: :!: :!: :!:
Důvody jsem vám zveřejnil...viz výše můj dnešní příspěvek..
Já sám nevím jakým způsobem celou situaci mám Vám vysvětlit.Pro mě je to daleko těžší,protože jsem s vámi v kontaktu.
Mě to strašně mrzí co se stalo,ale co já teď s tím :?: :?: :?: Můj strávený čas je v háji,čas na přípravu mustru je taky v háji,vaše očekavání je v háji,Vánoce 2010 jsou v háji.Proč myslíte ,že to tak dlouho trvala časová příprava :?: Ten kdo z vás určitě něco podobného připravoval,tak ví kolik vše zbaští onen čas.
Žádný mecenáš nebyl,takže nemohl nic odmítnout...

Je mi jasné ,že jsem zklamal vaši důvěru a očekávaní.Proto taky beru na sebe veškerou zodpovědnost....
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 31 říj, 2010 6:51 pm

Zdravím všechny zúčastněné a zejména Milana Ferdiána.Sice se mě to až tak nedotýká,dělám DRG a plán jsem si vymyslel sám,ale docela rád jsem se občas pokochal plánky M.F.
Čtu ty příspěvky pořád dokola a ač jsem docela inteligentní,stále nějak nechápu,v čem je problém.To zase nějaký český chytrolín,závistivec,nenažranec,debil atd...dosaďte si dle svého,nemůže zkousnout něčí úspěch nebo nedejbože to,že by si někdo vydělal pár korun?
Co se tisku týče,možná bych mohl pomoci,pokud bych měl relevantní informace.Nic neslibuji,ale mohl bych se poptat a třeba by po tom někdo skočil.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jojo » ned 31 říj, 2010 6:55 pm

Ahoj. On sa niekto "xy" urazil na Tvoj nazor na niečo..? :roll: :shock:
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod boy.rough » ned 31 říj, 2010 6:58 pm

Mám z toho takový divný pocit.
A ten můj pocit je takový, že brožura vyjde, ale nebude to práce Milanova, nýbrž toho panáka, který mu to zatrhnul.
Vyjadřuji jen svůj soukromý názor.
Olda
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod Rizoto » ned 31 říj, 2010 7:02 pm

Ak je problémom dát brožúru do tlačiarne a spraviť sadzbu rad pomôžem, táto práca ma živí. Pripadne môžem poslať dopredu cenu tlače, len potrebujem vedieť formát a počet strán. No a vedel by som aj o možnosti ako brožúru vydať elektronicky s ochranou pred kopírovaním.
Rizoto

Příspěvekod MirekTT » ned 31 říj, 2010 7:06 pm

Otázka už nezní, kdo Milanovi co udělal, ale proč Milan nechce brožuru vytisknout, když mu zde už spousta lidí nabízí pomoc. To mě zajímá. A nebyla by promarněná žádná práce, nebyl by promarněn žádný čas, možná i ty vánoce by byly. Jen nevím, proč to Milane nechceš tisknout? Dobrá, nikoho neudávej, nikdo nikoho nebude lynčovat, ALE PROČ NETISKNOUT:?: :?: :?:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jojo » ned 31 říj, 2010 7:12 pm

Chce sa na to vyspat. Nechat Milana vychladnut. Rano mudrejšie večera. :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod petrh » ned 31 říj, 2010 7:48 pm

....Je mi jasné ,že jsem zklamal vaši důvěru a očekávaní.Proto taky beru na sebe veškerou zodpovědnost....

moji urcite ne, me jsi hodne dal a myslim, ze i ty zde uvedene planky daly mnoha lidem hodne vcetne me, takze pokud bych mohl nejak pomoci snizit ten pocit z prohry, jsem zde
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 říj, 2010 8:20 pm

boy.rough píše:Mám z toho takový divný pocit.
A ten můj pocit je takový, že brožura vyjde, ale nebude to práce Milanova, nýbrž toho panáka, který mu to zatrhnul.
Vyjadřuji jen svůj soukromý názor.
Olda

ne,ne,tomu nevěřím.Je to velmi zkušený a poctivý modelář a všichni ho znáte...
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 říj, 2010 8:37 pm

MirekTT píše:Otázka už nezní, kdo Milanovi co udělal, ale proč Milan nechce brožuru vytisknout, když mu zde už spousta lidí nabízí pomoc. To mě zajímá. A nebyla by promarněná žádná práce, nebyl by promarněn žádný čas, možná i ty vánoce by byly. Jen nevím, proč to Milane nechceš tisknout? Dobrá, nikoho neudávej, nikdo nikoho nebude lynčovat, ALE PROČ NETISKNOUT:?: :?: :?:

Protože chybí to nejdůležitější......Ten střed mezi mnou a tiskárnou.Já to mu říkám mustr.Je to hrubý základ celé brožůry,která je v konečné fázi připravena pro tiskárnu.To znamená ,zpracované dohromady obrázky s textami,odstavce ,přílohy atd.Nejsem tiskař ani vydavatel abych to přesně popsal.Ta se musí před tiskem zkontrolovat,udělat dodatečné úpravy,pravopisné chyby atd.A tento střed měl zpracovat kolega modelář a dodat tiskárně a domluvit onu vazbu.
Všichni víte ,že já umím jen kreslit .Psaní mi vždy šlo špatně,ale snažil jsem se vám informace srozumitelně podávat.Zpracovávat znova texty do srozumitelnější mluvy ,já neumím.Proto ty texty všechny propadly,dokonce i od Michala Šuhajdy...Dopisovat poloměry oblouků,ůhly výhybek,to jsem též jaksi nepochopil proč.
Já jsem ještě neodmítl zde žádnou pomoc,ale z čeho chcete tisknout ?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 říj, 2010 8:47 pm

Na všechny SZ odpovím zítra.Díky Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 31 říj, 2010 10:51 pm

Milane, vím že jsi z toho rozčarovaný a mrzutý - a navíc nyní určitě zavalený i SZ s dotazy i "kondolencemi"... Na brožuře jsi dělal děsně dlouho, máš seznam lidí který ti jasně napsali že o ní stojí. Podle fotek co jsi tady zveřejnil jsi dal dohromady slušný paket papíru včetně textů - všichni jsme tu fotku viděli.

Z tohohle fora jsem si udělal obrázek že je brožura TVUJ PROJEKT a TVOJE PRACE, a to včetně obsahu a NIKDO TI DO NĚJ KROM TEBE SAMOTNÝHO NEMÁ CO KECAT, a ona nyní diskutovaná realizace tisku je jaksi slušně řečeno navrtání se někoho druhého do tvého projektu. Jestli jde o peníze, z reakcí tady ti musí být jasné že o ně se bát nemusíš. Jestli jde o pomoc při realizaci - textovou korekturu ti rád pomůžu udělat - tedy "slohové cvičení", pokud jsou to ale texty tvoje a od Michala, nic na nich proboha neměn - vždyt právě v tom že budou od Vás je jejich kouzlo!!

A realizace brožury - nechystáš žádný super žurnál na křídovém papíře, nebo ano? Proboha, vždyt stačí jen svoje plánky upravit ve vhodném programu doma na PC nebo je v nouzi importovat do WORDu, PDF apod, a celou brožuru si tak klidně uděláš sám (a pokud ne, nebo nemáš čas a chut, klidně ti s tím a grátis rád pomůžu) - a pak není problém to kdekoliv na vhodný laserovce vytisknout z CDčka, nechat za hubičku svázat a hurá!!!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod jakubklouda » pon 01 lis, 2010 1:26 am

Je to škoda, jak to tady čtu... Ale Milane nevzdávej to... Všichni tady o brožuru stojíme a nemusí to být profi tisk a obálka. Dúležitý je obsah a tvoje super plánky a nápady. Jakub
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod TomBart » pon 01 lis, 2010 7:49 am

Zdravím vespolek,
aby zde všichny věděli, co se vpodstatě stalo, tak se vám všem představím jako ta osoba, kterou tu všichny nepřímo obviňujete. Nikdy jsme zde do tvorby nezasahoval a neměl to v úmyslu, protože to patří pouze autorovi a to je Milan. Jen jsem mu nabídnul pomoc ohledně tisku a nějkaého zafinancování. Už jednou jsem Milanovi něco dělal. Dále vám všem uveřejňuji mail, který toto vše způsobil. Dle mého názoru není všemu konec, což je patrné i v mailu. Dělá se zde pouze ukvapený závěr. Ať se na mne Milan zlobí nebo ne, on je perfektní kreslič, malíř atd, ale texty mu prostě nejdou. Já na ně bohužel nemám ani hlavu a ani čas, ikdyž chuť by byla, to ano. Je zde spousta lidí, kteří měli ze slohu jednučku, stačí se pouze zapojit do tvorby. Můj názor je zase ten, že když se už něco dělá, tak to musí stát za to. To že jsou plánky perfektní není úplně vše, ale je to to hlavní a stačí to jen dodělat. Mým úmyslem bylo dát tomu všemu pouze konečnou úpravu a pomoc Milanovi se zafinacováním tisku tak, aby z té svojí práce také něco měl. Nejde mi o to, abych na tom zbohatnul, ale chtěl jsem, aby se udělalo aspon jednou tolik vytisků a dalo se to do prodeje a peníze by šli Milanovi, protože on si je za tu svou práci zaslouží!!!! Jenže čas kvapí a všichni zde čekáte, aby jste to měli do vánoc. Nemůžu připravit něco do tiskárny, když to není dotažené do konce.
Obrázek at si udělá každý sám. Podle mne to jen skončilo a jednom dílu, který stačí dopracovat a vše se dotáhne zdárně do konce.

(z mailu jsem jen vyhodil pasáže, které se přímo netýkají brožury a obecných věcí a lidi, který do toho nechci zatahovat)
Ahoj Milane,
....přemýšlím jak začít, ale je toho trochu víc.
Napíšu ti, jak to všechno je a jak to cítím. Tvoje plánky se mi moc líbí a jsou strašně hezký na koukání. Pochopil jsem, že nemáš technické vybavní na to, aby jsi to vše dotáhnul do konce. Proto jsem ti nabídnul pomoc s tiskem, protože by byla veliká škoda tvojí práci nepublikovat. Původně jsem si myslel, že se bude jednat o vytištění cca 20 paré publikace v té podobě, jakou jsem ti už jednou tisknul. Když jsme to od tebe dostal v mailu, tak jsem to jen sběžně proběhnul, protože časově jsem na to prostě neměl prostor. Plně jsem se do toho ponořil někdy před 14 dny s naprosto chladnou hlavou, že mým úkolem bude pouze graficky upravit obrázky a překopírovat texty k těmto plánkům. Jenže když jsem to začal číst, tak jsem začínal mít pocit, že to nebude jen tak. Abych řekl pravdu, tak Logiku kruhu jsem četl asi dva dny, než jsem vlastně pochopil o co tam jde. Neměj mi to za zlé, ale všechny texty jsou psané gramaticky totálně špatně, je tam moc čárek, slovosled postrádá základní pravidla, texty aboslutně nedávají logickou vazbu. Myslím si, že mám slušnou představivost, ale když jsem začal číst příběhy, tak než jsem je dočetl, tak jsem absolutně ztratil pojem o co tam vlastně jde. Více méně jsou všechny popisy ke kolejišti zralé na přepsání. Já ti to ale slíbil a nechtěl jsem to jentak hodit za hlavu. Snažil jsem se ty texty upravit aspoň do podoby, aby se dali číst. S tímhle jsem strávil celý tři dny minulého týdne. Dal jsem si práci i s plánky a v pondělí vytisknul jedno paré jakési pracovní verze a vzal ho sebou do kroužku k vyjádření....... Já byl včera na služební cestě a porád přemýšlel, co s tím a jak z to zdárně dotáhnout. Přiznám se i k tomu, že jsem z toho nemohl moc spát. ............. Když pominu, že texty k plánkům se tváří jako příběhy, tak jako modelář postrádám nějaké technické informace. Kolejivo, poloměry oblouků, rozměry, vyhybky atd. Logika kruhu se mu zdá jako holý neslysl, protože žádný modelář si takto nebude hrát ve skytném nádraží. Plánky jsou nádherný, ale vše, kde je nějaké písmenko totální degraduje celou tvou práci. ..... Plánky jsou fakt parádní, ale to ostatní je strašný a věř mi, že nad tím přemýšlím celou dobu, co by se s tím dalo udělat, aby se to dalo aspoň trochu publikovat. V této podobě se to podle mne, ...., nedá zveřejnit.
Je mi to moc líto a vím, že jsem tě zklamal, ale bohužel sám si s tím nevím rady a nezbývá mi nic jiného než ti to v uvozovkách vrátit. Moje pomoc pro tebe s nějakou konečnou úpravou stále platí, i co se týče zajištění tisku, ale sám nejsem shopný psát nějaké články a toto se musí opravdu celé přepsat.
Nijak mi nejde o to, aby bylo moje jméno v seznamu tvůrců, ale máš tam i jiné modeláře. Zkus se obráti na ně ohledně textů,ale já to opravdu neumím. Na nějaké příběhy fakt nemám. Dále u nás padali připomínky i o tom, že nějaké do dělení stanic a tak není uplně podle předpisů správně. To já bohužel nedokážu posoudit, protože předpisy neznám.
Když to tedy shrnu, tak ti napíšu moje osobní připomínky k celé brožúře.
1. kompletně předělat všechny texty k plánkům. Méně příběhů jakoby "ze života" a více technických popisů
2. zvážit, zda Logiku kruhu vůbec zařadit do brožury. Vím, že jsis s tím dal spoustu práce, ale i já si myslím, že to je tak trochu nesmysl a z vlastní zkušenosti vím, že skryté nádraží je od toho, abych tam jedním vlakem dojel a druhým vyjel. rozhodně ve skrytém nádraží není prostor pro manipulaci a tak.
3. .......
4. dopasovat nějaké barevné obrázky jako předstánky jednotlivých kapitol. Toto jsem schopný udělat a mám to téměř hotové.
5. nechat u odborníka posoudit ty názvy stanic a vše co by mělo na dráze být, aby to odpovídalo skutečnosti

Je mi to Milane hrozně líto, a vím že jsem ti to slíbil, ale zkus mne trochu pochopit. Chtěl jsem ti pomoct. Sám jsem si několikrát říkal, že jsem se do toho vůbec hrnul, ale opravdu jsem si myslel, že jen překopíruju texty a obrázky a zajistím tisk a vazbu. Jenže v tomhle stavu bych se za to spíš styděl. Můžeš mě za to ted asi proklínat, ale sám jsem z toho dost špatenej a nemůži ti slibovat něco, co nedokážu splnit a to je to, co je vše potřeba předělat. Proto na tom přestávám pracovat. Pokud budeš chtít, tak ti tu pracovní verzi můžu poslat, at to máš doma vytištěné. Aspon to bude taková malá útěcha ode mne.

Díky za pochopení TB
TomBart

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 01 lis, 2010 8:12 am

No, konecne nejake info. Tome jsem rad ze jsi to napsal. Ted pisu za sebe, ale myslim ze se par lidi i prida:

1. Rad bych si precetl text o Logice kruhu
2. Vyhazejte z toho pribehy
3. Misto toho kratke popisy u obrazku stanic. Vysvetlit principy typu vykolejka, rozmisteni navestidel, nazvoslovi koleji ve stanici apod.
4. u vsech planku uvest rozmery pro prislusne meritko
5. U vsech planku uvest kuskovnik kolejiva
6. Prolozit barevnymi obrazky skutecnych kolejist, ktere tu jiste spousta lidi rado poskytne.

Nic viv opravdu neni treba pro to abych si tuto publikaci doma ulozil do krihovny a vzdy se k tomu rad vracel.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť