od TomBart » pon 01 lis, 2010 7:49 am
Zdravím vespolek,
aby zde všichny věděli, co se vpodstatě stalo, tak se vám všem představím jako ta osoba, kterou tu všichny nepřímo obviňujete. Nikdy jsme zde do tvorby nezasahoval a neměl to v úmyslu, protože to patří pouze autorovi a to je Milan. Jen jsem mu nabídnul pomoc ohledně tisku a nějkaého zafinancování. Už jednou jsem Milanovi něco dělal. Dále vám všem uveřejňuji mail, který toto vše způsobil. Dle mého názoru není všemu konec, což je patrné i v mailu. Dělá se zde pouze ukvapený závěr. Ať se na mne Milan zlobí nebo ne, on je perfektní kreslič, malíř atd, ale texty mu prostě nejdou. Já na ně bohužel nemám ani hlavu a ani čas, ikdyž chuť by byla, to ano. Je zde spousta lidí, kteří měli ze slohu jednučku, stačí se pouze zapojit do tvorby. Můj názor je zase ten, že když se už něco dělá, tak to musí stát za to. To že jsou plánky perfektní není úplně vše, ale je to to hlavní a stačí to jen dodělat. Mým úmyslem bylo dát tomu všemu pouze konečnou úpravu a pomoc Milanovi se zafinacováním tisku tak, aby z té svojí práce také něco měl. Nejde mi o to, abych na tom zbohatnul, ale chtěl jsem, aby se udělalo aspon jednou tolik vytisků a dalo se to do prodeje a peníze by šli Milanovi, protože on si je za tu svou práci zaslouží!!!! Jenže čas kvapí a všichni zde čekáte, aby jste to měli do vánoc. Nemůžu připravit něco do tiskárny, když to není dotažené do konce.
Obrázek at si udělá každý sám. Podle mne to jen skončilo a jednom dílu, který stačí dopracovat a vše se dotáhne zdárně do konce.
(z mailu jsem jen vyhodil pasáže, které se přímo netýkají brožury a obecných věcí a lidi, který do toho nechci zatahovat)
Ahoj Milane,
....přemýšlím jak začít, ale je toho trochu víc.
Napíšu ti, jak to všechno je a jak to cítím. Tvoje plánky se mi moc líbí a jsou strašně hezký na koukání. Pochopil jsem, že nemáš technické vybavní na to, aby jsi to vše dotáhnul do konce. Proto jsem ti nabídnul pomoc s tiskem, protože by byla veliká škoda tvojí práci nepublikovat. Původně jsem si myslel, že se bude jednat o vytištění cca 20 paré publikace v té podobě, jakou jsem ti už jednou tisknul. Když jsme to od tebe dostal v mailu, tak jsem to jen sběžně proběhnul, protože časově jsem na to prostě neměl prostor. Plně jsem se do toho ponořil někdy před 14 dny s naprosto chladnou hlavou, že mým úkolem bude pouze graficky upravit obrázky a překopírovat texty k těmto plánkům. Jenže když jsem to začal číst, tak jsem začínal mít pocit, že to nebude jen tak. Abych řekl pravdu, tak Logiku kruhu jsem četl asi dva dny, než jsem vlastně pochopil o co tam jde. Neměj mi to za zlé, ale všechny texty jsou psané gramaticky totálně špatně, je tam moc čárek, slovosled postrádá základní pravidla, texty aboslutně nedávají logickou vazbu. Myslím si, že mám slušnou představivost, ale když jsem začal číst příběhy, tak než jsem je dočetl, tak jsem absolutně ztratil pojem o co tam vlastně jde. Více méně jsou všechny popisy ke kolejišti zralé na přepsání. Já ti to ale slíbil a nechtěl jsem to jentak hodit za hlavu. Snažil jsem se ty texty upravit aspoň do podoby, aby se dali číst. S tímhle jsem strávil celý tři dny minulého týdne. Dal jsem si práci i s plánky a v pondělí vytisknul jedno paré jakési pracovní verze a vzal ho sebou do kroužku k vyjádření....... Já byl včera na služební cestě a porád přemýšlel, co s tím a jak z to zdárně dotáhnout. Přiznám se i k tomu, že jsem z toho nemohl moc spát. ............. Když pominu, že texty k plánkům se tváří jako příběhy, tak jako modelář postrádám nějaké technické informace. Kolejivo, poloměry oblouků, rozměry, vyhybky atd. Logika kruhu se mu zdá jako holý neslysl, protože žádný modelář si takto nebude hrát ve skytném nádraží. Plánky jsou nádherný, ale vše, kde je nějaké písmenko totální degraduje celou tvou práci. ..... Plánky jsou fakt parádní, ale to ostatní je strašný a věř mi, že nad tím přemýšlím celou dobu, co by se s tím dalo udělat, aby se to dalo aspoň trochu publikovat. V této podobě se to podle mne, ...., nedá zveřejnit.
Je mi to moc líto a vím, že jsem tě zklamal, ale bohužel sám si s tím nevím rady a nezbývá mi nic jiného než ti to v uvozovkách vrátit. Moje pomoc pro tebe s nějakou konečnou úpravou stále platí, i co se týče zajištění tisku, ale sám nejsem shopný psát nějaké články a toto se musí opravdu celé přepsat.
Nijak mi nejde o to, aby bylo moje jméno v seznamu tvůrců, ale máš tam i jiné modeláře. Zkus se obráti na ně ohledně textů,ale já to opravdu neumím. Na nějaké příběhy fakt nemám. Dále u nás padali připomínky i o tom, že nějaké do dělení stanic a tak není uplně podle předpisů správně. To já bohužel nedokážu posoudit, protože předpisy neznám.
Když to tedy shrnu, tak ti napíšu moje osobní připomínky k celé brožúře.
1. kompletně předělat všechny texty k plánkům. Méně příběhů jakoby "ze života" a více technických popisů
2. zvážit, zda Logiku kruhu vůbec zařadit do brožury. Vím, že jsis s tím dal spoustu práce, ale i já si myslím, že to je tak trochu nesmysl a z vlastní zkušenosti vím, že skryté nádraží je od toho, abych tam jedním vlakem dojel a druhým vyjel. rozhodně ve skrytém nádraží není prostor pro manipulaci a tak.
3. .......
4. dopasovat nějaké barevné obrázky jako předstánky jednotlivých kapitol. Toto jsem schopný udělat a mám to téměř hotové.
5. nechat u odborníka posoudit ty názvy stanic a vše co by mělo na dráze být, aby to odpovídalo skutečnosti
Je mi to Milane hrozně líto, a vím že jsem ti to slíbil, ale zkus mne trochu pochopit. Chtěl jsem ti pomoct. Sám jsem si několikrát říkal, že jsem se do toho vůbec hrnul, ale opravdu jsem si myslel, že jen překopíruju texty a obrázky a zajistím tisk a vazbu. Jenže v tomhle stavu bych se za to spíš styděl. Můžeš mě za to ted asi proklínat, ale sám jsem z toho dost špatenej a nemůži ti slibovat něco, co nedokážu splnit a to je to, co je vše potřeba předělat. Proto na tom přestávám pracovat. Pokud budeš chtít, tak ti tu pracovní verzi můžu poslat, at to máš doma vytištěné. Aspon to bude taková malá útěcha ode mne.
Díky za pochopení TB