Plány kolejišť pro začátečníky III

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plány kolejišť pro začátečníky III

Příspěvekod Houmr » úte 21 srp, 2012 5:30 pm

No jak si já sám pamatuji, když jsem začínal, vcelku pro mne nemělo až takový význam co bylo v knížce napsáno, jako to co bylo na obrázcích (tím myslím, že když to někoho chytne další odbornější věci si již najde). Prostě pokud je to myšleno pro začínající modeláře, dal bych tam mnohem více obrázků z náhledů plánovaných kolejišť, to přitáhne pozornost, hlavně menší kolejiště, která budou rodiče schopni ufinancovat, nejlépe s možností využití kolejiva ze start setů. Klidně i jak bylo psáno nahoře kus dioramatu a pak okruh po koberci. Ideální by bylo udělat nějaké takové ukázkové malé kolejiště a to vystavit na web a odkaz dát na něj dát do knížky. Mohl by tam být i popis jeho stavby. Děti chtějí rychle jezdit ne čekat 5let než se něco udělá. Pokud Milan bude pokračovat a já doufám že ano tak v dalších dílech bych se právě věnoval i těm odbornějším věcěm ohledně provozu, nádražím, zhlavím, semaforům, určitě by to pomohlo i mnohým z nás. Jinak Milane dík z věnování.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod radula63 » úte 21 srp, 2012 8:05 pm

milan ferdián píše:...v hlavě již mám IV.díl,ale podtitul neprozradím.

:roll: Už teď čumím - jsi se nějak rozkreslil a rozepsal - a to je dobře. Fandím ti, Milane.
Možná pravda - možná nadsázka...
...jednoho krásného dne bude moje knihovna čítat snad 50 kusů knih od Milana Ferdiána a jeho kolegů.
:lol:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod chameleon » úte 21 srp, 2012 8:36 pm

radula63 píše:...jednoho krásného dne bude moje knihovna čítat snad 50 kusů knih od Milana Ferdiána a jeho kolegů.
zatím máme s Milanem frekvenci 2 roky/1 kniha, tak to na těch 50 knih nevidím :wink: Ale možná prý III. díl bude již v 2013, tak uvidíme.. :D

Mě se líbil nápad Houmra - tkzv. "nízkonákladové kolejiště" aneb co jde postavit ze start-setu - kombinace koberce, dioramatu, atp. Pokud by ale byla kniha zaměřená striktně pro začátečníky, tak se obávám, že už vlastně by nebyla pro nás, majitele I. + II. dílu :| Třeba by se dobře prodávala v obchodech začátečníkům...ale "nás tady" by to nikam neposunulo.. nebo se mýlím? Za mě tedy bych volil kompromis "pejsek-kočička" :)
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 srp, 2012 8:42 pm

chameleon píše:
radula63 píše:...jednoho krásného dne bude moje knihovna čítat snad 50 kusů knih od Milana Ferdiána a jeho kolegů.
zatím máme s Milanem frekvenci 2 roky/1 kniha, tak to na těch 50 knih nevidím :wink: Ale možná prý III. díl bude již v 2013, tak uvidíme.. :D

Mě se líbil nápad Houmra - tkzv. "nízkonákladové kolejiště" aneb co jde postavit ze start-setu - kombinace koberce, dioramatu, atp. Pokud by ale byla kniha zaměřená striktně pro začátečníky, tak se obávám, že už vlastně by nebyla pro nás, majitele I. + II. dílu :| Třeba by se dobře prodávala v obchodech začátečníkům...ale "nás tady" by to nikam neposunulo.. nebo se mýlím? Za mě tedy bych volil kompromis "pejsek-kočička" :)

No já to vidím trochu jinak a mám i již svou představu.Vím,že by se hodily i ty startsety,ale to není moje cesta.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » úte 21 srp, 2012 8:52 pm

milan ferdián píše:No já to vidím trochu jinak a mám i již svou představu.Vím,že by se hodily i ty startsety,ale to není moje cesta.
...prozraď něco...ach jo, ikdyž jako tvůj "nakladatel" mám výhodu oproti ostatním, že "data" vidím o cca 3 měsíce dopředu, tak stejně ta má zvědavost je úmorná.. :)
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 srp, 2012 8:57 pm

chameleon píše:
milan ferdián píše:No já to vidím trochu jinak a mám i již svou představu.Vím,že by se hodily i ty startsety,ale to není moje cesta.
...prozraď něco...ach jo, ikdyž jako tvůj "nakladatel" mám výhodu oproti ostatním, že "data" vidím o cca 3 měsíce dopředu, tak stejně ta má zvědavost je úmorná.. :)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Je mi líto....základní kostru již mám.Teď ji budu jen doplňovat. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vystrihovanky.cz » úte 21 srp, 2012 10:04 pm

mel bych zajem zakoupit nejake publikace s plány kolejist.
Na koho se mam obratit kvuli zakoupeni Plány kolejišť pro začátečníky I - III a PLÁNY KOLEJIŠŤ I a pokud jiz je, tak i dil II

Diky za info
JS
vystrihovanky.cz

Příspěvekod milan ferdián » stř 22 srp, 2012 4:43 am

vystrihovanky.cz píše:mel bych zajem zakoupit nejake publikace s plány kolejist.
Na koho se mam obratit kvuli zakoupeni Plány kolejišť pro začátečníky I - III a PLÁNY KOLEJIŠŤ I a pokud jiz je, tak i dil II

Diky za info
JS

Publikace "Plány kolejišť" I.díl a II.díl jsou k dostání buď od kolegy chameleona nebo na eshopu Michala Daleckého.III.díl je teprve na začátku své cesty :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 srp, 2012 7:06 am

Tak aby toho nebylo málo,vypadl mi z hlavy i V.díl,opět podtitul si zatím nechám pro sebe.A před okamžikem i VI.díl.Sakra,kdy já to vše nakreslím a napíšu :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » čtv 23 srp, 2012 7:28 am

milan ferdián píše:Tak aby toho nebylo málo,vypadl mi z hlavy i V.díl,opět podtitul si zatím nechám pro sebe.A před okamžikem i VI.díl.Sakra,kdy já to vše nakreslím a napíšu :mrgreen:

Ufffffffff :)
radekkrupka

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 srp, 2012 11:26 am

Hmmm,tak teď jsem na rozpacích,našel jsem další téma pro VII.díl :oops:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod juroH0 » čtv 23 srp, 2012 11:51 am

Len tak ďalej, nakoniec sa možno dostaneme na tých 50 ako tu niekto spomínal :D ja si každopádne všetky rád kúpim :wink:
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 srp, 2012 12:42 pm

juroH0 píše:Len tak ďalej, nakoniec sa možno dostaneme na tých 50 ako tu niekto spomínal :D ja si každopádne všetky rád kúpim :wink:

Tak to mě těší,všech :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 srp, 2012 1:03 pm

Petr Zatrepalek píše:Neuvažuješ dát tam pár námětů na skládací kobercové kolejiště (stanice, trat) s využitím kolejiva s podložím? Část by byla dioramky (nádraží, továrna, přístav, sklad...) - část pak "jen" koleje na koberci - něco jako námět z MaZelu... Pro DCC Roco startset by to mělo smysl...

No to je tak,z MAZELU skládací kolejiště zmizelo.V roce 1980 a potom 1990 MAZEL prezentoval kobercové kolejiště.Železniční magazín/Stavba kolejišť/2002 nabízí ve své brožuře podklady hotových kolejišť od NOCHA,skládací kolejiště od TILLIGU.Startsety ROCOGEOLINE většinou nabízí kruh nebo ovál.Sice podloží je kobercovzdorné,ale všechny drážní a civilní stavby by musely by být zkompletované a jen položit,kde potřebujeme.

Já jeden nápad mám (není totožné s dětskými moduly RAILNET),ale nedovedu si představit jednoduché a voditelné elektricky spojení mezi nimi.Vložit tento nápad do publikace pro svoji jednoduchost není problém a pro začátečníky je jak stvořené,kdy se může vyzkoušet vše co potřebuje.Jenže to by se musel najít výrobce,který by výrobu a distribuci na trh risknul nebo druhá možnost,tatínek by zhotovil pro svou ratolest jednotlivé díly.Upozorňuju,že provedení krajiny by bylo velmi zjednodušené.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JBr » čtv 23 srp, 2012 1:49 pm

Milane, americti TTckari vytvari system nazvany TT-Trak, je to odvozene z nejakeho Nkoveho systemu. V podstate jsou to desky, na kterych je "startsetove" kolejivo s podlozim a cvaka se to k sobe prave spojkami tehle koleji. Je to neco podobneho jako jsem mel kdysi ja, abych skrz samostatnou stanicku protahnul startsetovy oval.

edit: Tady k tomu ma Bill Dixon i web - http://www3.telus.net/wrdixon/tttrak/ttrakindex.html
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť